Reklama

Reklama

Ip Man: Poslední boj

  • Hongkong Ye wen zhong ji yi zhan (více)
Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hlavně, jak se celé sérii daří přecházet mezi jednotlivými dobami. Tento film sleduje Ip Mana v jeho pozdním věku, v době, kdy je již známým učitelem ještě známějšího Bruce Leeho. Ani v tomto filmu se s postavou Bruce nesetkáme, tentokrát vůbec. Přesto se daří vytvořit další dramatický příběh, a to opět příběh spojený s politikou, která do Ip Manova života zasahovala až příliš. Přesto stále mohl dělat to, co chtěl a co miloval. Snímek je v podstatě takovou meditací, je klidnější než ostatní filmy, což je dáno i Ip Manovým věkem. Rozhodně to není akční podívaná, kterou byste možná čekali po předchozích filmech. Když se do toho ale starý muž pustí, stojí to za to. Jen by to možná chtělo trochu jiná témata, než pořád dokola omílat ta samá. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh ze života mistra bojových umění, který je znám především svým žákem, kterým nebyl nikdo jiný než Bruce Lee. Anthony Wong svým charisma pozdvihuje tuto podívanou na lepší úroveň filmové zábavy. Pokud je snímek autentický a opravdu biografie je to velmi zajímavá podívaná. Posuďte sami... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že se více kecá než mydlí. Pomydlí se to opravdu velmi zřídka, ale většinou to stojí za to. Souboje jsou krásně nasnímané a rok 2013 je znát. Velmi mi sednul moderní styl vyprávění, který nevím proč mi hrozně připomínal americké gangsterky, včetně hudby. Wong v hlavní roli velmi vyniká. Tento díl je skutečně fundamentálně odlišný od všech předchozích, ale za sebe musím říct, že jsem tuto změnu spíše uvítal. Cítím se tedy spokojen a už se moc těším na třetího Ipa. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejhorší film o Ip Manovi. Amatéřství tohoto filmu se nezapře od prvních záběrů a ty kulisy, proboha!!!! Obsazením Anthonyho Wonga si nezajistil Herman Yau vůbec nic, snad jen to, že mu to moc nejde. Celou dobu jsem se nestačil divit, jak je celé jalové. Scénářem si měl někdo vytřít ......, než to použít na zfilmování. V určité chvíli jsem si už myslel, že z Ip Mana se stane předák odborů xD, no tak příště, protože odpad tomuto paskvilu utekl jen o malinký vlásek. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Krom těch autentických záběrů na konci a vyprávění o sklonku Ip Manova života to bylo naprosto a takřka do detailu shodné s druhým a třetím dílem. Bez invence, bez nápadu. Naprosto zbytečné. Sestříhat všechny dosavadní 4 filmy do dvou by dávalo smysl. Tohle je jen ždímačka nápadů a to má být příští rok další, Uff. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Ip Manův syn Ip Chun má ve filmu malou cameo roli, hraje majitele obchodu, který volá filmového Ip Mana (Anthony Wong) k důležitému telefonátu. (Rominator)
  • V samotném závěru je použit krátký archivní záběr na Ip Mana, cvičícího na dřevěném panákovi, který natočil jeho syn. (Rominator)
  • 37. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Hong Kongu (HKIFF) byl zahájen tímto filmem. (Rominator)

Reklama

Reklama