Reklama

Reklama

Miroslav Donutil v Baráčnické rychtě

(pořad)

Obsahy(1)

Vánoční atmosféra v zábavném pořadu populárního herce. Hosty jsou jeho kolegové z divadla Husa na provázku... Miroslav Donutil je jedním z nejpopulárnějších českých herců. Studoval na JAMU a již během studií hrál v divadle Husa na provázku, kde působil i později po ukončení studií, od roku 1973 do roku 1990. Poté se stal členem činohry Národního divadla, kde působil do roku 2013. Mezi nejslavnější role Miroslava Donutila patří Truffaldino ve Sluhovi dvou pánů či Nikola Šuhaj v Baladě pro banditu. Do dnešního zábavného pořadu v Baráčnické rychtě si Miroslav Donutil pozval své bývalé i současné kolegy z divadla Husa na provázku, a tak výborná společnost je vždy zárukou dobré zábavy a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Fujara777 

všechny recenze uživatele

Pán Donutil je skvelý rozprávač a výborný herec. Aj spievať vie pekne, len človek to pozerá kvôli historkám. Zrejme by si to zaslúžilo aj o hviezdičku viac, ale existujú aj ďalšie 2 záznamy jeho one-man show. Nemožno neporovnávať, sú skrátka lepšie. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý zábavný pořad, který natočil Donutil v době, kdy stoupala jeho hvězda s pořady One Man Show. Zde si také odvykládal spoustu zábavných historek, ale tentokrát si na pomoc pozval kamarády a přátele z divadla Husa na provázku a společně s nimi nejen vzpomínal, ale také hrál scénky z repertoáru tohoto divadla. Donutilovo vyprávění mám rád, tvorba divadla Husa na provázku je mi zcela cizí, takže jsem se při scénkách z jejich her vůbec nechytal a taky mě to vůbec neoslovilo. Ale to vyprávění bylo dobré a především v prvních dvou třetinách pořadu ho bylo dost. Poslední třetina to už bylo jen divadlo s Husou a to už jsem nemusel. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil znovu nezklame. Ano, nejspíš je půlka jeho historek přibarvených, ale to se týkalo všech slavných bavičů, Vladimíra Menšíka či jiných slavných herců nevyjímaje. Důležité je, že rozesmát umí. A k tomu zazní známé i neznámé hudební melodie a třeba říct, že mě potěšily. Sám bych vynechal některé části divadelních představení a čekal jsem, že se Bolek Polívka zdrží víc a přidá i více historek, ostatně s Husou na provázku je velmi spojen, ale celkově je to opět zábavný pořad, který mě i v komorní atmosféře potěšil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat, že. Miroslav Donutil mele pantem, až je to obdivuhodné. Jakmile přestane mlít pantem a chrlit ze sebe historky, tentokrát méně známé, je zle. Hudební vystoupení nepotěší, hostující kamarádi z divadla Na provázku nic moc nepředvedou a host silného kalibru Bolek Polívka se zdrží jen krátce a k ničemu extra se nedostane. Donutil je ale solidní živel, který utáhne i slabší chvilky svým talentem (pře)vyprávět i slabou, nevypointovanou historku, originálním stylem. I když patrně divák neví, o kom je přesně řeč, tak ho Donutil umí zdatně napodobit svým gesty i grimasy. V minulosti, v rámci jeho one-man show, jsem však viděl rozhodně mnohem okázalejší vystoupení, než je tohle lehce komorně laděné a více vedené v přátelsky uvolněném duchu i atmosféře. Rozhodně se nejedná o krátké televizní vystoupení. Vypravěč tentokrát ve větší míře zavzpomínal především na zlaté časy divadla Husa na provázku. Kontroverzní soubor, jehož byl kdysi vůdčí osobností. Mám však pocit, že až příliš přizpůsobil tohle vystoupení svým osobním pocitům a vzpomínkám na tu dobu. Vyprávění tomu dost podléhá. Mohl to více pojat v pestřejším konceptu. Hudební a kabaretní vystoupení se příliš neslučovala s daným konceptem a tato nekompatibilita měla za následek, že se tentokrát divák nepobaví až tak, jak bylo očekáváno. Jasně, pořad už něco pamatuje, je z roku 1998, a je evidentní, že Donutil se pokusil s vervou sobě vlastní už o evidentně diferentní pojetí jeho televizního humoru. Nebylo to úplně marné pojetí, nicméně nic velkolepého také nestvořil. Dvě třetiny celkem fungují dobře. Pak přijde dojezd, ve kterém se Donutil pokusil o jakési avantgardní pojetí, na které jsem z jeho pořadů dosud nebyl zvyklý. Vyznění bylo více než rozpačité. Hlavně se z toho vystoupení se členy známého brněnského divadelního souboru vytratil lehkonohý humor. Donutil už je dnes podstatně dál, než divadelníci z Brna, a tak se nedostavil ten správný a kýžený efekt, jako před léty, kdy do tohoto souboru zapadl a dýchal s ním. Je však sympatické, že po letech stále k němu inklinuje. A tak se vystoupení na Baráčnické rychtě, kam podle svých slov zavítal po dlouhém čtvrt století, stalo takovým ne úplně zcela "vychytaným" experimentem v oblasti televizní zábavy, a i v rámci Donutilových vystoupení. Tentokrát to bylo poměrně netradiční a ne úplně (ne)zábavné ve všech směrech humorné trajektorie. 50% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Také pořad Miroslav Donutil v Baráčnické rychtě vsadil na osvědčený koncept vtipných historek a pozvaných hostů. Tentokrát se mi to líbilo ještě více než Miroslav Donutil ve Spirále. Hosty totiž byli jeho bývalí kolegové z divadla Husa na provázku. Bylo vidět, že mají na co vzpomínat a že si rozumí. Dávám lepší tři hvězdy za stále nadprůměrnou televizní zábavu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama