Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 2
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (537)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

De Niro je držák. Film stojí hlavně na něm. I když Tommy Lee Jones si taky odehrál svoje. Na filmu je hlavně sympatický, že to není taková ta typicky infantilní émerická komedie let posledních který se točí jak na běžícím páse, ale má to opravdu styl a upřímně to pobaví. Besson prostě není žádnej sráč a jeho rukopis je z toho znát. Ano pravda není to nic z čeho bych omdléval smíchy, to zase ne, ale takovej příjemnej jednoduchej vyloženě odpočinkovej film. Takže když to vezmu kolem a kolem tak na mojí straně vesměs spokojenost.60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozkošná rodinná taškařice. Robert de Niro a Michelle Pfeiffer byli pro mne pozvánkou do žánru, který navštěvuju jen občas a současný americký komediální mainstream dokonce jen zřídka. Tato návštěva se rozhodně podařila a já se nechal bavit tu jemnějším, tu i kapku drsnějším černým humorem, potvrdil si, že Pfeifferové to sekne i s šedesátkou na krku a že De Niro je pořád ten samej "drsoň". Vysloveně vtipných scén sice bylo pohříchu málo a v závěru se nabízel mnohem větší odvaz, na druhou stranu nemají Mafiánovi ani výraznější hluchá místa a jsou jednoduše příjemnou neambiciózní oddechovkou. Tak i za vynikajicí "piknik s tenisovou raketou" a ty pořád stejné a dlouhé nohy modrooké Michelle, čtyři zářivé hvězdy. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, chvíli mi trvalo rozmyslet se mezi třema a čtyřma, ale nakonec se přece jen přikláním ke čtverce pro Bessona.Jedná se o áčkově obsazenou (černou) gansta komedii s až stupidně jednoduchým příběhem. De Niro je mafiánskej boss, kterej je čerstvě uklizenej americkou ochranou svědků do Francie, aby si zde žil nový, spořádaný život. Vše se točí okolo lásky Frantíků k Amíkům a kontrování bývalých amerických mafošů, kteří se samozřejmě s nikým moc neserou. Další částí příběhu je potom i stopování famílije nájemnými vrahy , kteří jim mají samozřejmě ustřelit prdel, takže se dá počítat i s nějakou tou akcí. Ostatně to by ani nebyl Besson. Ten film není rozhodně žádný zázrak, ale když nebudete mít přehnaná očekávání, tak se u něj bez problémů pobavit dá. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slušně požádat s pistolí v ruce je lepší než požádat bez ní." Mám jistý podezření, založený na osobních znalostech sebe sama, že, kdybych se jako vysloužilej mafián skrýval před aktuální mafií, tak se zdržím mlácení instalatérů, výbuchů obchodů i rozborů mafiánskejch filmů na veřejnosti. Jenže Giovanni s rodinou jsou jiní než já. A to je dobře. Sice se shodneme na tom, že nám nesluší cementový boty a že se slovem "kurva" dá nahradit jakákoli věta, ale jinak se chovají přesně dle zákonů mixéru bessonovský akce a zábavy. A tyto zákony já plně respektuju. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $36,918,811Tržby Celosvetovo $68,218,811Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,361,511 Tržby za predaj DVD v USA $9,644,367║ Luc Besson úplne mimo mysu, len povrchná zlátaninka, ktorá neviem akým smerom sa má uberať, či chcel byť komická alebo vážna, absolútne nevyvážené, Dianna Agron je zlatá ale to je asi tak všetko ostatný v úlohách dosť prehrávajú, ináč samotný námet nebol zlý keby sa to uberalo načrtnutým smerom a bolo to skutočnou paródiou na mafiánske filmy, len to chcelo skutočne obratnejšieho režiséra /40%/ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodný názov filmu Malavita je meno rodinného psa a dá sa z taliančiny voľne preložiť ako "kriminálny život". (misterz)
  • Kniha, podľa ktorej je film natočení sa dočkala i sequelu s názvom "Malavita Again" a vyšla v roku 2008. (belinko)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama