Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (433)

Patw 

všechny recenze uživatele

Přiznávám svou slabost pro McCarthy i Bullock, a když se tyto dvě herečky spojili v jednom snímku nemůže být výsledek hrozný. Film je samý policejní kýč, vše se táhne až do extrému (stejný případ jako snímek Ženy Sobě také s McCarthy) a jednoduše moc tlačí na pilu.. ale jak jsem zmínil mám na ty dvě slabost a proto dávám 4 hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ashburnová je jednou s najlepších agentiek FBI na oddelení v New Yorku. Túži po povýšení no napriek jej pracovným úspechom, sťažnosti kolegov na jej povrchné, arogantné správanie sú pre jej nadriadeného brzdou. Dostane však šancu aby sa naposledy prejavila a presvedčila tak šéfa, že je tou správnou voľbou na uvoľnený post. Ashburnová je prevelená do Bostonu aby vypomohla tamojším kolegom pri vyšetrovaní niekoľkých vrážd. V meste zločinu sa stretáva so svojráznou Shannon, ktorá je jej úplným opakom. Inteligenciu nahrádza akciou. Spočiatku sa ich vzájomný vzťah na pracovisku rovná tretej svetovej vojne. Tieto dve sa však postupne, spoločne stávajú totálnym postrachom pre všetkých. Ako pre zločincov, tak pre kolegov. Film som vzhliadol na základe bratovho odporúčania. Predpoklad úspechu, že by sa mi mohol tento film páčiť bol dosť nízky. Úspešnosť jeho poradenstva je prinajmenšom mizerná. Tak 2 ku 10. Popravde v stávkových kanceláriách by sa to bud tipovať nedalo, alebo pre kurz 1,01 proste tipovať neoplatilo. Ale viete čo? Nebolo to až také špatné. Áno, pritiahnuté za vlasy, prehnané a neviem aké, ale je to komédia a ako odľahčenie pred spaním tento film nie je najhoršou voľbou. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $159,581,587Tržby Celosvetovo $230,781,587Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,723,306 //počet predaných kusov 1,062,905Tržby za predaj DVD v USA $41,043,318 //počet predaných kusov 2,686,130║ tak toto je v USA hit?? fakt riadny podvkus tam musia mať, absolútne režisérsky amatérska suchopárna schématická banálnosť kde Sandra Bullock hrá fakt otrasne bez chuti, len sa tam premáva, občas nejaký ten frk výjde ale prevažne dosť ťažká otravnosť, ruky preč /videl v kine: 25%/ __moja recenzia ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která je místy vtipná a místy vůbec. Děj filmu je takový jednoduchý, ale na akční komedii dostačující. Sandra Bullock byla výborná, což naopak nemohu říci o Melisse McCarthy, která mě prvních 40 minut neskutečně srala! Ta postava kterou hrála byla fakt na pěst. Naštěstí po té tříčtvrtě hodince se umoudřila a mohl jsem už v klidu dokoukat celý film. Je až s podivem, že takováto průměrná komedie měla takový úspěch. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jsem Melissin fanoušek, ale tohle je upřímně nejtrapnější film, který jsem s ní viděl. Bavit mě to začalo až ke konci, první hodina byla naprosto úmorná a moc vtipů tam Feig taky nenacpal. Sandra by se od komedií podle mě měla držet dál, protože jí nesedí a občas mi v nich přijde tragická. Tohle mě vážně zklamalo a po půlce jsem uvažoval nad opadem, ale pak se to naštěstí trochu vytáhlo pár skvělýma scénkama. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně v nemocnici, kdy se Sarah Ashburn (Sandra Bullock) kvůli zranění na noze plazí po zemi, nenechává na běloskvoucím linu žádné stopy od krve, i když má otevřenou ránu po zásahu nožem. (paphaja)
  • Přibližně v jedné hodině a dvacáté druhé minutě stěhuje Shannon Mullins (Melissa McCarthy) svoji rodinu pryč z města do bezpečí. Jeden z členů si do auta vezme velkého psa, kterého pojmenoval Kevin Garnett. Kevin Garnett byl center bostonského NBA týmu Celtics 6 let. Odehrál zde nejspíše svou nejlepší část kariéry a podařilo se mu vyhrát titul. (Num3roO)

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama