Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živelná komedie plná zmatků a dobře mířených facek. Nebudeme si nic nalhávat, Isabel je lehká holka. Nejstarší profesí se snaží našetřit, aby se mohla stát herečkou, ostatně jako každý v New Yorku. Jakmile ale opravdu vstoupí na Broadway, spustí lavinu bláznivých situací a zábavy. Někdo se do ní totiž zamiluje a někdo zas až moc dobře poznal její neřestnou kariéru. A všichni jsou tak trochu ženatí nebo vdané. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (162)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal, že se v současný době dočkám v kinech americký komedie, který navalím plnou nůši hvězdiček, ale je to tady. Skvělé, hravé, originální, zábavné. Scénaristi si napsali pár figurek a postupně je dávali k sobě a zase od sebe a pak je proházeli a jezdilo se na téma, kdo s kým, kde s kým, všichni se všema, nikdo z nikým, ten s tou, ale ta i s tamtím, atd., atd. Klubíčko na pletení připomíná proti těmhle motancům rovnou nit. Vrcholný zákusky přijdou na večeři a v hotelu, kde se figury opět různým velmi zábavným způsobem protinají. Vztahovej blázinec, který určitě dokáže rozesmát od začátku aneb telefonický um Owena Wilsona na hotelovém pokoji do konce aneb jak je lehké se vžít do divadelní role. Ze všech postaviček se mě nejvíc líbila ta, kterou hrál Rhys Ifans, takovej pohodář a vyznavač žen, že jsem si ho okamžitě oblíbil. Pohodovou náladu podpořila i hudba, která ještě vic zvýrazňuje scénaristickou hravost a nadsázku. Při některých scénách se mě vybavila nejedna francouzská filmová záležitost. Francis Veber tenhle snímek určitě ocení a já ho v tom nenechám samotnýho. Pokud ještě vaháš, tak prozradím, že executive producer filmu je Wes Anderson a Tarantino v pozici herce taky není k vidění v každým filmu, že ano? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, jak kdyby se režisér pokoušel napodobit Woodyho Allena. Nejenom, že si do filmu natahal poměrně solidní množství zajímavých herců, ale ještě celý příběh zaměřil na dialogy. Jenže ty za moc nestojí a všechno zachraňuje Jennifer Aniston, která tady poprvé nevypadá na dvacet, ale na to, kolik ji opravdu je, což si myslím, že jí dělal hlavně účes. Další zajímavé zjištění film nepřinesl a tak jsem byl rád, že jsem ho vůbec dokoukal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $106,377Tržby Celosvetovo $2,682,865▐ začiatok fajn ale potom bez ráznejšieho posunu ďalej /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠECHNO JE TO TAK ZAMOTANÉ… A ZAMOTANÉ…“ /// Ukecaná komedie plná „osudovejch“ setkání, během který mi radostnej škleb nezmizí z ksichtu. Sympatickej zmatek nevzniká kvůli stokrát vohranejm nedorozuměním, ale díky profláklejm průserům. Peter Bogdanovich si natočil svýho Birdmana. Na Oscara sice nedosáhne, ale pobaví víc lidí než Iñárritu s tím svým ptákem. Navíc si to tady těch pár herců parádně užilo! Stejně jako já (navíc si myslím, že mám rád filmy minimálně stejně jako ON!) (On? Tak to je silný kafe!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím, že smích spaluje kalorie. 2.) Veverky oříškům. (…a to je jako co? Neřeš a naval prachy!) 3.) Thx za titule „bandolier.wz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné. Největším lákadlem je herecký cásting ( Owen Wilson, Will Forte a Jennifer Aniston) a překvapivě nejzajímavější je zápletka a scénař, kde dochází v skutku zajímavým zvratům a nečekaným situacím. Sešlost v Restauraci je opravdu lahůdkově vymyšlená, ale co se týká humoru, tak se zde člověk příliš nezasměje, spíše film baví, než nutí diváka políbit smíchem koberec. PS: Imogen Poots je fakt kus.65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ona prostě není báječná. Kdybych si měl vybrat mezi opětovným sledováním této pohádky, ve které se prostitutka v celebritu proměnila, a třemi nejlepšími filmy se Sonnym Čibou, tak bych rozhodně zvolil něco od Tarantina. Ale to předbíhám, protože to je až na konci a já to mám rád od začátku. Takže příběh mne sice moc nebavil, ale některé postavy byly báječné. Třeba živočišný úchylák Seth stál za to, vynervovaná psychiatrička Jane zase měla báječné výbuchy vzteku, nadržený soudce Pendergast svému úřadu úžasně dodával auru váženosti, ale mne nejvíc dostal soukromý detektiv Fleet, jehož "nenápadné" sledování mne rozesmívalo v každém okamžiku. Škoda jen, že hlavní postavy v sobě neměly zdaleka tolik zábavnosti, jako ty "nedůležité". ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ten typ komedie, která někomu přijde nestravitelná, někdo ji v množství odkazů na jiná filmová díla a sebeuvědomění považuje za geniální. Je pravda, že zápletky v některých filmech vypadají poměrně trapně a banálně a někomu může připadat, že tady tomu není jinak. Druhá věc je, že na přestřelených zápletkách a nečekaných zvratech je Je prostě báječná záměrně postavena. Do tagů bych přidal milostný šestiúhelník. ()

gudaulin

všechny recenze uživatele

Kdepak, nemůžu to režiséru Bogdanovichovi udělat a hvězdičky tentokrát nenadělím. Byl bych příliš skoupý a Bogdanovich je u mě zapsaný jako režisér výborných společenských dramat, jako bylo Poslední představení nebo Papírový měsíc. Tentokrát jsem ale už po pár minutách cítil, že to skřípe. Natočit konverzační film, kde jsou odbyté dialogy, to je cesta do pekel. Obsazení Owena Wilsona je v mých očích v podstatě diagnóza, protože s filmy, kde získá výraznější part, se pravidelně míjím. Nevím, jestli je to tím, že má smůlu na role, nebo je mi tak protivný jeho kukuč ňoumy, ale chemie mezi mnou a jím prostě není. Zhlédl jsem bez zájmu polovinu snímku a uvědomil si, že mi s největší pravděpodobností nedá druhá půle víc než ta první, a s klidným svědomím jsem se dokoukání vzdal. Tuhle komedii považuju za typický případ snímku, který ve mě vyvolává pocit bezradnosti všech zúčastněných, kteří se podíleli na natáčení. Jak už tady v nějakém komentáři padlo, asi nejzajímavější je změna účesu Jennifer Aniston, kterou jsem v prvním momentě ani nepoznal. Je to od Friends poprvé, kdy jsem cítil, že se od Rachel odpoutala i vizáží. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Návrat klasické komedie se vším všudy - s plejádou hvězd (obzvlášť Jennifer Aniston a Rhys Ifans jsou senzační), mazaným scénářem, který se postupem času dostává do větších a větších obrátek, a s režií, která si s ním dokáže bez problémů poradit a využít ho na sto procent. Bohužel jak je vidět z mnoha ostatních komentářů, řada lidí už dnes takové filmy neocení a zaujme je jen párvteřinový výstup Quentina Tarantina. Z toho mi je trochu smutno. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jooo, tak od tohoto jsem čekal úplně něco jiného. Jedná se velikou blbost, slátaninu první kategorie. Je to škoda, hlavně díky hereckému obsazení, které bylo skvělé. Za to dávám tu jednu hvězdu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmu by zcela určitě slušelo patřičné divadelní představení. Příběh je totiž koncipován tak že se odehrává v hotelu, na jevišti a v restauraci. Takže kulisy jsou nachystány, pak je potřeba vždy nahnat na jedno místo všechny postavy a čekat co se z toho vyvrbí. Svědomí tady nemá čisté nikdo, tím pádem se občas dostaví nějaká zábava. Z herců musím pochválit závěrečný, hodně nečekaný, výstup samotného Quentina. 50% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Návrat režiséra k obľúbenému žánru v prvom skutočnom projekte po dvanástich rokoch, určenom pre kiná, vyvolal veľké očakávania. A do istej miery oprávnene - námet, hviezdne obsadenie a bláznivé trailery sľubovali plnotučnú komediálnu zábavu. Výsledok však tak rozhodne nepôsobí a skôr vyvoláva otázku, či na to vôbec Bogdanovich ešte má. Kde sa teda stala chyba? Skutočnosť zamrzí o to viac, že si To dievča musíš milovať už od prvej sekundy systematicky pripravuje pôdu i diváka. Nadšenie však čoskoro vyprchá. Bogdanovich totiž akoby zabudol, čo robí komédiu komédiou, predovšetkým screwball komédiou - a to je svižné tempo a nápaditosť. Nech sa herci snažia ako chcú, ospalá konzervatívna réžia film sťahuje hlboko do priemeru. Relatívne inteligentné dialógy, akokoľvek často hrnúce sa rýchlo za sebou, sú miestami neobratné a nikdy sa nezmenia v skutočnú kanonádu vtipov, neúprosne bombardujúcu diváka. Zúfalú absenciu akejkoľvek osobitosti čiastočne vyrovnáva len chémia medzi hercami. Viac v recenzii. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uznávam, pár bláznivých scénok na báze nedorozumení a blbých náhod sa tu vydarilo, ale ako celok to pôsobilo stereotypne a nezáživne. Je jasné, že mužský a ženský svet je úplne iný a je hotový zázrak, že spolu obe pohlavia dokážu aspoň chvíľu fungovať, no toho klišé a tisíc krát omieľaných fráz v rámci medzipohlavnej prestrelky tu mohlo byť menej. Slabý priemer. 50/100 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkná směska herců, dobrý příběh, ale takové nijaké vyznění, trošku amatérská kamera. Úplně mě to neuchvátilo. 50% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani zábavná nebola, ani milovať som ju nemusel, hoci bolo na výber, vlastne film nie je vtipný vôbec a to človek veril, že aspoň Wilsonovi to napíšu nejak lepšie. Aniston dokázala, že bez dostatočnej dĺžky vlasov vyzerá podstatne horšie a staršie, ale pochybujem, že to bolo jej cieľom. Film akoby chcel ponúknuť štýl Woodyho Allena v prostitútskom svete, ale nemal na to bunky - nemal ten humor ani svižnosť v dialógoch. Nudný film o ničom. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle je povedená komedie. Trošku mi to připomínalo styl Woodyho Allena, ta hudba i ten propletený příběh. Ale ta propletenost se mi na tom velice líbila, bylo zajímavé sledovat, jak se tvůrcům jedné divadelní hry dokázali zamotat vztahy. Hlavně to bylo dost vtipné. I díky Owenovi Wilsonovi a Jennifer Aniston, kteří prostě komedie umí. Líbil se mi i Rhys Ifans a také Imogen Poots, která se mi v jiných filmech zatím nelíbila, ale tady byla fakt dobrá. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Komedie plná nečekaně náhodných setkání a prohazování vztahů nemá jiný cíl, než pobavit. A vcelku jí to jde, i když nevytváří nijak silné souznění s postavami. Zamotaná, dobře však pochopitelná, spletenice vzájemných nevěr a využívání situace má ale vtip. A tak bez obav z újmy na zdraví můžeme sledovat, jak jedna dobrosrdečná a naviní šlapka ke štěstí přišla. Z postav vyčnívá ještě s očividnou chutí zahraná sobecká psycholožka, co se s ničím nemaže, v roztomilém pojetí Jennifer Aniston. Snímek je dost ukecaný a chvílemi mi připomínal nějakého lehkomyslnějšího W. Allena. Závěru chybí větší bomba, ale co už. SHRNUTÍ: Když ti náhoda hraje do karet, může i šlapka uspět na Broadway. A nemusí to být vždcky jen na chodníku. ()

Související novinky

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama