Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

Tosim 

všechny recenze uživatele

PONĚKUD TO S TÍM FOLKLÓREM PŘEHÁNĚJÍ. Letní komedie. Ideální na nedělní odpoledne. Oba tyto termíny jsou skoro už takovými subžánry. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fufu tady zase řádí jako černá ruka. Nikdy nepřestanu obdivovat jeho živelnost. To je jak kdyby do filmu vrthla tsunami, když je Fufu na scéně. Ono to teda nějakou scénaristickou návaznost moc nemá, ale proč to řešit, když se člověk směje od začátku do konce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,500,000║ Toto je prvý film s Funesom ktorý mi až tak nesadol, nájde sa tu niekoľko zábavných momentov ale aj niekoľko suchých, čistý priemer. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodova letni komedie, ktera nijak zvlast nevybocuje z vetsiny Funesovych filmu, mozna s tim rozdilem, ze se odehrava ve vic prostredich. Opet tu pribeh slouzi prevazne k silenym Louisovym vyrazum a spouste vtipnych situaci. Film je hodne sviznej, Louis se hodne snazi, jedna scenka strida druhou, ale na 5* to precejen nebude. U nekterych jeho jinych filmu se proste bavim vic. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

No, ne že by se mi to nelíbilo, ale potíž je ve scénáři, který je až do určité chvíle (pátrání Bosquierrea a MacIntoshe po nezvedených dětech) snůškou banálních situací. Ale jak říkám, později se to postaví na nohy. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám rád hlavně z první části, když se LdF snaží chytit ty nezvedený děcka, ale jakmile se to dostane na tu svatební část, už mě to tak nebere. Tam mi to přišlo už jen moc na sílu a takový moc absurdní. Ale jinak je to plný skvělých vtipů, vtipů situačních a charakterních, vtipů nehrajících si se slovíčkařením a hláškařením. A proto si taky z těchto komedií moc hlášek nevybavíte, jako z těch dnešních. Tady snad jen Delikátní, delikátní. Papej, synáčku. ale to zase člověk musí vědět, o co v té situaci šlo. Není to zábavné samo o sobě. Zápletka je postavena na klasickém rozporu stáří a mládí a současně dvou odlišných kultur a jejich různém chápání všemožných situací. Například jídlo (ústřice v jogurtu, uzená ryba s pomeranči v cukru a mátovou majonézou, nebo ty různé pudinky jež by našinec nevzal do pusy- třeba játrový pudink). A co se týká srovnání anglického sluhy a francouzské služebné, nemá to chybu. U nás by to nejspíš byla nějaká Anna proletářka nebo Týna z Káji Maříka, kypré mlékem a krví přetékající děvče v dlouhé hnědé sukni, s bílou zástěrou a šátkem na babku, trochu upjatá i upejpavá a trhlá zároveň. Ještě bych měl jednu výhradu, Briti (a tím méně Skotové) neříkají scotch, ale scotish, protože je to urážlivé. To je jako o bývalým Východoněmci říct Dederon nebo Němčák. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen průměrný de Funèsův film. Zpočátku i docela nuda, tatíček je cholerický ředitel a děti se urvou z řetězu na výměnném francouzsko - skotském pobytu, takže je Funès zběsile honí autem, na lodi, na draku i uhlířským vozem. "Sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem." Ale za to máme very well konec, tempo se zrychluje, střídá se ztřeštěná akci za akcí - rvačka uprchlých dětí s námořníky, stíhání mladých svatebčanů letadlem i koňmo a na závěr koupání se ve skotské whisky. Jen mne poněkud překvapilo, že v Británii se snaží ventily uzavírat proti směru hodinových ručiček :), nejspíše místní tradice... Asi něco jako byly ty "prostě delikátní" ústřice v jogurtu, nebo rostbíf se šlehačkou. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=DLgxRv_7HQQ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií s Louisem de Funèsem, který si v této parádní letní komedii zahrál se svým synem Olivierem de Funèsem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií s Louisem De Funésem. Opravdu svěží zábava, která se vychutná nejen o prázdninách. Pěkná ústřední melodie filmu sedne tzv. jako prdel na hrnec. Ani herecké obsazení nemá chybu. Zkrátka zábava, která bavila, baví a bavit bude. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Francouzská lahůdka vhodná na nedělní odpoledne, nedělní večer, pondělní ráno, pondělní dopoledne.. Nejlepší film s Louisem de Funèsem!! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá Funésova komedie a zřejmě i jedna z jeho nejznámějších. Skvělé jsou především scény, kdy pán domu neustále posílá spát služebnou anebo pořád dokola naráží na kulturistu Mario Davida. Zaujme i několik tradičních honiček (na silnici, ve vzduchu i na vodě), vtíravý syn s herbářem, let rogalem, uklízení uhlí, oběd v Anglii či závěrečná jízda na sudech kořalky. Ale je tady toho samozřejmě mnohem víc, pobaví i pouhá konfrontace dvou odlišných životních stylů (navíc je zde roztomile krásná Martine Kelly, která rozhodně nenechá pánskou část publika chladnou). Skvělá prázdninová klasika, kterou neškodí si jednou za čas připomenout. Všichni Francouzi, jsou sexuální maniaci!  ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Docela hodně bláznivá komedie, která mě ale ke konci už moc nebavila, protože byla ztřeštěná už dost přes míru. Ale první půlka byla skvělá a jen málo věcí lze vytknout. Moc se mi líbila muzika... Osobně si ale myslím, že Funés má i lepčí filmy. 3 a 1/2 * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Všichni Francouzi jsou sexuální maniaci! Chci se naučit všechno s Francouzi! Nestárnoucí komedie se skvělým českým dabingem. Otisk uvolněných 60.let je ve filmu více než patrný, k tomu skvělá šedesátková hudba.Nádherné exteriéry, vtipné dialogy a akce, za které by se snad nestyděl ani Bond. Jízda na motorovém člunu s následným plachtěním a trefnými komentáři pobaví stejně jako pojízdný holubník. Opakovaným sledováním se film příliš neokouká. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Na excentrickeho Luis de Funesa povacsine reagujem neutralne, skor sa mi automaticky spaja s nedelnou pohodou a tam, kde ucinkuje nie je ani dej dolezity. V Les Grandes vacances je z neho neskutocne podareny riaditel-cholerik a so mnou si vytvoril pozitivne sympatie hned v uvode. Tak ako leto je svieze a plne relaxu, rovnako aj tento film. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z rady Funésoviek, ktorá megalómenne pobaví najmä obklopení viacerých spolu-divákov. Škotsko-Francúske hádky zaklincovali aj tie najlepšie scény a Martine Kelly počas natáčania Senzačných prázdnin pôsobila omnoho krajšie než veľké množstvo súčasných "dám a herečiek". Krátka, no o to zábavnejšia komédia, naladená na slnečné počasie plné letnej atmosféry. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najpríznačnejšie slovo, čo ma v súvislosti s tým, čo som videl napadá, je šaškáreň. Prehnaná bláznivá komédia, kde mi takmer nič nepripadalo vtipné a to sa Funes snaží snáď ešte viac, ako obvykle. Nemá to konzistentný dej, o čom to nakoniec bude, sa vykryštalizovalo až niekedy pred koncom. Škóti sú svojrázni, Francúzi sú svojrázni a mali by sme im to tolerovať. Pretože aj my sme svojrázni. Nevtipné komédie nebudem tolerovať ani jedným, ani druhým, ani tretím. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Špatné to nebylo, ale dobré také ne. Louis samozřejmě opět a znovu nezklamal. Docela sympaticky byl poskládán i veškerý zbytek herců a hereček. Příběh se mi líbil pouze ze začátku a smál jsem se také pouze v úvodních minutách. Postupně se film zvrhává v nudnější a nudnější záležitost. Humor je v podstatě o tom, že si Francouzi svým tradičním způsobem utahují z Angličanů. Mnohem vtipnější mi to přišlo v podání Asterixe a Obelixe, když řádili ve službách jejícho veličenstva. Tohle sice drží pár metrů nad vodou tradičně skvělý Louis, ale smíchy jsem se nepotrhal. Abych dal více než 2 * to bych musel být minimálně kouzelník druhé kategorie. Tím zatím nejsem. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní atmosféra působí relaxačně, když je venku počasí pod psa dvojnásob. Ztřeštěné, jak je u Funèsových filmů zvykem, ale extra vtipné to není. Trocha utahování si z Angličanů, jejich stolování a upjatosti. Louis občas někam spadne nebo se nabourá do kurníku. Slušný průměr, ale s Funèsem se najdou lepší kousky. ()

Reklama

Reklama