Reklama

Reklama

Bezpečný přístav

  • USA Safe Haven (více)
Trailer 1

Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? (oficiální text distributora)

Recenze (253)

POMO 

všechny recenze uživatele

Disney verzia Nocí s nepriateľom. V hlavných úlohách fešný mariňák z Transformers, nejaká sympatická blondýnka a záporák, ktorý sa podobá na Cole Hausera a ktorý ako opilý psychopat nevzbudzuje žiaden rešpekt. Ako napínavý thriller za nula, ako romantika pripomína televíznu vycpávku na nedeľné popoľudnie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks je autor knih, které američtí filmaři zfilmovávají jak na běžícím páse. Evidentně jim asi vynáší. Jenže já s nimi mám strašný problém. Bezpečný přístav je totiž většinu svýho času tak strašná nuda, až jsem si myslel, že u něj stihnu uštrikovat punčochy pro Pipi dlouhou punčochu. Jenže Lasse Hallström není úplně nazdárek a celou dobu jsem si říkal, že nějakej ten silnější moment prostě musí přijít. A jak jsem tak čekal, tak se schylovalo k závěru. A ten to, světe div se, opravdu dokázal. Neuvěřitelně nudný film zakončil poměrně napínavým soukolím, které do sebe zapadlo jak šasí hodinek a já měl radost, že ty dvě hodiny nebyly úplně marné. Velké plus na tom samozřejmě má i Josh Duhamel, kterej je standardně sympaťák a Cobie Smulders, která mě od HIMYM těší snad v každém filmu, ve kterém se objeví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $71,349,120Tržby Celosvetovo $97,594,140Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,384,440 //počet predaných kusov 379,867 Tržby za predaj DVD v USA $19,636,649 //počet predaných kusov 1,020,717║ miestami schématicky otrepané ale zachraňujú to celkom sympatický herci, plus záhadný príbeh a malými prekvapeniami /60%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallstrom je dokonalým filmovým ekvivalentem Nicholase Sparkse. Tihle dva se hledali, až se našli, měli by mít vlastní žánr: plytký doják. Než tenhle bezpečný přístav, to raději otevřené moře. 30% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo touží odplavit trable všedních dnů a úplně vypnout, tak je tenhle film to pravé ořechové, Přesně jsem věděla do čeho jdu, protože od Nicholase Sparkse se ani nic jiného očekávat nedá a krásný plakát k tomu přímo vybízel. Chtěla jsem něco sladšího, ale ne homoli cukru, kterou nebudu schopná pozřít. Co se romantiky týká, viděla jsem od Lasse Hallströma přece jen lepší kousky. Ale po vizuální stránce to byla vysloveně pochoutka a oba kluci i Cobie s Julianne byla taky dobrá volba, to nemohu říct :-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Prefabrikovaná sparksovská oranžáda vydojená pevným řemeslem, proti kterému nelze říct ani popel. Někdo z toho hází šavle, já si v nenáročné náladě celkem pošmáknul. Guilty pleasure. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, romantický s napínavou zápletkou. A proč ne, občas se zaplést do něčeho tak romantického s neokoukanými tvářemi, hezkým hudebním doprovodem a sympaticky zvoleným prostředím přímořského venkova :-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pravda, typický Nicholas Sparks. Ale není to právě to, co u jeho příběhů milujeme? Tu sladkou naivitu, nádherné slunečné prostředí a osudovou lásku. Člověk občas potřebuje vypustit a trochu si zasnít a tyhle filmy jsou na takové chvíle jako dělané. To, že to je předvídatelná sladárna neberu, protože to musí být jasné každému, kdo si přečte obsah nebo si povšimne jména autora předlohy. Mě osobně to zaujalo více než Zápisník (vida, tam nikomu klišé a kýč nevadil ) a krimi struna mě bavila a držela napnutou až do konce. A když už jsme u toho konce - ten trochu pokazil původní stoprocentní dojem .. Přesto je to příběh s pěkným námětem, sympatickými herci a především celkovou atmosférou, obzvlášt při pohledu na sluneční paprsky prostupující mezi listy stromů nebo přístaviště je to velice příjemné pokoukání. Neromantikům vstup zakázán. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström si posledních pár let plní po allenovsku jeden film ročně. Dávno pryč jsou však časy Gilberta Grapea nebo Homera s doktorem Larchem. I když mě třeba předloňský Lov lososů v Jemenu potěšil, pobavil i dojal, stárnoucí Švéd má svá nejlepší léta za sebou. To americký spisovatel Nicholas Sparks, otec pěti dětí, si asi rád sedá na nějaký heboučký polštář, nalije si červené víno, pustí tklivou hudbu, otevře notebook a začne psát další bestseller. Sorry, ale autor, který nedokáže vymyslet příběh s pevnějšími švy, nemůže platit za to, čím za oceánem je. Ale k filmu. Pojďme se zasnít. Blonďatá a toho času vystrašená Katie zřejmě někoho odkrouhla. S kapucí přes hlavu a téměř bez osobních věcí (vystylovaná je ale permanentně dokonale) nasedá na autobus, který ji má zavést za lepším příštím. Třeba do idylického městečka, kde sluníčko svítí jasněji než kdekoliv jinde, kde jsou všichni nesmírně milí a přátelští a kde se natřásá i hezoun, kterému umřela manželka na rakovinu, který vzorně vychovává dvě děti, a který vyčkává na tu pravou. Přijde? Světe, div se, bude to napínavé, ale přijde. Největším zádrhelem jejich vztahu nakonec nebude povrchní spor o kolo, propadnuvší se podlaha nebo synek, který se se ztrátou matky stále nevyrovnal, nýbrž jistý polda (a tak trochu psychopatický opilec), který Katie nenechá žít její pohádku. Darebák jeden!! Ale konec ironie. Hallström a Sparks nechtějí diváky moc trápit a nalajnovali všechno přesně tak, aby si to dokonale sedlo. Ostřílený režisér má naštěstí svojí rutinu naučenou tak učebnicově, že postupně začneme odpouštět. Může za to příjemná atmosféra (tu Hallström servíruje prakticky s železnou pravidelností), malebné prostředí, líbivý hudební podkres, Josh Duhammel, Julianne Hough a vlastně i všechna ta milá škobrtnutí, která k tomuhle žánru už tak nějak patří. Neříkám, že tak snadno zapomínám, ale za ten optimismus tu třetí hvězdu dám. PS: I když za to prachmizerné akční finále by někdo měl dostat pořádně přes prsty. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Typický Nicholas Sparks, obrovský slaďák, jako vždy se vše odehrává v krásném prostředí, hraje pěkná hudba, v popředí stojí pěkní herci, nechybí ani projížďka na loďce a scéna v dešti. Tohle ale rozhodně nemůžu filmu vyčítat, kdybych čekala, nebo chtěla něco jiného, nikdy si nepustím film od Nicholase Sparkse, jeho filmy jsou v zásadě pořád stejné, celý vývoj příběhu a závěr budete vědět od první minuty. Tak proč ve mně tento snímek vůbec probudil nějakou zvědavost? Kvůli jménu v kolonce režie, Lasse Hallström mi chybí, neříkám, že nemám ráda i jeho novější filmy (Lov lososů v Jemenu, Hačikó), chybí mi jeho upřímné a citlivě pojaté snímky typu Pravidla moštárny, naivně tak s každým jeho novým filmem v koutku duše doufám, že se alespoň přiblíží ke svým starším dílům, ale ne, Safe Haven je naprosto průměrnou záležitostí, ve které zkrátka na mě ta romantika nedolehla, hlavní dvojici jsem to až tak nevěřila a za ten až směšný závěr bych nejraději filmu ještě hvězdu ubrala, ale cílové publikum filmu bude jistě spokojené a o tom to taky je, Bezpečný přístav se ani nesnažil zalíbit i někomu jinému, pokud tedy nemáte vyloženě v lásce romány Nicholase Sparkse, do kina nechoďte, druhý The Notebook se zatím ještě nekoná. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knihy Nicolase Sparkse by měl už někdo spálit, hamižní producenti by zasloužili usekat ruce a nevýrazná Julianne Hough už by se měla objevovat jen v pornu. Někdo ty upachtěné dojáky pro vděčné svobodné matky ale asi evidentně psát/točit musí. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

