Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Brilantní převleková komedie s tradičně nezapomenutelným Louisem de Funèsem...ale téma hibernace mi moc nesedí (třeba ve Fantomasovi by to bylo v pohodě, ale takhle...), takže na absolutní hodnocení tentokrát nehraju. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film, který IMHO vytěžil nejvíce z tématu hibernace. Absolutní paranoia a vytvoření minulosti znovu - to vše s brilatními dialogy a nostalgií po starých časech...ovšem...jak kdy ;-) O LÁSCE UŽ NEMLUVÍME TAK, JAKO TENKRÁT, ALE V PODSTATĚ JE TO STEJNÉ. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tento komentář píši v době , kdy v Čechách trvá půl roku po volbách tzv. ,, volební pat,,. Díky originálnímu námětu filmu mě napadlo, že se asi nechám zmrazit tak cca na 50 let, než se,, pat,, vyřeší, abych byl ušetřen této trapné frašky. Naopak jsme rád, že v těchto ,,patových dnech,, jsem viděl frašku Hibernatus, protože ta trapná nebyla ani trošku a vynikající Funès mě opět dokázal, že v současné době není nikdo kdo by zvládal podobný styl herectví, když k tomu připočtu i vynikající námět, tak jsem se dostal na hvězdičkový vrchol na CSFD. Scény ve kterých je Hubert de Tartas a sluha Karel nepotřebují ani dialog, stačí pohled a já jsem zbořenej smíchy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,700,000Návštevnosť: 3,366,000 (Francúzsko)║ Ďalšia vydarená klasika z komediálnou legendou ako je Louis de Funes, tie jeho ksychtačinky vždy zaberú. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Každý film, který jsem s Louisem de Funesem viděl v mládí jsem měl rád a smál se u něj jako u ničeho. Postupem času se však vytrácí všechen vtip a zábavnost, jehož důkazem je třeba Hibernatus. Už trochu přehnané téma, které těží z Funese a Claude Gensac (kdo si pamatuje pozdější díly četníka ví...), ale ti už komediálně prostě nestíhají. Ani sebelepší dabing by už nezachránil slabý film plný dříve fungujících vtipů, které dnes působí poměrně trapně a nudně. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Celý film bohužel stojí pouze na výkonech Funèse, a to tentokrát nestačí. Naprosto dokonalá je ale proměna jedné čtvrti ve Francii z roku 1905. Při pohledu na ctihodné měšťany, paničky a slečinky třepotající se na drkotavých kárách a vozících si člověk opravdu nedokáže zachovat kamennou tvář. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Oproti svižně konverzačnímu Oskarovi je další spolupráce Molinara a Funèse o poznání slabší. Pan Komik byl do značné míry odstaven mimo centrum dění a tak nedokáže vyplnit hmatatelné dějové prázdno. Převlečení postav do kostýmů z počátku 20. století, zbryčkovatění dopravy a přestavba interiérů sama o sobě těžko pohne bránicí či jinak zaujme. Pod Funèsovým kotlem se nicméně po celý film topí a tlak stoupá - finální výbuch s broukem letícím na Měsíc připomíná jeho obvyklou formu. Vylepšení dvouhvězdy však uděluji až za finální setkání zamrzlého dědečka s dlouholetým přítelem. Ten přející pohled, chápající, že on má ještě život pořád před sebou a protipohled dojatý, že se na něj nezapomnělo - bez zbytečných slov - má v sobě kus dojímavosti. Tedy silné **. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech slabsich filmu s Louisem, ale presto nadprumer. Film je misty fakt narvanej skvele vtipnejma hlaskama a skvelejma scenkama, ale misty mi prisel zbytecne vaznej. Diky tematu hibernace je film docela originalni a samotne tema je spracovane taky slusne, ale uz to proste neni tak vtipne, jako Louisovo nejlepsi filmy. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Téměř macourkovská futuretrokomedie o secesním gentlemanovi, konzervovaném v ledovém kvádru. Docela netypická v tom, že nestaví na jednotlivých situacích "Co by udělal Louis deFunés, kdyby...", ale souvisle sleduje příběh a vše mu podřizuje. To je překvapivé vzhledem k tomu, že se Louis na scénáři podílel. Taky je to jeden ze tří filmů (Četník se žení, Jo), kde je mu Claude Gensacová zcela rovnocennou partnerkou a víc prostoru mají i další postavy. Božský cholerik samozřejmě natočil filmy, při kterých se směju mnohem víc, ale pro Hibernata mám úplně specielní slabost. 100% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ano, skvělá zábava. Nic víc - a co taky chtít víc...:-D - - - Hodně váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami (v rámci žánru). Prostě bych rád dal tři a půl - ale raději zaokrouhlím dolů. Víc si zrovna tento filmek s L.deF. asi fakt nezaslouží... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes patří od dětství k mým oblíbeným hercům a na jeho filmy obvykle hledím se značnou dávkou nostalgie. Hibernatus patří ke komediím, které k nám dorazily o poznání později, když už jsem se divácky trošku posunul a Funezovo herectví založené na na jediném typu temperamentního cholerika (byť s léty přivedeném téměř k dokonalosti), se mi poněkud přejedlo. V rámci žánru a s ohledem na dobu vzniku to byl možná slušný kousek, ale čas nelze zastavit a nelze ani přehládnout, že film stojí prakticky na jediném nápadu... Když hibernaci, tak raději v Sexmisi. Celkový dojem 45 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pěkná komedie, která těží kromě hlavního představitele také z docela neokoukaného tématu. Ač je to trochu absurdní, ta myšlenka, že musíte všechno přispůsobit době, ve které žil váš dědeček, a to dokonce i manželství, mě docela zaujala. Mě se tato komedie líbila, a ikdyž tady nemá příliš velké hodnocení, zařadil bych ji mezi přední díla francouzského komika. 4*, na více to přece jenom nemá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradiční Hg výkon de Funèse, při kterém máte obavy o jeho krční páteř (navíc znásobený kultovním dabingem F.Filipovského), jenže když nepomůže scénář a Molinaro s vypointováním (povedlo se to jen u šikan sluhy Karla a oznámení kruté reality defrostovanému dědečkovi), vychází veškerá komediální snaha tak trochu vniveč. Michael Lonsdale vypadá jako francouzské dvojče Olivera Platta.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nelze jinak a po opětovném shlédnutí musím hodnocení zvýšit na maximum. "Hibernatus" je geniální a velice podceněná komedie. Příčinou nedocenění je zřejmě Louis De Funés. Tento rtuťovitý mužíček sice předvádí svoje výlevy a grimasy, jenomže film na nich nestojí!!! Číslem jedna je zde nápad a scénář. Výtečné zápletky, spoustu humoru a vynikající konec. "Hibernatus" má ode mne 100%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Koho mám ohlásit? - Hádejte? Pana De Tartos! - De Tartos? - De Tartas, hovado! - De Tartas, hovado? Škoda, že se film rozjede na plné obrátky až ve druhé polovině, kdy se dědeček nastěhuje do Funésova domu, což spustí skvělé scénky a gagy, jinak by asi mé hodnocení bylo maximální. I tak je ale Hibernatus zábavný kousek a pohled do očí dvou starých kamarádů v závěru filmu, chytá za srdce. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Začátek byl celkem komický, pak se to ovšem změnilo a druhá polovina filmu je trochu nudnější. Konec ale perfektní, takže jsem celkem spokojen. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Myšlenka se filmu nedá upřít (téma zmrazování lidí dneska už prostě nefrčí a vtipných situací je opravdu hrozně málo), ale dle mého soudu se jedná o jeden z nejslabších kousků mistra Četníka. 40% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších Funesových komedií. Jde o to, že jeho komika se brzy okouká a stává se čitelnou. Jsou to různá zběsilá gesta, úleky s vyvalenými bulvami a vzteklé výkřiky, pořád dokola. A divák po pár filmech zjistí, že je to pořád o tom samém, a že zápletka je postavena tak, aby v ní mohlo být takovýchto scének co nejvíce. Když je film zábavný, nevadí to, ale když se jedná o slabší kousek, tak to porstě nefunguje. ()

Reklama

Reklama