Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o hudební cyklus, který nabídl prostor menšinovým hudebním žánrům, například country a trampské písni. (sator)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele

Jedná se o hudební 7.dílný cyklus, který nabídl prostor menšinovým hudebním žánrům country a trampské písni.Scénář Gustav Oplustil.Viděl jsem díl č.2 kde jsou Greenhorns a žádná sláva... Z ČT píšou: Pod názvem Až zmlknou tranzistory jsem v naší databázi našla pouze jednotlivý hudebně zábavní pořad, který jsme vysílali na II. programu 2x, a to 26.7.1993 a 1.8.1993. K tomuto pořadu máme uvedeno: stopáž 62´40" scénář - G. Oplustil, R. Kraus, režie J. Nosek, noticka: Trampské písničky účinkující: S. Kunst, J. Olša, M. Drobný, D. Vlachová a další. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Prima vzpomínka na mládí, kdy jsem taky mlátil do kytary nějakou dobu m. j. i většinu písniček, co tu zazněly. Ke komentáři satora bych přidal ještě další účinkující, kteří na čsfd nemají profil: Jiří Kupšovský, Jiří Racek, Petr Třebický, Blažena Musilová. Vystupují tam tyto hudební soubory: K.T.O. , Mariňáci, Orchestr Slávy Kunsta, Country beat J. Brabce, Westmeni, Červánek, Greenhorni. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Směs českých trampských písniček, z nichž některé jsou totálně passé, jiným by slušel nový kabátek a některé jsou jednoznačnými hity i dneska. 1) Ani pár vložených výchovných proslovů o tom, že nemáme v lese dělat bordel, nezkazilo příjemný dojem z pořadu, který se podle závěrečných titulků jmenuje Setkání u táboráku._____ 2) Předvedená instrumentace prvorepublikových písniček mi připadala hodně zastaralá už v době mého mládí, natožpak dnes._____ 3) Milá je účast známých tváří. Vystupuje tu 25letý Jiří Grossmann, 22letý Milan Drobný, Greenhorns se ještě psali Greenhorne a pak tu byl Country Band Jiřího Brabce a mnozí další._____ 4) Konečně jsem se mohl podívat, jak vypadaly džíny československé výroby ze šedesátých let. Nic moc, ale některá těla v nich by stála za hřích._____ 5) Zaujala mě i švejkoidně otextovaná (J. Fiala) vinnetouovka z Pokladu na stříbrném jezeře, kterou zpíval Štěpán Mátl. 6) Připomeňme si ona krásná slova: Tam v horách nad strží / kde nikdy nemlží / kde věčný oheň plál / kde není zima zlá / tam sídlí indián / všech dálných stepí pán / co toužil volnost mít / neváhal pro ni bdít._____ Čas letí stoletím / ten oheň praská dál / dost možná je to tím / že v knihách pan May psal / kde sídlí indián / tam šípů směr je dán / směr hlídá Vinnetou / nad ním bdí Manitou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • V cyklu lze spatřit tyto hudební soubory: K.T.O., Mariňáci, Orchestr Slávy Kunsta, Country beat J. Brabce, Westmeni, Červánek, Greenhorns. (sator)
  • Hudební seriál zaznamenává první vystoupení skupiny Greenhorns v televizi. (sator)

Reklama

Reklama