Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzsky film "Fantômas se déchaine" je druhá časť trilógie o nebezpečnom, geniálnom zločincovi Fantomasovi, ktorému je na stope cholerický policajný inšpektor Juve. Tento krát sa dočkáme Juveho tretej robotickej ruky, dokonalých Fantomasových prevlekov a masiek, nazrieme do jeho prísne tajnej podmorskej základne a predvedie nám aj dokonalý útek v jeho lietajúcom aute. Tažke nás znova čaká bláznivá akčná jazda v štýle klasickej francúzskej komédie. Jedinečný Louis de Funes opäť predvádza svoje šialené herecké kreácie, charizmatický Jean Marais ohuruje svojim macho šarmom, krásna Mylene Demongeot všetkých okúzľuje svojim sexepílom a "Fantomas sa hnevá". **** ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

"Cinéaste"! Príjemne originálna atmosféra s odľahčujúcimi momentmi podnietené okolnostiam filmu, solídnymi nápadmi, vtipnými hercami (predovšetkým Louis de Funés je pánko; Marais tiež ponúka viac ako je treba), dobrou atmosférou (dačo na spôsob Pane,vy jste vdova), maskami s dobrým mejkapom a vizážou. Neustále prenášanie bremeno pasáží do iných alternatívnych žánrov zaberá : chvíľu prevláda komédia, inokedy mysteriózne nerozpoznanie situácií, potom fantasy kúsky a v neposlednom rade krimi-dobrodružstvo (napr. vo vlaku, na úrade...). Časté triky, odpočúvania, maskovania, skrývania sa, súperenia, zvraty... Lenže kultovosť nehrozí...Ani náhodou. Kadencia vtipu a deja sa časom vytráca. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Vy si tu spíte!..ale jen jednim vokem,jen jednim vokem".......Nezapomenutelný soundtrack, střílející pirátská noha, Interpol zneškodněn elektrickým proudem, hlášení falešnou rukou o slovo na kongresu, dvojitý Lefebvre, sympaťák Fandor a sexy Helena nedávají šani jinému, než 100% hodnocení!!! Klasika zůstane klasikou... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

"Vy nevite, co jsou gadgety? To nechodíte do kina?". Druhý díl už od animovaných titulků a prvních dvou scén nenechává nikoho na pochybách, kdo je hlavní hvězda. A protože světu právě vládla bondománie, Juve se rozhodl držet krok s dobou ("Je tu doba tajných agentů") a předvádí nám své vylepšováky. Ze zloděje Fantomase se dle bondovského syžetu stane šílenec, který chce ovládnout svět (ten ďábelský smích jde Maraisovi skvěle), ale i když i zde byl příběh autorizován Marcelem Allainem, jde spíše o exhibice Funese, kterého nechává Hunebelle řádit bez dozoru (což je u komika jeho typu vždy ke škodě). A protože jde o rodinnou podívanou, přibude ještě nezbedný kluk. Starý dobrý Fantomas je pryč... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Komisař Juve jaktějuve nebyl více juve, jak v tomto díle. Z juveotního utrpení se vzpamatovává dobře, ale brzy se na scéně objeví ten vyjuveený ojuveivovač mrtvol, nekalý juvenostník Fantomas (juveotní role Jeana Maraise). Jeho juveotopisem se ale teď nezabývejme. Už stejně neobjuvene. Tedy, juveelná pohroma Fantomas chce zkrátka vládnou světu. A to za použití materiálů jako je síra, křemen nebo juveec a nějaké juveiny. Inu, nejen chlebem juve je člověk. A do toho ty nejuveotný předměty komiseře Juvea. Ty legrační vynálezy. Chá chá. Ale což, buď jak buď, taková komedie je ten správný juveotabudič pro každého dobře juveeného tvora. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Keď Fantômas (Jean Marais) opúšťa výskumné centrum s dodávkou, je oblečený v špeciálnej kombinéze. V ďalšom zábere je už oblečený v čiernom. (Arsenal83)
  • Slavné létající Fantomasovo (Jean Marais) auto je značky Citroën DS. Tento vůz poprvé spatřil světlo světa 6. října roku 1950. Kabriolet, ve kterém komisař Juve (Louis de Funès) a novinář Fandor (Jean Marais) stíhají prchajícího Fantomase ve vlaku, je automobil značky BMW 507, který se vyráběl v letech 1956-1959. (žvanimírek)
  • Terénní vůz v závěrečné honičce je Mini Moke, malý terénní vůz s obsahem motoru do 1 000 cm3, vyráběný a prodávaný původně British Motor Corporation. Mimochodem kempinkovou nástavbu, kterou měl za sebou, by utáhnout nedokázal. (sator)

Reklama

Reklama