"Bezpečný přístav" splňuje přesně to, co očekávám od romantického filmu. Ústřední dvojice je fajn (Julianne Hough dobře "nahrazuje" typ herečky Ashley Judd), film má pár slabších míst, ale situace fungují a i když jsou lepší romantické filmy, tak Bezpečný přístav rozhodně nepatří mezi ty špatné. 70% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný Hallström v pomalu odsýpající slaďárne, která jede podle všech zajetých klišé, jaká jen může červená knihovna nabídnout. Ujíždím na Rock of Ages, takže jsem si další hlavní roli Julianne Hough nemohla nechat ujít a je fakt, že ona a ještě druhá kráska Cobie Smulders jsou tím jediným důvodem, proč jsem se nehnula od monitoru. 50% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Celou dobu příjemná podívaná a trochu přemýšlení, co vlastně Katie provedla. Vše se po příjezdu do Southportu strhne do romantického filmu. Chvílemi se dočkáme i napětí, ale nic výrazného. Do závěru jsem byl rozhodnutý pro 3*, ale právě díky němu a dopisu na konci nemohu jinak než dát 4*. Dá se říct, že jsem nic závratného nečekal, a proto jsem byl mile překvapen .. 7/10 = 72% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda jsem pekelně ohromen a velmi mile překvapen. Že to bude taková pecka, to jsem fakt netušil. Romantické filmy moc nemusím, avšak občas se nějaká ta štastná výjimka přeci jenom najde. No a k hodnocení tady na csfd. Je mi jedno jaké je tu hodnocení a jak se to bude do budoucna hýbat. Ale 63% ? No nevim, nevim, ale nechám to být, každý at si hodnotí podle svého. V rámci zmodernizovaného žánru naprostá špička. Nyní abych shrnul žánrově v kostce toto dílo. Romantické drama, které je jemně a pozvolně laděno, místy se ubírá k thrilleru. Tak bych to asi shrnul. A mysteriozní prvky jsem tu teda nenašel, ale nevadí. Úvod snímku je celkem zajímavý, byl krátký, ale pochopil jsem zhruba o co jde, takže zde to nemohlo být ani lepší už. Poté se hlavní hrdinka, zvaná ve filmu Katie dostává do toho Bezpečného přístavu. Poznává zcela nové a hlavně a především klidné či bezpečné místo. Ze začátku filmu unikala z domu a ujížděla autobusem před něčím/někým, jak se později dovíme. Takže se pomalu Katie zabydleju v Southportu, kde se začne postupem času zbližovat se sousedkou Jo a především s pohledným Alexem, který přišel o manželku, která měla rakovinu. Alexovi zůstaly na krku dvě malé děti (chlapec a dívka). Ze začátku bude Katie poměrně plachá a bude se držet v pozadí, ale postupem času si Alexe zamiluje a on jí. Takže tato linie, která trvá zhruba něco málo přes hodinu, asi 65 min mě velmi bavila. Během této linie po Katii pátrá jeden polda, což jak jsem ze začátku pochopil ji honil cestou kdy unikla z autobusu. Takže podezřelá z vraždy ? Nakonec se ukáže, že není podezřelá, ale že se stala obětí domácího týrání, tak proto utekla. Dál už moc prozrazovat nechci, nebot bych silně spoileroval. A proč jí ten polda tak hledá ? Takže zhruba v 70 minutě se začne prolínat pár flashbacků, začně věčí drama a konečné finále jen tak tak Katie přežie a vše bude v pořádku. Takže to nakonec dobře vše dopadlo. Takže ke konci filmu, když už se vše ubírá k finále se dozvíme dva nečekané zvraty. Jeden je hodně uvěřitelný, druhý je trochu šílený a lehce nadpřirozený, ale nakonec mi i ten druhý zvrat dával patřičný smysl. Mohl být trošku dramatičtější závěr, kde by se i měly zapojit policisté a ten druhý šílený zvrat moh být lepší, ale toto jsou detaily a ne hrozné chyby, to ne. Takže romantické prvky, pár dramatických scén, nádech thrilleru - jen trochu na konci. To vše mě naprosto dostalo a jsem ohromen. Během snímku má film zajímavé, slušné písně a dobře zvolený soundtrack. Herecké obsazení je na tom výborně. Julianne Hough mě mile překvapila, nejvíc asi svojí krásou :-) ale i tak byla silně inteligentní, milá, zahrála opravdu dobře. Je k neuvěření, že jsem se až nyní dozvěděl, že právě tato herečka hrála v prvním Harry Potterovi. Hrála tam menší roli studentů, takže neměla ani jméno. No a dále k hercům. Josh Duhamel mě také potěšil, hrál sympatáka s dobrým srdcem. K neuvěření, že mu je okolo 40ceti a Julianne pohých 24 let. Ale hodily se k sobě a to je hlavní. Zbytek herců hrálo též skvěle. Takže i emotivní scény, prostě vše co do tohoto žánru má patřit. Takže to dál nebudu prodlužovat, jsem překvapen, byla zde velká uvěřitelnost. Film si držel stejné temp a kvalitu po celý čas. Nějaké mezery jsem zaznamenal jak už jsem zmínil, ale jsou to jen drobnosti. Na to, že romantické ilmy nemusím mě tohle bavilo a těším se na daší shlédnutí - těch bude víc. :-) Takže parádní oddychovka a velká BOMBA pro mě. Bez nějakého studu. Takže celkově hodnotím na zasloužených 96% = ***** () (méně) (více)

sochoking 

všechny recenze uživatele

By ma zaujímalo, odkiaľ sa nabralo, že ked' niekto (väčšinou záporák teda) vytasí kvér spoza pásu, tak si ho vždy aspoň tridsať razy počas preslovu prikladá na čelo ako idiot a ešte si popritom prehrabáva vlasy??! To ma vždy pekne vedelo vytočiť... ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Tak sladky, ze si cokoladu budu moct dat az za nekolik dni. Jinak prijemny brak, ktery si na nic svetoborneho nehraje. Akorat ty "prekvapive pointy" by si Sparks mohl odpustit, stejne jako v Zapisniku jedne lasky clovek od poloviny filmu/knihy vi, ale on porad natahuje a natahuje az do krecoviteho "tadaa!". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hallstrom nam ukazuje, ako sa to nemá robiť. Situácia je však o to horšia, že nekopíruje ani tak hollywoodske klišé, ako tuctové televízne filmy. Vlastne pre fanatikov filmovej teórie je to zaujímavý materiál. Ako podmaz popri učení na skúšku z Dejín kinematografie takmer až dokonalé, keďže som si práve čítal pravidlá klasického Hollywoodu. Btw v tom istom čase šiel do kín ďalší Lasseho prúser, nejaká švédska krimi. Asi mal blbý rok, snáď je už z toho vonku. ()

Reklama

Reklama