Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská veselohra. - Pařížský taxikář Verger nalezl jednoho dne po skončení jízdy ve svém voze zapomenutou kabelku s třemi sty tisíci franků. Je v pokušení ponechat si zapomenutý obnos, jeho svědomí však proti této nepoctivé myšlence protestuje tak hlasitě, že se rozhodne nalezené peníze vrátit. Je to ovšem spojeno s obtížemi, protože Verger nezná majitelku kabelky. Hledá ji tedy v různých částech Paříže a když se posléze přeptává po jedné z pasažérek v jistém baru, je zatčen pro podezření ze spoluúčasti na krádeži peněz. Případ se však vysvětlí a taxikář je propuštěn. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (3)

ripo

všechny recenze uživatele

Film režiséra André Hunebella „Pan Taxi" s Michel Simonem v hlavní roli patří mezi lidové filmy francouzské produkce, jako jsou „Adresát neznámý", „Antoine a Antoinetta" a jiné. Hrdinou tohoto filmu je pařížský občánek, taxikář Verger a spolu s ním Paříž prostých lidí s jejich drobnými zájmy a štěstím. Námět filmu je celkem jednoduchý: jde o trampoty poctivého nálezce, který objeví kabelku s velkým obnosem a chce ji vrátit neznámé majitelce. Není tedy zápletka ani nijak složitá a také ne příliš původní. Kladem filmu však jsou vtipně a živě napsané dialogy a především velmi dobrý, lidsky proteplený výkon hlavního představitele filmu Michel Simona. Z ostatních herců, mezi nimiž není velkých hvizd, zaujme ještě Jean Brochard v roli dopravního strážníka Léona. Film má jednu nepopiratelnou přednost. Přes značnou nenáročnost není nevkusný a dobře pobaví. Vedle toho může být i poučením pro naše filmaře v tom, jak dělat zábavné filmy slušné úrovně s minimálním nákladem. Filmový přehled 34/1954 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto ani Michel Simon /Vlak 1964, Nabrezi Mlh 1938/ nijak nezachranil. De Funes je v uplnom uzadi, a to je dobre, film je len ludova francuzska lacna komedia...... nic svetoborne, po takmer 70 rokoch je toi plana podivana : 20 % ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Michel Simon je pan herec. Ale možná špatně jsem to řekl, protože Simon snad ani nehraje. Monsieur Taxi nic nadprůměrného neměl nabídnout, ale se Simonem je i tak zážitkem. Ve vedlejší hlavní roli je pes, a ,,hraje,, jako o život. Ve filmu dostal příležitost i Funès, dostal málem neměřitelný příležitost ale byl připraven jako kdyby šlo o maturitní zkoušku. Klobouk dolů. ()

Reklama

Reklama