Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Kolik je filmů o vztazích zaměstnanec - zaměstnavatel? De Funés jako zaměstnavatel, který svým zaměstnancem pohrdá, ale zároveň ho jeho podnikatelský záměr žene, aby se s ním spřátelil a odprosil za emocionální vyhazov. Trochu naivní zaměstnanec s dobrým srdcem, ale špatný soudce charakteru. Oba jsou nedokonalí a ve svém vlastním soukromém pekle plným přetvářky a machinace. Tohle je příběh ze života i když trochu groteskní. Jedna chyba v jinak výtečném dabingu - na začátku představili Fourchauma (de Funése) jako konstruktéra lodi → správně by měl být stavitel. Bohužel se v češtině zažil takový nešvar, že stavitel konstruuje, konstruktér navrhuje a návrhář už je zas někdo úplně jiný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna a tá istá Funesova postava opäť prešla z filmu do filmu a iba zmenila prostredie. Dnes už jeho eskapády (nielen) v tomto konkrétnom filme nikoho od smiechu nezadusia, ale je aspoň dobré, že sa neustále niečo deje a film má zbesilé tempo. Funes je opäť motovidlo nereálneho razenia, scenár stavia na klasických groteskách a my si ho užijeme najmä vďaka Filipovskému dabingu. Ale teraz v lete Topiaci sa stebla chytá večer v telke poteší. ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Další velice zábavná "Funésovka", která ovšem trpí tím, že je téměř bez děje. Vše ovšem zachraňuje Funésův komický projev a hromada nezapomenutelných scén (výstup na maják, kazatelna v kostele, obojživelný kajak), vlastně celý film je nezapomenutelný, ale je spíše jedním z těch "jen lechce nadprůměrných". ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný Funes, a to doslova. Pastelové barvy hrají po celou dobu a nejvíce září ta zrzavá rodina Castagnierových. Funes je i na své poměry velice crazy. Řádí ve svý fabrice na plachetnice, v majáku, na kajaku, na traktoru… No prostě další jeho vynikající střeštěná role v dalším jeho potrhlém filmu. Škoda, že je to poněkud neznámý film oproti jeho jiným filmům. [9609. hodnocení, 178. komentář, 76%] ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Podnikatel loďař cholerický Fourchaume (Louis de Funès) versus jeho zaměstnanec a konstruktér zrzavý Castagnier. Lehká komedie plná zrzavých čupřin rodiny Castagnierových (konstruktér, manželka, farář a ještě další bratr) a výborných gagů, z nichž mezi nezapomenutelné patří scéna faráře na rozpadající se kazatelně, pronásledování Castagniera Fourchaumem s lopatou v ruce a nedělní výstup pokorného Fourchauma s manželkou na maják. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)

Reklama

Reklama