Reklama

Reklama

Prawo Agaty

(seriál)
  • Slovensko Správna Agáta
Polsko, (2012–2015), 70 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Agnieszka Dygant, Daria Widawska, Leszek Lichota, Michał Mikołajczak, Marian Opania, Tomasz Karolak, Małgorzata Kożuchowska, Maciej Dybowski, Ignacy Sut (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(94)

Obsahy(1)

Agáta je úspešná právnička vo veľkej firme, avšak v slede nepredvídateľných okolností stratí svoju prestížnu prácu, šarmantného priateľa i luxusný byt. V ťažkej chvíli príde ponuka, ktorá jej dá nádej do života. S kamarátkou Dorotou sa stane partnerkou v novozaloženej právnickej spoločnosti. Prípady, ktoré ich spoločnosť rieši, sú úplne odlišné od tých, ktoré riešila Agáta v predošlej firme. Celkom obyčajní ľudia predstavujú rozdielny typ klientely, akú mala pred tým. V každej časti seriálu sa zaoberajú zaujímavými, občas dojímavými, zradnými, či veselými prípadmi, ktoré sú často veľmi podobné tomu, čo sa deje aj v ich súkromných životoch. (STV)

(více)

Recenze (4)

Generi 

všechny recenze uživatele

Na TV seriál veľmi dobré - svižné, zaujímavé prípady, dobrá hlavná predstaviteľka, i vzťahy a postavy sú uveriteľné. Možno má komentár slniecko2 pravdu, že realita je odlišná, novopečená mama 3 detí by asi ťažko zvládala popri kojení chodiť na súdy, atd.. Ale takéto chyby má úplne každý seriál, i ďaleko horší. Napr. tie z nemocničného prostredia, ktoré sú tak veľmi sledované majú k realite stokrát ďalej.... ()

romoren 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov vôbec, a to nie som nijaký seriálový nadšenec (či možno práve preto?). Videla som viackrát, najmä po 6. sériu, ktorú považujem za pomyselný koniec seriálu, tá 7. séria už bola naozaj zbytočná. Celým seriálom sa tiahne romantická linka, riešia sa rodinné vzťahy hlavných postáv, každá časť má aj svoj právnický príbeh, ktorý končí dobre, čo sú pre mňa všetko len plusy. Navyše sú mi postavy a herci veľmi sympatickí a aj dabing na RTVS bol výborný. Všetko pozitívne podtrhuje úžasná hudba, či už od skladateľa Targosza alebo piesne poľských spevákov/speváčok, ktorí majú naozaj krásne veci. Skutočnú realitu som v seriáli nehľadala, naopak, našla som príbeh, ktorý poteší romantikov ako som ja, keď sa dvaja do seba síce zaľúbia, ale svoj komplikovaný vzťah-nevzťah vyriešia až takmer na konci. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Advokátská praxe po polsku. 1) Zaujala mě koncepce advokátské práce v seriálu. Agáta, ale i její kolegové provádějí napůl charitu, často berou případy tak říkajíc podle ksichtu, ze sympatií nebo čistě ze soucitu. Neexistuje specializace, Agáta řeší případy občanského práva, pracovního i trestního. Ja naprawdę nie mam czasu na randki. Snaha tvůrců přiblížit veřejnosti nejrůznější případy je tu patrná. Samotnou Agátu neustále někdo podvádí - klienti jí lžou nebo alespoň nesdělují podstatné skutečnosti, podvádí ji milenec, mstí se jí mafie. Lekutko mnie sfaulowali._____ 2) Státní zástupci vystupují v mnoha případech jako neféroví kariéristé, kteří jdou čistě za vítězstvím a zásada materiální pravdy (jak to bylo ve skutečnosti) je nezajímá. To jsou mi věci._____ 3) Celý seriál podléhá typickým nešvarům soap oper - rozvláčné "vatové" dialogy, chybí zcela vývoj postav, scény, situace i záběry kamer se neustále opakují, vše klouže po povrchu._____ 4) 26letý (v době uvedení první řady seriálu) Michał Mikołajczak (asistent Bartek) má velmi přítažlivou postavu i tvář. Jen si kladu otázku, zdali jeho unylý výkon je důsledkem herecké (ne)schopnosti nebo je ta role tak blbě napsána. Vzhledem k tomu, že hraje Hamleta v Krakově, tak snad to bude ten druhý případ. Pěkný je i mlaďoučký Maciej Dybowski (Jasiek, Dorotin syn)._____ 5) Psáno po zhlédnutí všech sedmi řad. ()

Galerie (203)

Reklama

Reklama