Reklama

Reklama

Zmizení Eleanor Rigby: On

  • Česko Zmizení Eleanor Rigbyové: On (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér a scenárista Ned Benson natočil najednou dva filmy vyprávějící jeden a ten samý příběh, příběh dvou mladých lidí, Conora a Eleanor. Prožívají opravdovou lásku a štěstí. Společný život a radost z něj ale nečekaně protne osobní tragédie, na kterou nebyli a ani nemohli být připraveni. Jejich do té chvíle pevný vztah se v tom okamžiku hroutí. Conor a Eleanor na stejnou událost reagují pro ně nečekaně odlišným způsobem. Jsou zmatení, cítí se být druhým nepochopení a opuštění. Ve filmu Zmizení Eleanor Rigbyové: On, věnovaném především subjektivnímu pohledu Conora, sledujeme jeho usilovnou snahu spojit se s Eleanor, překonat vzájemné odcizení a společně obnovit jejich dříve tak intenzivní lásku. Ve druhém snímku a zároveň tomtéž příběhu, Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona, pak pozorujeme Eleanor, která se snaží překročit trosky zničeného vztahu a svým odchodem z něj najít sama sebe a ztracenou životní rovnováhu. (CinemArt)

(více)

Recenze (86)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ned Benson | Hudba: Son Lux | Distribúcia: The Weinstein Company | Štúdio: Division Films, Dreambridge Films, Myriad Pictures, Unison Films | Rozpočet: 3 milióny $ | Tržby: 985,007 $ | Ocenenia: - || Obyčajné drama o trošku divnom páru. Má to svoje kúzlo (hlavne ak to človek vidí ako prvý kus), i pekné zábery. Čakal som nejakú prepracovanejšiu psychológiu postáv, takto to bola len precízna prechádzka na pár dní do života dvoch mladých ludí. 50% | Atlas Praha, 7.11.2014 | ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jeho verze je chladná, odosobněná a sobecká, přesně v parametrech nastavených mužským pokolením. A i přesto, že by mi JEHO pohled měl být bližší, přijde mi paradoxně vzdálenější. [MFFKV 2014] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z představení si fůze celého filmu a sledovat to do třetice mi naskakuje mráz po zádech. Bohužel v trestuhodně negativním slova smyslu. Him je kratší, dravější a samozřejmě typicky maskulinní. Výhoda tohohle příběhu je ta, že tne do živého a herci díky dobře zvládnutým emocím ve scénáři mají co hrát a hrají zatraceně dobře. Plus zdatně sekundují v Her ženská podpora (Viola Davis), v Him mužska (Ciarán Hinds), kteří oba hrají oba to samé, jen v genderových protipoléch. Ten nápad rozdělit to je solidní, ačkoliv spousta scén je prostě jen střihlých z opačného pohledu, ale OK, v rámci standartů dnešní doby to originální vcelku je. Them už ale prosím ne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předně musím poděkovat plzeňskému Filmovému klubu, že promítl Jeho a Ji v jeden večer hned po sobě. Být mezi filmy nějaký větší rozestup, asi bych je nehodnotil tak, jak hodnotím. Zmizení Eleanor Rigbyové je perfektně propracované romantické drama s velmi uvěřitelnými výkony, působivě tichou atmosférou a poměrně nečekaně se vyvíjejícím příběhem, který si s odhalováním různých důležitých věcí sice dává na čas, ale nevleče se a nenudí.____První film On je opravdu působivý pohled do nitra mladého muže, jenž se vyrovnává s tím, co přišlo, a i když ví, co chce, netuší, jestli a jak se mu to podaří. James McAvoy ho hraje skvěle a v Jessice Chastain, jež chladně působí jen dokud se neusměje, má skvělou partnerku. Senzační je ovšem i Ciarán Hinds v roli jeho světáckého otce, jemuž se ustavičně nedaří pronášet moudra, a také personál Conorovy restaurace je velmi sympatická sebranka. Veselý příběh to není, ale je plný naděje. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Díky skvělému výběru charismatických herců se tvůrcům podařilo, že z páru chce on koukat hlavně na její verzi "příběhu", a ona zase na tu jeho. Osobně sice netuším, kdy uvidím JI, ON mě ale příjemně překvapil svým papírem nešustícím chováním. Uvítal bych nicméně více hudby a klidně i celkové sledování delšího časového úseku při zachování stejné stopáže. Je navíc velmi příjemné, že ON funguje jako zcela samostatný snímek, a kdyby v kině momentálně neřádila Batmanova manželská očista a v bedně McNultyho otáčení se za prdýlkama, šel bych o hvězdu výš. P.S. Co furt sakra všichni mají s těma botama v posteli? Hrůza. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V spoločne zostrihanom filme bola motorom Eleanor a tu jej absencia filmu veľmi ublížila, pretože hlavný hrdina je celý čas až príliš pasívny a vo filme sa nič nedeje . Vidieť to prvé tak ani nepokračujem. Romantický film bez baby proste nefunguje a na psychologickú drámu je to príliš povrchné a totálne chladné. Samostatne iba ďalší nezaujímavý nezávislý film 5/10 UPDATE - s verziou Her je to o dosť lepšie 7/10 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ač by to mělo být (vzhledem k mému pohlaví) přesně naopak, JEHO verze (viděna jako první) se mi zamlouvala daleko více než JEJÍ (viděna jako druhá). Jistě, pořád je tu jistá pravděpodobnost, že zapracovalo ono ošemetné "to je lepší, to jsem viděla první", ale nemyslím si, že by změna pořadí, v jakém jsem filmy zhlédla, v tomto konkrétním případě něco změnila. Zatímco "HIM" působí citlivěji, srozumitelněji a tak nějak celistvěji (tj. klidně by mohl existovat i jako samostatný film), "HER" je nekonzistentní, sobecká a chladná záležitost (a jako samostatný film si ji neumím představit). I když si uvědomuji, že vynášení soudů nad chováním hlavních protagonistů nemusí být úplně fér (byl nám ostatně zatajen celý půlrok od oné tragédie), míra empatie z mé stany se u Conora blížila stu procent, kdežto u Eleanor se po většinu času pohybovala spíše v záporných číslech... Velkou neznámou jsou pro mě "THEM" - přinášejí něco nového nebo se jedná o pouhý výcuc z obou filmů? Asi to budu muset časem zjistit.;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem je presne rovnaký ako bol v 1. časti, ktorá sa zaoberá JEJ pohľadom na partnerskú krízu. Jediné čo ma v oboch prípadoch výraznejšie zaujalo bola étericky krásna J. Chastain. Potešilo aj účinkovanie môjho obľúbeného herca C. Hindsa. Priemer. 60/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nerád by som vyznel nejako divne, ale Ciarán Hinds sa mi čoraz častejšie začína meniť na Bolka Polívku! Špeciálne, keď sa nahodí do župana. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ona je asi lepší film ako On, ale atmosféra newyorskej reštaurácie mi sadla viac. Žena rieši problémy inak ako muž, Conor okrem náhodného sexu pridáva k "terapii" aj násilie. Najviac film poteší v momentoch, kedy sledujeme tú istú situáciu z opačného pohľadu a osobne mi tento puzzle princíp výstavby oboch filmov vyhovuje. Je len škoda, že obaja protagonisti nepatria medzi najsympatickejšie postavy z filmového panoptika trúchliacich rodičov. Ciarán Hinds sa ako Conorov otec skvele predviedol, atakuje tak výkon Williama Hurta z paralelného filmu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Totální. Nebylo to vtipné, smutné ani zajímavé. Prostě nijaké. Jediná hvězda patří Jessice Chastain. ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je, jakožto romantický film, svým zpracováním velmi originální a nemá v sobě klišé, která jsou v současných romantických filmech tak běžná. Oboum filmům (On a Ona) se skvěle podařilo splnit hlavní cíl - vylíčit stejný příběh a stejné události z odlišných pohledů dvou osob. K úplnému dokreslení představy o filmu je samozřejmě nutné vidět oba filmy. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

První půlka dvojfilmu The Disappearance of Eleanor Rigby, a to z pohledu Conora (James McAvoy). Nemůžu vytknout nic hereckým výkonům, vše je dosti realistické, ale to může být někdy kamenem úrazu. I když se na plátně odehrávají emoce, mně to přišlo jaksi chladné a odosobněné. Možná to byl záměr - jakýsi pohled na JEHO vnímání, ale to mi nestačí. All the lonely people... Where do they all come from? ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodnotím a komentář píšu k oběma filmům zároveň. Nepochybně jeden z těch lepších filmů, které jsem už na tohle téma viděl. Osobní tragédie, z pohledů dvou hlavních hrdinů, netlačí nějak moc na city, ale je podávána tak nějak řekl bych zdrženlivě. Největším kladem jsou pro mě určitě herecké výkony Jamese a Jessici, kteří oba dva potvrdili, že umí zahrát skoro všechno a nemají sebemenší problém skoro se žádnou hereckou rolí. ()

tukomaster 

všechny recenze uživatele

Pro mě perfektní drama zachycující rozpad jednoho vztahu. Ani u jedné verze se nedá říci, že by byla chladnější, dojemnější, osobitější etc. než druhá. Oba filmy krásně zachycují odlišnosti mezi mužem a ženou, nejen co se týká srovnávání se se situací, ale i to kým se obklopují a jaký mají vztah se svou rodinou. Hlavní trik takto rozděleného filmu nastává při společných scénách, které si každý z nich pamatuje jinak. Subjektivnost postav je pak zachycena i výběrem scén(Ona začíná tam, kde už je Jeho příběh dávno rozběhnutý). Nejzajímavějším rozdílem pro mě bylo to, že zatímco Ona vzpomínala, v její verzi jsou tak přítomny flashbacky, tak On se snažil minulost potlačit a jakékoliv vzpomínání je u něj vyloučeno. Herecký koncert a výborná hudba. 90% PS: Skoro by mě i lákalo z toho udělat seriál a zachytit pohled i vedlejších postav. Hlavně profesorka by mě dost zajímala. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Za sebe říkám, že mi mužská část přišla daleko lepší. Žena neprožívala tragédii rozpadu vztahu tak jako On. Ona se spíš hledala a utíkala sama před sebou. Chovala se jak nesvéprávná k lásce. Pročítám si komentáře a ženy kritizují pohled ženy, píší, že by takto nekonaly, neztotožňují se a více se jim líbí mužská veze příběhu. Muži naopak za egoistické chování označují mužskou verzi příběhu, lépe hodnotí pohled ženy. ...Provedl bych jediný závěr: režisér prostě nebyl schopen dostatečné empatie a zpopularizoval přístup male&female k tragédii ve vztahu. Za ty herecké výkony a experiment dávám tři hvězdy. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je zcela nutné a žádoucí vidět Eleanor v pořadí "On->Ona". V jiném pořadí či počtu snímků je zážitek a prožitek sotva poloviční. Ideální je podle mého taky minimálně několikadenní pauza mezi oběma filmy. Pokud splníte všechny předešlé podmínky, vystavujete se pravděpodobnosti, že vás při závěrečných "Ona" titulcích zaplaví vskutku zajímavý pocit a zážitek. Něco k samotnému "On". Conor dostává pro svojí postavu nějakých 70, 80 procent času filmu a když si potom u "Ona" uvědomíme, že Eleanor má svůj film zcela pro sebe, dojde i těm hloupějším z nás, kteří nevnímáme název filmu v jeho samotném významu, i celá podstata příběhu. Zmizení Eleanor Rigby není o něm a o ní. Hlavní postavou je Eleanor, je to její film, je to o ní. Tudíž je "On" možné vnímat jako přípravu na finále. Přípravu na něco lepšího. 7/10 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Koncentrovaná sebelítost člověka, co se až do poslední chvíle zatvrzele odmítá otevřít - manželce, tátovi a předevšim teda divákovi. Potěšili mě akorát Bill Hader a několik konkrétních záběrů. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Přesně typ filmu, jenž mě dokáže zaujmout a oslovit, přestože věřím, že pro spoustu diváků mohl představovat devadesátiminutovou nudu, kde se vůbec nic neděje. Mám vztahová dramata rád a u tohohle jsem si vychutnával každý záběr, každý dialog a každou scénu, v níž se objeví Jessica Chastain, jež s každým filmem potvrzuje, že patří mezi nejvýraznější herečky své generace současnosti. A James McAvoy je pro ni zdařilým partnerem. Vše podtrhuje skvělá hudba a vynikající závěrečná scéna. Těším se na druhý film z pohledu Eleanor. ()

Reklama

Reklama