Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Recenze (308)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konec trilogie jaxepatří řízný a vůbec kvalitní, skutečně není nad komisaře Juvea v kiltu:)) Nejen strašidla straší na starých skotských hradech:)) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí Fantomasovi a spol. prospěla a snímek neslevil ani o píď! Scéna s oběšencem je nezapomenutelná! To si vypůjčím, Legas ;-) ale komu se Fantomas nelíbí, není můj kamarád!!! Nevidím důvod, co by se na téhle francouzské taškařici nemělo blýskat... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fantomas se rozhodl vybírat daň z práva na život , ještě že ne daň z práva na smích , to bych se já asi nedopaltil. Neodpustím si menší dovětek, kdyby ve Fantomasovi nehrál Funes, Marais by to nespasil .A celá serie by neměla ani poloviční hodnotu.Kdo ví zda by vůbec byla triologie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,800,000Návštevnosť: 3,557,971(Francúzsko)/90%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Vsechny tri dily Fantomase jsou stejne kvalitni, stejne zabavne, stejne napinavy a ve vsech zari neopakovatelnym zpusobem Louis de Funes a Jean Marais. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si záludný Fantomas vzal na mušku především logiku dění. Ten ďábel a zločinecký génius ji uloupil celou. Nic nezbylo, jen pár standardních Funèsových fórů. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film, který měl být očividně vrcholem série, ale místo toho jí dělá menší ostudu. Většina děje se odehrává na skotském hradě, odkud se vytratil vtip i originalita. Opakovaný trapas s fotoaparátem a mrtvolou mluví za vše. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil je uz takovej dost zmatenej, jakoby tvurci nevedeli, co chtej vypravet. Nejdriv se zacne patrat po Fantomasovi, pak se na nej zapomene a film zacne bejt jen blazniva komedie, kdy Funes vyvadi bud v dome nebo na lovu a na zaver si tvurci uvedomi, ze to je film o Fantomasovi a vrati se k nemu. Ale nasral me konec, po trech dilech ho uz precejen mohli chytit. Nektery sceny tu jsou velmi vtipny, ale nektery jsou zase bytecne protahovany. Asi nejkomedialnejsi dil, ale rozhodne ne nejlepsi a nazev filmu je dost zavadejici. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ano, možná je pravda, že scénář není příliš kompaktní, ale o to přece v komediích s Louisem DeFunés nešlo. Cílem bylo poskytnout mu co nejvíc prostoru pro jeho zběsilou komiku a v tomto ohledu je to rozhodně povedený film. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Trojku řadím na stejnou linii jako první díl. Nemám absolutně co vytknout, skvělí herci, pěkné prostředí, zajímavá zápletka, zkrátka vše co si divák může u dobré komedie přát..... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Tahle série zraje jako víno a třetí díl je zároveň možná tím nejlepším. Díky bohu, že Fantomas zůstal u podařené trilogie a tvůrci se do dalších dílů nepouštěli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ujišťuji Vás, že jsem neuklidil žádného oběšence z Vašeho pokoje." Zmatenej komisař Juve uprostřed suchýho skotskýho humoru mě zase dost pobavil. Stejně jako génius zločinu na bicyklu. Jen jsem přitom sám sebe odhalil, že jsem asi levičák, když s Fantomasem souhlasím, že vybírat mimořádný daně od miliardářů a gangsterů nepovažuju za úplně špatnej nápad. Jen by se ty daně asi daly využít účelněji. Třeba by se daly věnovat nějaký politický neziskovce ke svržení nějaký vlády, která nechce dobrovolně vyměnit ropu za demokracii. No to je asi blbost, ať si je radši nechá Fantomas. Ten nadělá míň škod. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ve vzpomínkách z dětství jsem měl tenhle film uchovaný jako ohromnou legraci (stejně jako třeba Četníky). Neměl jsem se dívat znovu. Takhle člověk akorát příjde o iluze. Bojím se, že se to týká většiny filmů s De Funesem. :o( Scénář tohoto dílu je slaboučký jako čaj a ani božský Louis ze mě více než dva tři úsměvy nevyloudil. Smutná záležitost. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodil Sundse na střechu, přitáhl ho za nohy, aniž se staral o to, že mu drsný povrch břidlicových tašek strašně drásá obličej. Fantomas spustil Sundse až k okapové rouře. Položil ho tam, vyvážil jeho tělo tak, že spola viselo do prázdna. „Dobře mě poslouchej,“ prohlásil bandita, skláněje se k uchu své oběti, „podívej, co udělám. Na nohu ti přivážu šňůru, druhý konec bude uvázán ke dveřím ateliéru. Až někdo otevře dveře, zatáhne za šňůru a tebe stáhne se střechy. Nemysli si, Sundsi, že to je všechno. Mohlo by se stát, že bys to přežil. A já jsem se, kamaráde, rozhodl, že zemřeš. Podívej se: Vidíš tenhle drát, je na něm na konci smyčka, navléknu ti ji na krk, prokáže tutéž službu jako ostří gilotiny. Tak, můj milý, až budeš padat dolů, zarazí tě najednou ostrá oprátka. Drát není dost dlouhý na to, abys mohl spadnout až na zem. Zůstaneš na něm viset a oběsíš se tak prudce, že ti to doufám uřízne hlavu. Tak to tě čeká, Sundsi. Mysli na to a řekni si, jestli nebylo lepší mi věrně sloužit?“ ... Škoda, že drtivá většina dnes zná tohoto génia zločinu pouze z moderních filmových parodií, a v životě si nepřečte skvostně pokleslé a nádherně temné romány Pierre Souvestra a Marcela Allaina, jež na počátku 20.století tak zbožňovali surrealisté. Pokud ale chcete poznat skutečného Fantomase, poradím vám: Ptejte se po Červené vose. Nasedněte do Fiakru noci. A možná pak ty filmy uvidíte v trochu jiném světle. ... “To je Fantomasova dcera, to je Helena, Vosa,“ šeptali policisté. Byla od paty k hlavě zborcená krví, měla krev na obličeji, na šatech, na rukou, a Juve automaticky prohlásil: „Červená vosa.“ Fandor šel sám směrem k domu. Havard se chystal dát rozkaz k palbě, ale neodvážil se. „Pojďte zpátky, Fandore,“ křičel. Avšak Fandor si stoupl mezi policisty a Helenu. A šel pomalu k ní, dívka se na něj podívala, jak se blíží, a stála nehybně před vchodem. Měla v ruce revolver, pohlížela na Fandora, upřeně se mu dívala do očí, její zrak vyzařoval strašné zoufalství. Fandor šel stále blíž, byl už pod schody před domem, sotva dva metry od ženy, kterou miloval. Tu se Heleniny bledé rty zachvěly. Dívka ho varovala: „Nechoďte blíž, Fandore, nepřibližujte se.“ Fandor ani slovem neodpověděl, nepokynul a vystoupil na první schod; Helena mu připadala krásnější než kdykoliv jindy, s tragickou tváří, v níž zářily rozšířené zornice, ze kterých šlehaly temné blesky. Paže měla zpola obnažené, bílá kůže prosvítala pod rudými skvrnami. Helena se zachvěla. Uvědomila si, že se Fandorovo rozhodnutí nedá zvrátit; upírala na něj pohled šílený láskou a hrůzou a opakovala: „Pro smilování, ve jménu naší lásky, nepřibližujte se.“ Fandor vystoupil na druhý schod. Tu Helena vyrazila zoufalý výkřik: „Zastavte se nebo střelím.“ Fandor šel dál. A tu nastala nezapomenutelná a zároveň strašná ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech, kde komisař Juve honil svého fantoma po Francii, bylo rozumné změnit vzduch a volba padla na konzervativní prostředí šlechtického sídla ve Skotsku. Gagy a styl humoru jsou opět totožné s předchozími díly a tento Fantomas mi přijde svou úrovní srovnatelný s dvojkou. Celkový dojem: 85 %. Škoda, že se ve výrobě nepokračovalo, snesl bych bez problémů další dva díly. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takový neškodný přiteplený francouzský James Bond pro děti. A přitomnost Funese, resp. jeho taškařic, to jen potvrzuje. Takový komentář přikládám i k ostatním těmto Fantomasům. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fantomas tentokrát vyrukuje s krajně levicově orientovanou daňovou politikou a nebýt společných okamžiků komisaře Juva a jeho v zcela jiném kmitočtu pohybujícího se podřízeného Bertranda, zůstal by nenápaditým scénářem zapříčiněný propastný rozdíl oproti dvěma předchozím dílům. Co však nelze legendárnímu netvorovi s nazelenalou maskou rozhodně upřít je užití prozatím nejdůmyslnějšího únikového prostředku. Primitivní, ale účinný, stejně jako celá série. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ako klesla Funèsova minutáž účinkovania oproti prvým dvom dielom, tak klsol aj podiel zábavy. Rovnako aj Maraisove akčné zásahy a ani scenár na tom nie je najslávnejšie. Scéna s poľovačkou je úplne rozťahaná a nanajvíš nudná, scéna s idúcou posťeľou prehnaná. Ale stále sa dá pozerať na rozčudované tváre obetí pri pohľade na Fantomasa a Funèsove prejavy to všetko zlepujú na správne miesto. 60%. ()

Reklama

Reklama