Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Recenze (537)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mě, že film měl docela kolísavou úroveň i když to mohlo být zapřičiněno tím, že co dvacet minut byl film přerušen. V kině Lucerna se mně to nestalo poprvé a nevím, zda tam pracují takový amatéři, nebo je tam špatná technika, nebo filmům nepřející vzuch, ale vím, že tohle na zážitku z filmu fakt nepřidá. Film má zpočátku komediální nádech těžící z konfrontace amerického a francouzského způsobu života (likvidace samošky v podání Michelle byla jedinečná ), pak přepíná na drsnějí humor v duchu hesla my jsme mafiáni, kdo je víc, a vše zakončuje poměrně vážně udělané akční finále, které však v sobě nemá žádnou akční scénu, jen bum-bum a pic - pic . Za nejluxusnější považuju scénu kdy Robert s Tommym sedí v kině a uvaděč oznamuje změnu programu a na místo plánovanýho filmu, promítnou film Martina Scorseseho Mafiáni a záběr na Roberta, to bylo fakt výborný, byť je možný, že ne každý divák tenhle fórek pochopí, ale to není má starost. Robert i Mišel jsou v pohodě, hrají tak jak to tenhle film potřebuje, Tommy není příliš výraznej a za zmíňku stojí ještě Dianna Agron a to proto, že by stála nejen za zmíňku, ale i za hřích i když po tý její tenisový hře u rybníka bych asi krapet vahál. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Besson je späť. Jeden z najzábavnejších filmov sezóny. S chuťou a svižne napísaný, zrežírovaný i zahratý. Navyše skrz-naskrz amorálny a rozkošne násilnícky. Pridať tak 15 minút na doladenie dynamiky vo vzťahoch vnútri rodiny a u mňa možno aj plná pálka. Scéna vo filmovom klube samozrejme vládne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mafiánovi jsou další z řady těch příjemných, ale ne nijak výrazných filmů, co si Luc Besson sám napsal a pro tentokrát i zrežíroval. Kromě toho, že je celá rodinka mafiánů dost v pohodě a francouzští balíci následovně dostávají vcelku poctivou sodu, se ve filmu vlastně nic zásadnějšího neděje. I tahle idylka jedné odklizené rodiny ale musí bezpodmínečně končit a tak vše uzavírá jedna poctivá střelba v ulicích malého francouzského městečka. De Niro jako obvykle boží, zbytek klasika. Neurazí, ale ani nenadchne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $36,918,811Tržby Celosvetovo $68,218,811Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,361,511 Tržby za predaj DVD v USA $9,644,367║ Luc Besson úplne mimo mysu, len povrchná zlátaninka, ktorá neviem akým smerom sa má uberať, či chcel byť komická alebo vážna, absolútne nevyvážené, Dianna Agron je zlatá ale to je asi tak všetko ostatný v úlohách dosť prehrávajú, ináč samotný námet nebol zlý keby sa to uberalo načrtnutým smerom a bolo to skutočnou paródiou na mafiánske filmy, len to chcelo skutočne obratnejšieho režiséra /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ, CO SE S TVOJÍ RODINOU STANE, KDYŽ VÁS NAJDOU…“ /// Ani komedie, ani thriller. Prostě více času spíš drama, který vyloudí místy úsměv, než aby to byla prdel, kterou jsem v příběhu o rodince, která je ztělesněním zla a jejíž prdel zachraňuje program na ochranu svědků tak nějak čekal. Navíc ten úvodní ,,drajf“ dost navnadil, a o to víc pak to obyčejný vyprávění mrzí. Není to žádnej propadák… jen jsem prostě čekal víc. A to snad kurva můžu …aha, tak soráč. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Malavita“, kterou v roce 2004 napsal Tonino Benacquista jsem nečetl. 2.) Zjistím, že zdrhat před mafií může bejt i zábava. 3.) Thx za titule ,,sa20sena“ a ,,matus alem“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní vykreslení Mafiánské rodiny, přesně takhle to funguje i doopravdy. De Niro vynikající, jeho dcera k nakousnutí a syn byl slušné číslo. Nasmál jsem se, bavil jsem se, jsem nadšen. Překvápko! 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„No a? Túžba sa ťa zmocní náhle. Nikdy nečaká na správny čas a miesto. Vezmi si svojho otca. Prvý raz na mňa skočil v kostole.“ Toto ma v dobe svojho vzniku absolútne, totálne nezaujímalo. Myslel som si, že to nikdy neuvidím. Potom som ale náhodou zahliadol pár minút v televízii a zaujali ma do takej miery, že som si snímku zohnal a pozrel od začiatku do konca. Nevravím, že je to zázrak. Ak by sa takáto zostava (Luc Besson, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro a producent Martin Scorsese) stretla v 90. rokoch, bola by to udalosť roka. V roku 2013 však už všetci (nejeden raz svojou vlastnou vinou) skončili v pozícii, že divákov ich nové filmy nejak extra nezaujímali. Bolo by každopádne nefér tvrdiť, že je to zlý film. Od zápletky „americká rodina mafiánov v programe na ochranu svedkov sa snaží začleniť do bežnej komunity na francúzskom vidieku“ sa určite dalo vytrieskať viac, ale celkom som si užil, ako sa jednotlivé postavy snažili zžiť so svojím novým okolím bez toho, aby na seba prehnane pútali pozornosť. Najviac v tomto bodovali neposední potomkovia. Najmenej nudná matka v prekvapivo „nijakom“ podaní Michaelle Pfeiffer. Páčil sa mi kasting, pomerne divoký a relatívne nepredvídateľný scenár (film premietaný v klube) a drsný zmysel pre humor. Nevadila mi ani dvojhodinová stopáž. Rozpaky som každopádne mal z finále, ktoré je pomerne akčné a drsné a pravdupovediac príliš sa nehodí do predchádzajúceho konceptu. Pôsobilo na mňa zo všetkého najviac pôsobilo dojmom, že bolo náhradné. Že tvorcovia pôvodne natočili iné, ale po katastrofálnych testovacích projekciách narýchlo spráskali toto a aj to podľa toho vyzerá. Strieľa sa tu cez kovové mreže a neodrazí sa od nich ani jedna guľka, profesionálny zabijak v zásobníku nemá náboje (fakt profesionál), manželka brutálneho mafiána je absolútne neschopná, brutálny mafián sa celé akčné finále piple s jedným mafiánskym poskokom a to ani nevravím o tom, kam ku*va zmizol Tommy Lee Jones! Diváci z toho boli zmätený, film na celom svete zarobil necelých 8O miliónov, ale zas treba povedať, že rozpočet bol pomerne rozumný (30), takže čistý prepadák to nie je; história si každopádne pamätá aj väčšie trháky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slušně požádat s pistolí v ruce je lepší než požádat bez ní." Mám jistý podezření, založený na osobních znalostech sebe sama, že, kdybych se jako vysloužilej mafián skrýval před aktuální mafií, tak se zdržím mlácení instalatérů, výbuchů obchodů i rozborů mafiánskejch filmů na veřejnosti. Jenže Giovanni s rodinou jsou jiní než já. A to je dobře. Sice se shodneme na tom, že nám nesluší cementový boty a že se slovem "kurva" dá nahradit jakákoli věta, ale jinak se chovají přesně dle zákonů mixéru bessonovský akce a zábavy. A tyto zákony já plně respektuju. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Luc Besson už dávno netočí filmy ako kedysi a definitívne "degradoval" na úroveň režiséra oddychových filmov. Vadí to? Vôbec nie, v rovine zábavnej oddychovky The Family funguje výborne. Napriek značnej nevyrovnanosti jednotlivých scén ide o príjemné žánrové osvieženie, hoci vôbec nie je jasné, či má divák s hlavnými postavami sympatizovať alebo nie. A možno práve preto. Chcelo by to však viac humoru, či scén typu kino a spokojnosť by bola ešte väčšia. Všadeprítomná absurdita a svižný a atmosferický záver naštartovaný songom od Gorillaz však dávajú čiastočne zabudnúť na predošlé prešľapy. Uspokojivých 70%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších bessonovských oddechovek, tentokrát i Bessonem režírovaná. De Niro dívající se v kině na MAFIÁNY byl super fór. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdy ještě bude možnost vidět ve filmu, jak legenda mafiánských filmů, Robert DeNiro, vypráví skutečné zákulisí - reálný podklad (přitom ale opět fiktivní) filmu Mafiáni, kde vlastně sám Robert DeNiro hrál? To je jedním slovem dokonalé. Vtipné a také geniálně vymyšlené. Ale teď k The Family obecně. Je to ryzí mafiánský film, přitom zcela jiný. Nedrží se klasických schémat a syžetů. Je odlehčený, komediální, budete ho ale stejně brát vážně. Vlastně, co si budeme povídat, vy budete fandit zasrané mafiánské kryse, která akorát nabonzovala svou "rodinu" v Brooklinu či kde. Takovým antihrdinou je tedy DeNiro se svou vykutálenou rodinou, kterou byste za sousedy nechtěli mít, ale hned si je zamilujete, o to se s vámi vsadím. Luc Besson po sérii méně zdařilých snímků, přišel s něčím, co připomene jeho dávné úspěchy s Leonem či Pátým elementem. Ukáže, jak krásně vypadá film ze severní Francie, z malého městečka, kde do jednoho byste chtěli v poklidu dožít. Tento snímek se zkrátka do srdce zaryje i když ucítíte, že mohl být o kousek ještě lepší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Goodfamilias. Vadila mi ta žánrová roztěkanost, kdy se střídá rozjuchané, ale po čase otravné řešení triviálních problémů po brooklynsku s rádoby hlubokým bilancováním gangsterské kariéry, aby na samý závěr Luc (zas úplně jinak) potahal svůj akční šourek. Strhávat z Bobbyho nálepku špagetového mobstera je stejně zbytečné, jako chtít po současném Bessonovi, aby natočil film, který nepohřbíte v betonu paměti do dvaceti minut.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

V tom filmu vystřílí víc mafiánů než Robert De Niro holka, co hrála v Glee a zpívala tam I feel pretty/unpretty. Vlastně jsem se docela bavil, i přesto, že všechny postavy jsou brutální asociálové, co vám narvou nohu do ucha za jeden křivej pohled. Jinak ale chtějí mít sex jen s pravou láskou (ta holka z Glee) nebo nesnesou, když synek u večeře řekne slovo fuck (Michelle Pfeiffer). Jasně, Lucu. 65% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

To, co se dalo očekávat už podle traileru, se bohužel naplnilo: The Family není zdaleka tak nelítostné a vtipné, jak by se na podobný film slušelo. Jeden dobrý vtip se zlomenou baseballovou pálkou a jedna krásná scéna v kině bohužel ještě zapamatovatelné dílko hodné De Nirova jména nedělají. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie o mafiánské rodině a jejich snaze začlenit se mezi starousedlíky na francouzské vesnici. Film má obrovský potenciál, který byl tak trochu od začátku pohřbíván a myslím, že by se z něj dalo vytěžit mnohem více. Po celou dobu nejvíce baví překrásná dcera (Dianna Agron) a dějová linie syna (John D'Leo) připomíná film Charlie Bartlett, ale bohužel ne tak dokonalý neboť každý člen rodiny dostal opravdu málo prostoru. Samotný konec však mé dojmy pokazil nejvíce, protože mi připadal velice uspěchaný a docela zmatený. 65% je odpovídající hodnocení. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co Robert De Niro řádil coby Zuřivý býk nebo v Nelítostném souboji. Od té doby se z něj stal Fotr a co je horší, hraje ve skoro až béčkových komediích, jako jsou třeba Mafiánovi. Zápletka je velice chatrná a nějak mi to celé nedávalo smysl. Michelle Pfeiffer i Tommy Lee Jones jsou sice fajn, ale to je málo...40% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mafiánovi jsou skvělá černá komedie. Pro každého něco, postupně si to sbírá všechny ty odkazy na Neuplatné Mafiány se Zjizvenou tváří, kteří slouží Kmotrovi a samozřejmě vládnou Casinu. Místní filmový klub v tom francouzském vidlákově zdobí plakáty na klasiky Jacquese Tatiho (koho jiného) a i ten Giovanni Manzoni se skvěle vyzná v americké kinematografii a bezpečně ví o Sinatrovi v Some Came Running. Jeho drahá polovička pak trénuje francouzštinu na dabovaném Dallasu, což je taky skvělé řešení. Michelle Pfeiffer měla ostatně pravdu, než si nechat ujít další společné scény s Robertem De Nirem, jako v Hvězdném prachu a v Šťastném Novém roce, tak to raději nic - nebo rovnou postelové scény. Chemii mají mezi sebou bezchybnou a stejně tak fantasticky fungují i jejich potomci - hvězdička Glee Dianna Agron (sladká miss America) a John D'Leo (podnikavý chlapec, který si je vědomý toho, že kariéra jeho otce na hraně zákona začala už ve 13 a jemu už je 14). Upřímně doufám, že další Pfeiffer filmy na sebe nebudou nechávat tak dlouho čekat, protože její kouzlo nestárne. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vdaka traileru a spojenim mien takych hercov, akymi su De Niro, Pfeiffer alebo Tommy Lee Jones, vratane rezisera Luca Bessona a producenta Scorseseho som ocakaval skvelu mafiansku komediu, pri ktorej by som sa bavil rovnako, ako pri komedii od Harolda Ramisa PREBER SI TO (1999). Lenze zial nestalo sa. Film sa snazi byt humornym, ako sa len da, ale je tam len par humornych scen, ktore poznam aj z traileru a pri ktorich som sa obcias pousmial. Mozno ak by to zobral do ruk samotny Harold Ramis, nasmial by som sa viac, kedze aj pri jeho predchadzajucich komedii ako NA HROMNICI O DEN VICE (1993) som sa dobre pobavil. Scorsese ako producent nebol zbytocny, kedze bola vo filme humorna narazka na iny jeho mafiansky film tiez s De Nirom MAFIANI (1990). Luc Besson ako reziser mal zostat radsej pri vaznych filmoch, podobne ako pri kultovom LEONOVI (1994) a mozno by si opät ziskal moju poklonu. Je to skoda, lebo tento film mal naviac. Ale Michelle Pfeiffer bola skvela, ako vzdy. Len pre zaujimavost, Michelle sa s De Nirom stretla aj v dvoch inych filmoch, napr: STASTNY NOVY ROK (2011) a HVEZDNY PRACH (2007). ____________ Robert De Niro - (Fred Blake / Giovanni Manzoni) +++ Michelle Pfeiffer - (Maggie Blake) +++ Dianna Agron - (Belle Blake) +++ John D'Leo - (Warren Blake) +++ Tommy Lee Jones - (Robert Stansfield) +++ Jon Freda - (Rocco) +++ Jimmy Palumbo - (Di Cicco) +++ Domenick Lombardozzi - (Caputo) +++ Hudba: Evgueni Galperine a Sacha Galperine +++ Produkcia: Luc Besson, Martin Scorsese +++ (Videl v kine 04.12.2013) +++ ()

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama