Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Radyo 

všechny recenze uživatele

V 70. letech patřily "četnické" komedie k tomu nejlepšímu, co se u nás promítalo. Dneska už je jejich humor trochu vybledlý a ohraný, ale přesto ještě dokážou pobavit další diváky z mladších generací. Já se u nich spíše jen shovívavě usmívám, i když se přiznám, že dabing F.Filipovského je stále nakažlivý. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak to máme deset centimetrů, takže deset dní v chládku !!" - "Cože ?? " - "Ale tati, basa je přece plná !!" - "Tak to já nebudu obtěžovat a stavím se jindy.." ;) To já se ovšem setkání se strážmistrem Cruchotem, kterému rovněž stejně jako famóznímu Funésovi s Filipovským pár centimetrů scházelo, když jim však bylo naděleno měrou vrchovatou jinde, nikdy nebráním, vždyť Giraultova četnická kultovní série, kterou zdobí slavný ústřední motiv Douliou douliou legendárního Raymonda Lefévra, mě bavila už jako děcko.. Přiznávám, že dnes s odstupem času a nespočtu projekcí, se mi Četníci objektivně jeví jako obyčejné letní vpravdě nenáročné komedie převážně stojící na jednoduchém gagu, jejichž popularitu u nás silně ovlivnil ten úchvatný dabing, znovu s Filipovským v čele podobně jako třeba u Mrazíka, nicméně tu občasnou hlušinu, co té mírně přepjaté kritice policejních složek, tématu humoru, které je oblíbené snad všude na světě, lehce podráží nohy, i poněkud banální příběh dokonale vynahrazuje náš milovaný Fufu, perfekcionista a nejslavnější francouzský komik, se svými cholerickými výstupy plnými proudů slov, šílené mimiky a gest.. Navíc Četníkům neupřete ani hromady hlášek a překrásná Geneviéve Grad v roli Nicole rozhodně také nikoho nemůže naštvat.. Škoda, že si tvůrci nevzali k srdci Cruchotova slova z tohoto filmu, jak není důležité množství, nýbrž kvalita, a pěkně tuhle kravku podojili, když přišli s pokračováními, o jejichž zdařilosti by se dalo úspěšně pochybovat, nicméně to už je zkrátka úděl kasovních trháků.. ()

Reklama

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie nikdy nebyly můj šálek kafe, Louis de Funés taky není nejoblíbenější komik, ale četníci jsou klasika. Chtěl bych vidět četníky v původním znění, protože si myslím, že "Pan Dabér" Filipovský povyšuje tento film ještě o třídu výš. Chtěl sem dát 3*, ale i kvůli dabingu a prvosti v sérii musím 4*. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po nedostižném Fantomasovi, kde si Louis de Funés zahrál komisaře Juvea, je tady tento nervózní Francouz, jako extravagantní četník Cruchot. Nejradši mám asi první tři díly (např. v Četník se žení je vše dovedeno do největší ztřeštěnosti - humor, spousta omylů a nedopatření, honičky), zajímavý je ale i film o návštěvnících z kosmu, ať už je jakkoli přitažený za vlasy. Jedná se o velmi slavnou komediální sérii, která má i přes svou nevyváženost a kolísavou úroveň divákům stále co nabídnout. Tady pobaví především Cruchotovo rozpočítávání, jízda na traktoru (!!) či Funés převlečený za mladou Arabku. Letní klasika, kterou lze sledovat pořád dokola, aniž by omrzela. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Balducci, Jean Girault, Jacques Vilfrid .. Přichází léto (2005) a některá z televizí nám opět servíruje neopakovatelně komická dobrodružství osádky četnické stanice v Saint Tropez. Upřímně jsem se ale letos těšil spíše na trilogii Fantomas. Přes spoustu vedlejších postav zde hlavní postavičku nikdo nepřehlédne - četník Cruchot v podání nezapomenutelného Louis De Funés. Napoprvé se zde se všemi hezka seznámíme a poznáme i krásnou dceru Cruchota - Nicole - kolem ní se bude točit nejeden problém.. Neopakovatelné salvy smíchu a hlavně premiérové shlédnutí a poté dalších deset stojí za to. Prostě - v jednoduchosti je síla!.. :-) 90%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Film ve Francii navštívilo téměř 8 miliónů diváků, což je z hlediska návštěvnosti po Velkém flámu a Smolaři třetí nejúspěšnější snímek. (hippyman)
  • Michel Galabru byl rychlou náhradou za původně obsazeného a na poslední chvíli odřeknuvšího Pierra Mondyho. Do natáčení filmu se mu vůbec nechtělo - v Saint-Tropez strávil s manželkou otřesnou dovolenou, všude ho jenom pálil zadek z vedra, vůbec se mu tam nelíbilo a chyběla mu Paříž. Navíc v něm nevyvolával příliš velkou důvěru scénář. Takových jednoduchých veseloher se tehdy točily mraky. Většinu z nich neschopní režiséři nedokázali dostatečně ukočírovat a ihned po uvedení v kinech upadly do zapomnění. Nakonec roli Jérôma Gerbera přijal kvůli Louisi de Funèsovi, s nímž si chtěl zahrát. (Pierre)
  • V 37. minutě filmu Nicole Cruchot (Geneviève Grad) a její přátelé jedou za vozem Citroën 2CV. V prvních záběrech končí SPZ auta číslem 06, ale když auto zastaví, vidíme dvojčíslí 83. (frolish01)

Reklama

Reklama