Reklama

Reklama

VOD (1)

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (814)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Filmy Brada Andersona mám rád, jelikož si tenhle chlapík dokáže vybírat atraktivní témata a natočit je docela nekonvenční cestou. Platí to do jisté míry i pro Tísňovou linku - napětí funguje, forma občas zábleskově ozvláštňuje sledované výjevy a sem tam dokonce přijde závan nečekanosti. Globálně se ovšem jedná o standartní thrillerovou záležitost, která se v závěru nevyhne tradičním žánrovým přešlapům vůči inteligenci - policajtka pátrá po unesené dívce a extrémně nebezpečném vrahovi, přesto po nálezu jeho úkrytu nikoho nekontaktuje a sama vleze do jámy lvové - hele, to jako fakt? Opravdu? Vážně? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je velmi dobrý, hodně se tu nadnáší téma náročnosti práce operátorek tísňových linek, jejich psychický vyčerpanost, nutnost rychle reagovat a orientovat se. Ústřední zápletka a část filmu, kde dojde k únosu, je velmi zajímavá, napínavá a poutavá. Trochu na škodu tohoto filmu je závěr, který přináší něco, co jsme už nespočetněkrát viděli a dokonce i v lepší podobě. Za první půlku však můžu rozhodně dát 4* a zaslouží si je také Halle Berry v roli operátorky. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Extrémně nenáročný thriller, který nenabízí nic, co už bychom v jiných filmech neviděli. Jeden šílený psychopat, unesená oběť a hrdinka, která se ji snaží najít. Přesto jsem si The Call užil - herci do svých rolí sednou a Brad Anderson umí v jednotlivých scénách vyvolat napětí, ačkoli divák stejně tuší, jak nakonec všechno dopadne. Film tedy rozhodně není ničím výjimečný, ale smilovat se jednou za čas nad obyčejnou napínavou thrillerovou jednohubkou a bez rýpavých výtek si ji užít ... proč ne. Fakt, že Anderson, který začínal s vynikajícím nezávislým hororem Session 9, nakonec skončil u takovéhle klasické hollywoodské komerce, je ale objektivně trochu smutný. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vzato kolem a kolem, Tísňová linka je jednoduchý a přímočarý thriller, ve kterém není na místě hledat žádnou sofistikovanost, ovšem to mu nijak neubírá na kvalitě, neboť i v té své jednoduchosti funguje skvěle. Atmosféra houstne, oběť zvyšuje tóninu křiku, operátorovi raší kapky potu na čele a sériovému vrahu dochází trpělivost i slitování. Hon má své grády, informace se odhalují pomalu, ale jistě a mě se hlavně líbilo vykreslení náročnosti práce bezpečnostních složek. 8/10 ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Ono to celé vypadá a působí napínavě a zajímavě. Ale co to má jako znamenat, že USA plná nejlepších technologií a nejlepších agentů, najednou má problém najít signál jednoho pitomého telefonu? A to nemluvě o to, že únosce byl spatřen díky mávající dívce na dálnici a rovněž byla udána přesná poloha... celou dobu tam léta vrtulník, který dokáže být během 10 minut o 80 km jinde a prostě je stále k nenalezení? Do toho rozlitá barva, silnice zajebaná bílou a stále nikde žádné stopy a nikdo to proste nemůže najít. To je dobrá komedie. Frajerka leží půl hodiny v kufru a vůbec neklade žádnej odpor, ani i když se přiblíží nějakej trouba. No to je prostě scénář úplně na píču. Fakt se to tváří tak napínavě,ale hovno z toho. A co víc je perfektní, že žádná policie toho idiota vůbec nenajde, ale hlavně že ho najde operátorka. Debílek k ní stojí zády a prostě všichni jsou vysraný jak lečo s vejci a vůbec nic se neděje. Žádná akce. A co mě úplně rozesmálo, když frajer dostane nůžky do ledvin, otočí se a vidí vyděšenou buchtu a ta čeká, oči na vrch hlavy vyvalený, co zase bude chtít udělat tak dramatizujícího a zákeřného. V tuhle chvíli jsem smíchy spadl z postele. Jednoduchá americká pečovina. To je prostě blbost jak vystřižená. Chtělo by to fakt něco reálnějšího z čeho se fakt člověk posadí na prdel strachy a ne smíchy. Takové hle filmy byli možná tak dobrou záležitostí před 20 lety, kdy to bylo TOP. Dnes je to nudné, trapné ubohé. Vážně to chce lepší děj a ne takové kokociny. No ale protože se to opravdu tvářilo tak napínavě, tomu tu hvězdu dám. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmech společnosti WWE studios je zvykem, že si ve snímku zahraje zaměstnanec wrestlingové společnosti WWE. Zde si svou vůbec první filmovou premiéru odbyl americký wrestler David Otunga v roli strážníka Devanse. (Nathanielmon)
  • Jedná se o první film společnosti WWE studios, který byl nominovaný na filmovou cenu. (Nathanielmon)
  • Při jedné scéně, kdy přichází vedoucí úlu Maddy (Roma Maffia) informovat Jordan (Halle Berry), přichází bez headsetu, který se během rozhovoru záhadně objeví a opět zmizí. (Shadowrat)

Reklama

Reklama