Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (433)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s nečekaně dobrou ústřední dvojicí. Je sice pravda, že námět originalitou neoplývá, nicméně souhra upjaté ambiciózní Sandry Bullock a ošuntěle vulgární Melissy McCarthy hodně zachraňuje. Zvlášť když se obě dostávají do opravdu vtipných situací. A navíc je příjemné zase jednou vidět novou americkou komedii, v níž na diváka s výjimkou trošky (rozumně použité) krve nečíhá žádná tělní tekutina. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ale celkom znesiteľné. Čakal som väčší prúser a kupodivu to fungovalo. Bullock a McCarthy sa skvele dopĺňajú a minimálne ich debaty stoja za to. To ostatné je samozrejme veľmi blbučké a príliš priamočiare aby to malo nejaký prekvapivý zvrat, alebo efekt, ale aj napriek tomu som sa nenudil. Čo je pri takomto filme a pri takej minutáži celkom pokrok. Potešila úloha Bill Burra a Thomasa " BTTF" Wilsona. Feig vie rozhodne spraviť dynamickú komédiu stojacu na dialógoch. Síce tomu chýba určitá úroveň, ale zase na druhú stranu vôbec sa to nesnaží byť niečim prevratným. Svoj účel to splní a aj keď sa už nenájde dôvod, prečo by sa malo k príbehu vracať, myslím si, že na zabitie času v nedeľu večer je to viac ako dostačujúce. ()

Reklama

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

"Hele, uprav se trochu!" Melissa McCarthy bez varování chytne Sandřina prsa a šup s kozenkama do pushupky, ať to nějak vypadá. Jeden z mála momentů, při kterém se nahlas rozesmála. Jinak slabý a sprostý průměr (proti tomu slovníku zas tak krutě nebrojím, někdy to bylo fakt výstižný a trefný, ale před desátou jsem se fakt divila). ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Neškodná akční komedie, která doplácí hlavně na obsazení. Ono totiž mít vedle sebe Sandru Bullock a Mellisu McCarthy není žádná výhra, protože obě patří v současnosti k těm nejotravnějším herečkám vůbec. Chemie mezi nimi sice jakás takás je, jenže obě hrají pořád to samé a za chvíli to začne úděsně nudit. Nešťastné je i ono policejní prostředí, protože všichni strážci zákona jsou extrémně hloupí a mnohdy jsem si říkal, jak vůbec mohli projít testy. Ano, je tu pár vtipných momentů a nápadů a Feig se sympaticky snaží, jenže je to k ničemu, když zápletka je chatrná, předvídatelná a ústřední duo otravné. Opět se nepovedlo pohlídat délku a dvě hodiny jsou zkrátka moc, proto tu je několik zbytečných a samoúčelných momentů. Rutina po všech stránkách a nic z ní nevytrhne. Rozhodně to není takové utrpení, jaké jsem při pohledu na synopsi a casting čekal, ale výhra taktéž ne. Drsňačky (český distributor měl naštěstí soudnost a na původní název evokující geniální dílo Michaela Manna se vykašlal) jsou nezajímavou komedií, která občas pobaví, ale po většinu času uvede do letargie. Horko těžko průměr. 50% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Překvapivě plné opravdu vtipných a výborných gagů. Např. scéna kdy Sandra Bullock provádí naprosto zbytečnou tracheotomii je fakt vtipná a takových tam je více. Navíc je to hypernekorektní a nejpoužívanější slovo je píča. Jenže je to bohužel strašně dlouhé a tím pádem to chvílema drhne a neodsejpá. 120 minut je na takovouto prvoplánovou komedii fakt moc. Ale na to, jak strašlivou píčovinu jsem čekal, je to opravdu super film. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Když Melissa McCarthy předabovávala film do mládeži přístupné televizní verze, údajně napočítala 190 slovíček "fuck", z nichž pouze dvě řekla Ashburnová (Sandra Bullock). (Brousitch)
  • Když vejde Sarah (Sandra Bullock) do baru, aby našla Shannon (Melissa McCarthy), která jí vzala klíčky, tak se za ní zavřou dveře. V dalším záběru se ale dveře zase zavírají. (Duoscop)

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama