Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (433)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Upachtěná anti komedie o dvou antisociálních policistkách, které si, i přes svou odlišnost, která má být hnacím motorem většiny filmu, k sobě najdou cestou a stanou se přáteli na život a na smrt... Jenže to jaksi nefunguje a neuvěřitelně nezajímé dialogy, absurdnost veškerých postav a jejich konání, neskonalá nuda a všehovšudy dva vtipy, dobře jsou tam tři, zabíjí vše co se tvůrci snažili vybudovat.... Povedené jsou jen vybrané písničky dotvářející jakous takous atmosféru... O slově akční bych se v souvislosti s tímto filmem zmińoval asi jako o přirozeném vzhedu Cher... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mi Shannonin slovník vadil. Byl pro mě už trošku za hranou, ale pak mi přišel normální. K její postavě sedl přesně tak akorát. Co slovo, to perla, jedna hláška za druhou.Chvilkami mi z toho až poklesla čelist. Bavila jsem se, protože jsem tenhle film potřebovala jako sůl. Propláchnutí mozkových závitů se povedlo. Takže účel byl splněn. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle film jsem potřeboval. Příjemnou komedii, která sice postrádá na originalitě, ale za to zase nabídne kupu prvotřídních scén, u kterých se div neposeru smíchy. Sandra a Melissa jsou naprosto boží dvojka. Jsem rád, že také konečně někoho napadlo udělat dvojku z dvou policajtek. Melissa sype jednu hlášku za druhou a Sandra se postupně přidává na její stranu. Celý film je tak jedna velká smíchová pecka, která zároveň neušetří ani milovníky akce. Přiznám se, že vážně nevím, co zdejší dvouhvězdičkoví borci od tohodle filmu čekali. Vážně se mám stydět za to, že jsem se u tohoto filmu smál nebo mám u takového filmu řešit, jak moc šablonovitý je? A vážně si nad tím vším mám lámat hlavu? Já si myslím, že účel této komedie je především vypnout a tak to také v mém případě zůstalo. Čtyři hvězdičky naprosto zasloužené. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Oddychový snímek si neklade vyšší ambice a tak je třeba ho také brát. Má spoustu vtipných momentů, není to zdaleka debilní, jak by si možná mnozí mohli myslet, ale ani to neoplývá nějakým super chytrým humorem. Standardní americká komedie určená spíše ženskému publiku s drsně hláškující Melissou McCarthy a klasickou Sandrou Bullock, která vám přijde chtě nechtě fajn. Její přeměna ze suchopárné kancelářské krysy na sexy akční agentku vůbec nenudí a vy se prostě bavíte. Tak to má sakra být. Žádný moralizování, žádný pseudointelektuální kecy o nesmrtelnosti chroustova hledání ztraceného času. Čistá sranda, kde chlapi jsou pitomci, agenti i padouši, a dvě holky, které nejen lépe porozumí své tvrdé práci, ale hlavně samy sobě. To si takhle přijdu z rachoty domů, lopatu opřu o kuchařku, teda o manželku, poplácám děcka fankou po hlavě, zapadnu do důlku v gauči a právě u Drsňaček v klidu vyslopu svých pár lahváčů. O tom to je, chlapi, kurva že jo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bullock přesunula svou postavu z Miss Congeniality, vulgární tuková duchna zůstala vulgární tukovou duchnou. Možná to bylo tím, že na mě promlouvala hlasem Berty z Dva a půl chlapa, ale tentokrát jsem se ji rozhodl tolerovat. Feig přišel s female buddy filmem, který při zpětném ohlédnutí na tom není, co se týká frekvence gagů, zase tak špatně. A kdyby se pan režisér opět netočil na těch svých přemrštěných 120 minutách, mohlo to být ještě lepší.. Pozorný divák si jistě všimne přirozeně zestárlého Biffa z Back to the Future. Tehdy mu scházela inteligence, nyní respekt.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Film bol do kín distribuovaný pod falošným názvom Hot Mess. (tarponko)
  • Když Shannon Mullins (Melissa McCarthy) přebírá ocenění a usmívá se na Sarah Ashburn (Sandra Bullock), má stuhu od medaile ohrnutou, vzápětí v dalším záběru ji má ale rovně uhlazenou. (Yoshitsune)

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama