Reklama

Reklama

Ip Man: Poslední boj

  • Hongkong Ye wen zhong ji yi zhan (více)
Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

Trustme 

všechny recenze uživatele

On je tu zas! Co bylo na mistru Yipovi tak úžasného, že Čína už netočí nic jiného než o něm? Asi jen to, že potrénoval jistého chlapíka jménem Lee Jun-Fan. Tento film je už prakticky jen opravdu vydojením mistrova života z pohledu na okolní dějiny, postavy a drobnosti, co se snad udály. Pro případné obdivovatele Yip Mana je to tak doplňující příspěvek do komplexního útvaru filmů o něm. Kde varianty s Donnie Yenem tvoří akční, bojovnější představení, zatímco filmy režiséra Hermana Yau a The Grandmaster Kar Wai Wonga patří víc k těm, co ocení pamětníci čínských poválečných dějin. Ip Man: The Final Fight je filmařsky velmi pěkné dílko a možná nejvíce uvěřitelné v rámci života mistra. Co se týče výběru hlavního představitele, tak ani on se nijak nepodobá vizáží reálnému Yip Manovi, ale herecky si poradil Anthony Wong Chau-Sang skvěle s postavou charismatického mistra. Věřím, že v Číně už několikanásobně splnili plán natočit film o Yip Manovi a doufám, že tohle byl už jeho poslední filmový boj. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když je teď v kurzu zase pan Ip, tak se nesmí zapomínat na tenhle film. A hned bych začal kriticky, celé to mělo hrozně divný úvod, kde dozvěděli jsme se že Japonci byli strašně zlý svině a že Číňanům po válce v Hon Kongu kradli práci. Následně pan Ip začal učit několik specifických žáků, jejichž míra pro spravedlnost byla obrovská, ale to jim však nebránilo během filmu vyvolávat konflikt a nebo potřebu se s každým prát. Samotní žáci, až na policistu byli klasické nevýrazné postavy, které mi nijak neutkvěly v hlavě, ale ten policista docela ušel, jednak tak měl z těch všech žáků, nejvíc prostoru a taky ho hrál dobrý herec. A tady nasává další problém, postupně se začali objevovat další postavy, konkurenční mistr z vedlejší školy, barová zpěvačka, gangster a jeho poskok, žena pana Ip, syn pana Ip a ke konci i Bruce Lee. Nicméně největším problém tohohle filmu je, že nemá souvislý děj, což by nevadilo viz The Grandmaster, který vyšel ve stejném roce, ale tady je prostě znát že scénárista režisér, nejsou tak dobří a zkušení, jako ti u The Grandmastera a tak se během filmu odehraje hned několik podstatných historických událostí, které sou však trestuhodně odbyty a ve výsledku postrádají význam. Co se týče akce, jako neni špatná, ale až na závěrečnou vybíjenou, je jí tu jednak málo a je hrozně krátká, což je hrozná kombinace. A byť Anthony Wong je dobrý herec a i se na Ip hodí mnohem lépe než Donnie Yen, tak Wong hraje pana Ip tak nějak bez jiskry života, což bych i chápal jelikož měl rakovinu, ale v mnoha dokumentech, kde se oněm vyjadřovali lidé kteří ho znali a nebo s ním byli v kontaktu, tak ho popisovali jako usměvavého a energického, až do své smrti. Takže tenhle film je většinou o tom, jak pan Ip někam příjde něco sní, s někým dá řeč a občas někoho propleskne. A překvapivě posledních dvacet minut, kromě dobré akce, je i slušná filmařská práce a nabízí i to nejlepší z celého filmu a to je boj s rakovinou, se kterou bojoval a bohužel prohrál. Takže kdyby se tvůrci, zaměřili na poslední týdny jeho života, tak by udělali lépe i kdyby to znamenalo, že film bude bez akčních scén, protože takový film by toho mohl víc říct a oslovit tak širší publikum. Takhle je to jenom další film o panu Ip, kde on vlastně moc neni a film tak toho nemá moc co nabídnout a to je škoda. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

To, že je tento film omnoho viac o ťažkom živote Ip Mana v dobe obrovskej krízy, než akčných scénach, ešte neznamená, že je tento snímok vyslovene katastrofou, ktorá by svojim predchodcom robila hanbu. Samozrejme, dôležitú rolu-nerolu hrá obsadenie hlavného "hrdinu". Anthony Wong totiž nie je Donnie Yen ... ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh ze života mistra bojových umění, který je znám především svým žákem, kterým nebyl nikdo jiný než Bruce Lee. Anthony Wong svým charisma pozdvihuje tuto podívanou na lepší úroveň filmové zábavy. Pokud je snímek autentický a opravdu biografie je to velmi zajímavá podívaná. Posuďte sami... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o panu Ip. A opět se jedná o povedený snímek. Pana Ipa potkáváme v poslední kapitole jeho života. Je takový jakého znám z trilogie s Donnie Yenem. To, že tu "má jiný obličej" mi vůbec nevadí. Je to opět ten naprosto vyrovnaný, na všechny hodný a spravedlivý pán. V dnešní době vidět takovou postavu a myslet si, že třeba taková fakt byla je docela fajn. Příběhově tedy sledujeme několik posledních let jeho rozvážných kroků. A jak jinak musíme mu fandit. Akce není moc, ale když na souboje jeden na jednoho přijde, jsou vynikající. Jen finální souboj by si možná zasloužil více epičnosti. Další návštěva do života pana Ipa si zaslouží pozornost podobnou, jako má Donnie Yen a jeho filmy. V komentáři jsem několikrát použil slovo "pán" . A to hlavně proto, že jestli si někdo toto oslovení zaslouží, je to právě Pan Ip. 72 procent. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Konzultanty na Wing Chun byli Marvel Chow a Leo Au Yeung. (Rominator)
  • Ip Manův syn Ip Chun má ve filmu malou cameo roli, hraje majitele obchodu, který volá filmového Ip Mana (Anthony Wong) k důležitému telefonátu. (Rominator)

Reklama

Reklama