Reklama

Reklama

Bezpečný přístav

  • USA Safe Haven (více)
Trailer 2

Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? (oficiální text distributora)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (253)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu romanitckej příběh se sympatickou dvojicí, na druhou stranu že by thriller? No, byl by to thriller, kdyby to nebylo tak extra very předvídatelny. Takhle jsem cítil nějakej thrill leda tak když jsem u toho usínal (podařilo se mi to 3x, než jsem to dokoukal). Rozhodně ta rovina romantická je tady lepší... a to je co říct. Ale jinak žádná velká sláva. V mysli mi zůstane hlavně Julianne Hough a Josh Duhamel jakožto sympaťáci, ale za rok nebudu vědět, o čem to pořádně bylo... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Byť do hlbokej noci až prakticky rána hore kvôli romantickému kriminálnemu thrilleru, tak to už so mnou asi nie je niečo v poriadku a preto ak chcete, tak berte toto vysoké hodnotenie, ktoré tomu dávam s rezervou. Tí, ktorí ma poznajú však pochopia, že som stále rovnakí a ak mám isté veci rád, tak si viem užiť aj to, čo iní nie a zoberú to v pohode. Vo filme máme fešáka Alexa a fešandu Katie, najkrajších na okolí a nezadaných, takže romantický príbeh naberá na rozpakoch a lacnosti. Objaví sa nám tu aj zlý policajt, ktorého šialenstvo a zlosť na postavu sa však vo filme neobjasní. Duchársky príbeh je rozpačitá vec, veď ako často stretávate a hovoríte s mŕtvymi ľuďmi v akoby hmotnej podobe? Asi nie často, takže rozpačité dojmy sú tu oprávnené. Listy vo filme bol skvelý nápad, taktiež to postupné odkrývanie deja, no moje rozpaky boli stále, lebo mi to pripadalo ako vylepšený klišé film, teda filmy, lebo už sme mali veľa rôznych podobných, hoci aj z pláží, ktorý sa skrátka už niekam posunúť musel. Presvedčili ma herecké výkony, lebo Hough hrala takú blondínu s gestikuláciou, mimikou a správaním ako skôr môžem. Dokonca sa tu nebáli spraviť z policajta zlého násilníka, či poukázať na to, že pustiť si druhého takto rýchlo k telu a rodine môže byť nebezpečné, aj keď tým, že spolu nakoniec pár zostal len ukázali, že ľudia vnútro toho druhého často vycítia a zväčša sa nemýlia. Aj keď sa môže zdať, že jedno popiera druhé, je to tak len z určitej časti a tá zvyšná je skôr upozornením a preto ani ten už akoby povinný sex vo filme tomu veľmi neublížil. Pripravte sa teda skôr na thriller, než na romantický film. Dúfam, že som neprezradil príliš, nebudete na tento komentár veľmi myslieť počas sledovania a spomeniete si naň až po filme, keď mi snáď dáte za pravdu, že je to na rozhraní troch a štyroch hviezd. Ja z osobných pocitov dávam skôr štyri, aj keď sa to môže zdať slabé, mne to prišlo aj realistické. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pravda, typický Nicholas Sparks. Ale není to právě to, co u jeho příběhů milujeme? Tu sladkou naivitu, nádherné slunečné prostředí a osudovou lásku. Člověk občas potřebuje vypustit a trochu si zasnít a tyhle filmy jsou na takové chvíle jako dělané. To, že to je předvídatelná sladárna neberu, protože to musí být jasné každému, kdo si přečte obsah nebo si povšimne jména autora předlohy. Mě osobně to zaujalo více než Zápisník (vida, tam nikomu klišé a kýč nevadil ) a krimi struna mě bavila a držela napnutou až do konce. A když už jsme u toho konce - ten trochu pokazil původní stoprocentní dojem .. Přesto je to příběh s pěkným námětem, sympatickými herci a především celkovou atmosférou, obzvlášt při pohledu na sluneční paprsky prostupující mezi listy stromů nebo přístaviště je to velice příjemné pokoukání. Neromantikům vstup zakázán. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström si posledních pár let plní po allenovsku jeden film ročně. Dávno pryč jsou však časy Gilberta Grapea nebo Homera s doktorem Larchem. I když mě třeba předloňský Lov lososů v Jemenu potěšil, pobavil i dojal, stárnoucí Švéd má svá nejlepší léta za sebou. To americký spisovatel Nicholas Sparks, otec pěti dětí, si asi rád sedá na nějaký heboučký polštář, nalije si červené víno, pustí tklivou hudbu, otevře notebook a začne psát další bestseller. Sorry, ale autor, který nedokáže vymyslet příběh s pevnějšími švy, nemůže platit za to, čím za oceánem je. Ale k filmu. Pojďme se zasnít. Blonďatá a toho času vystrašená Katie zřejmě někoho odkrouhla. S kapucí přes hlavu a téměř bez osobních věcí (vystylovaná je ale permanentně dokonale) nasedá na autobus, který ji má zavést za lepším příštím. Třeba do idylického městečka, kde sluníčko svítí jasněji než kdekoliv jinde, kde jsou všichni nesmírně milí a přátelští a kde se natřásá i hezoun, kterému umřela manželka na rakovinu, který vzorně vychovává dvě děti, a který vyčkává na tu pravou. Přijde? Světe, div se, bude to napínavé, ale přijde. Největším zádrhelem jejich vztahu nakonec nebude povrchní spor o kolo, propadnuvší se podlaha nebo synek, který se se ztrátou matky stále nevyrovnal, nýbrž jistý polda (a tak trochu psychopatický opilec), který Katie nenechá žít její pohádku. Darebák jeden!! Ale konec ironie. Hallström a Sparks nechtějí diváky moc trápit a nalajnovali všechno přesně tak, aby si to dokonale sedlo. Ostřílený režisér má naštěstí svojí rutinu naučenou tak učebnicově, že postupně začneme odpouštět. Může za to příjemná atmosféra (tu Hallström servíruje prakticky s železnou pravidelností), malebné prostředí, líbivý hudební podkres, Josh Duhammel, Julianne Hough a vlastně i všechna ta milá škobrtnutí, která k tomuhle žánru už tak nějak patří. Neříkám, že tak snadno zapomínám, ale za ten optimismus tu třetí hvězdu dám. PS: I když za to prachmizerné akční finále by někdo měl dostat pořádně přes prsty. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má navíc. Možná měl. Takových filmů totiž každý filmový fanda viděl už mraky. Od samého začátku lehce můžete předvídat co bude dál. Nic vás nemůže překvapit. Něco jako Milý Johne, Talisman, ad. jen zápletka je jiná. Já jsem, ale romantická duše a stačí mi někdy opravdu málo. :) Kór, když je člověk po náročném pracovním dnu unaven tak něco takového vždy potěší. Největší průser je, když to má být thriller, to opravdu nefunguje, ale jako romantický filmeček fajn. Viděl bych to spíše na 3 hvězdy, ale ač to nebývá zvykem, díky tomu hodnocení tady budu měkkej. :) 7/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • V čase 1:06:47 se Katie (Julianne Hough) dotýká Alexova obličeje levou rukou. V dalším záběru je to ale pravá ruka, která je na jeho obličeji. (Iveet)
  • Zatímco ve filmu má Katie (Julianne Hough) své přírodní vlasy hnědé a před útěkem si je obarví na blond, v knize to je přesně naopak – přírodní vlasy jsou blond a před útěkem si je obarví na hnědou. (Iveet)

Reklama

Reklama