Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (139)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je tu někdo? - Ne, nikdo tady neni. Komediální road movie gangsterka, s vynikající ústřední dvojicí Bourvil - de Funés, ve které nejde o nic menšího, než o diamanty, zlato či heroin. Cesta rozpálenou Itálií, spousta intrik, krásných žen i scenérií, ale hlavně skvělého humoru. Smolař kdysi býval, společně s Fantomasem a Velkým flámem, mou nejoblíbenější Funésovkou a i dnes si na něho rád udělám čas. Oddychovka jako stvořená. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazil na skutečnou lahůdku s Louis de Funès, a to ve filmu, kde hlavní roli hrál neméně skvělý Bourvil. Louis je k vidění v trošku netypické roličce vrchního mafiána, která mu ale extrémně sekne. Vzájemně se Bourvilem se perfektně doplňují. Příběh je poutavý, vtipný a herecky až oslnivý. S režisérem Oury mám velice neblahou zkušenost, ale musím uznat, že tohle se mu tedy povedlo. Půjdu s hodnocením klidně i na takové slabší 4 *. Tím jsem vyčerpal filmy s Louis de Funès z kategorie snadno dostupných.Teď už budu mistra vídávat s více a více vlasy. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na Funése poměrně atypická komedie, kde je legendární komik odsunut na vedlejší kolej Bourvilem, který je sice také francouzskou legendou ale dokonalého Funése přeci jen nepřekoná. Jinak se jedná o standardní bláznivou komedii, kdy je pošetilý a naivní chudák, proti své vůli využit k pašování vzácného diamantu. Pár vtipných scén se tu najde ale existuje daleko více lepších a vtipnějších komedií, kde Funés hraje první housle. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Smoliarove problémy si predstavujem inak. Rola Antoina mohla byť viac absurdnejšia alebo premyslená. Ale aj tak nechápem, na akom banálnom nápade sa dá prostredníctvom perfektných vychytáviek postaviť príjemná jazdy s Funèsom, ktorý mohol viac, než len sekundovať. Dej sa dal a mohol skrátiť, pretože hlavne Bourvilovi postupne dochádzala para a bolo to aj dosť citeľné. Každopádne po fantomasovských sériách konečne je to pre mňa konečne kvalitnejšia funèsovka. Aj keď len na 65%. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Z raných Funesových začátku nutno brát s troškou nadsázky, ale jak je vidět své kvality tu dokázal, ostatně jako nespočetně krát. Úsměvné je, že se Funes obával kolegiálního komika Bourvila, že by ho mohl odsunout do pozadí a tím i podupat Funesovu kariéru. Opak byl však pravdou a Funes celému filmu vévodí, i když Bourvil hraje naivního pitomce také celkem přesvědčivě. Jen ty dialogy jsou kolikrát hodně slabé. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Francúzsku: Bordeaux, Carcassonne, Les Arcs, Menton, Paríž a Saint-Raphaël. A tiež v Taliansku: Neapol, Pisa, Rím, San Gimignano, Sutri a Tivoli. (Zdroj: filmovamista.cz) (dyfur)
  • Louis de Funes (Léopold Saroyan) se s Bourvilem (Antoine Maréchal) při natáčení velmi spřátelil. Dokonce oba vymýšleli  svoje vlastní komické nápady, kterými by film obohatili.  Například scénu, kde Sayrovan spravuje auto a do toho hraje hudba, vymyslel právě Funés. (Pierre)

Reklama

Reklama