Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: Vzdálené světy 3D

(divadelní záznam)
  • USA Cirque du Soleil: Worlds Away (více)
Trailer

Magické putování cirkusovým světem Cirque du Soleil po jejich fantastických show počínaje KATM, přes „OTM" až po THE BEATLESTM LOVETM a ještě dál! Filmoví vizionáři James Cameron (Avatar) a Andrew Adamson (Shrek) vás zvou na působivé filmové dobrodružství, jaké jste ještě neviděli! Skákejte, létejte, plavte a tancujte se členy legendárního cirkusu Cirque du Soleil a staňte se spolu s nimi průvodci mladé dvojice při jejím „kouzelném putování"* do vzdálených světů za hranice veškeré fantazie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Gemini 

všechny recenze uživatele

3D verzi jsem neviděl, ale pokud se na produkci podílel James Cameron, pak to asi zlé nebude;) Nemluvě o tom, že se spolupráce těchto dvou uměleckých veličin (JC a CdS) zjevně osvědčila, když v roce 2016 vznikl Toruk, kde Cameron dělal nejlepším cirkusákům světa "konzultanta", aby mu Avatara neuhnuli jinam než by bylo vhodné:) Ale k Worlds Away - to si tak přijdete k televizi úplnou náhodou pět minut po začátku, říkáte si, jé, hele, Cirque du Soleil, to se podívám... moment, tohle už jsem někde viděl... tohle ne... pak vám několikrát spadne brada, ale to už je u záznamů jejich představení celkem standard... a pak se obraz posune tak, že si řeknete WHAT? Tohle přece nejde... jak...??? A pak si konečně zjistíte, s čím máte tu čest, a od té chvíle je to ještě větší jízda, a obdivujete, jakým způsobem se podařilo "médium" "nového cirkusu" spojit s možnostmi filmu (a 3D, kdybyste ho měli k dispozici - BTW z toho jak jsou jednotlivá vystoupení zabíraná, je jasné, že tvůrci velmi dobře věděli, co dělají, aby technologii využili; ještě aby ne, s Cameronem za zády;)). Tentokrát se vám totiž nenabízí záznamy představení, ale ve studiu pečlivě naaranžovaná pódia, na nichž se odehrává výběr z toho nejlepšího, co CdS v předchozích asi deseti letech vytvořil. Vystoupení jsou propojena narativně (elementárním příběhem o záchraně artisty propadlého do světa fantazie a samozřejmě o lásce;)) i obrazově (obrovskými záběry přechodů z jedné části onoho světa do druhé), a i když je jasné, že je to jen jakási z nouze ctnost pro účely nového formátu, je vidět snaha, aby to bylo divákovi vynahrazeno alespoň tou rozmáchlostí a překvapivostí. Hlavní jsou samozřejmě akrobatická čísla, a ta jsou zkrátka úžasná. 90%, a přemýšlím, kde sehnat vybavení na tu 3D verzi:) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Za sebe mohu říct, že bych si klidně to 3D mohla odpustit. Sice to nebylo takové výmluvné a dechberoucí jako má první setkání s Cirque du Soleil, ale přesto stále pěkná podívaná. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vyrazí si takhle dívčina trochu neplánovaně do cirkusu, kde se v cuku letu (doslova) zakouká do akrobata, jenže co se nestane, mladíka z jejího pohledu tak zamrazí, že se neudrží a po strmém pádu se propadne kdo ví kam, načež se dívka ve snaze o jeho záchranu propadne za ním. Ocitne se ve světě, v němž se naprosto všechno vyjadřuje akrobacií a při výpravě za skokanem svých snů nestačí zírat, v jakých podobách se na ní všechen ten pohyb vyvalí. Moje první zkušenost s Cirque de Soleil, musím říct, že samotný tanec mi sedí víc, než jeho akrobatická obdoba, takže mi zdejší čísla zas tak neučarovala (vyjímky se každopádně našly). Udělat je v divadelnější formě alá Pina Bausch, asi budu okouzlenější. Vzdálené světy jsou ale rozhodně audiovizuální bomba, kde je vidět, že se lpělo na každém detailu, aby obraz při jakémkoli zmáčknutí pauzy vypadal jako umělecké dílo. Do toho parádní hudba, do níž se z druhé poloviny přimíchají Beatles, a hodně. Nejlepší je na celém filmu ale právě to v názvu zmíněné 3D: ***** které je tentokrát fakt slušně promakané a já minimálně první půl hodinu měla obavy, že až film skončí, budu muset vytřít všechnu tu vodu, co mi ti zmetci vycákali z televize. Prostor je cítit celou stopáž, vymakanější 3D zachycující neustálý pohyb mělo snad jen Let's Dance 3D. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Magický svet cirkusu, aký ho nepoznáme. Nadupaná choreografia, namakané performance všetkých artistov, úchvatné kostýmy a zmysly zbavujúca muzika vytvorili zážitok, z ktorého som sa skoro p*sral! Jednoducho fantázia, až ma kríže a šlachy boleli! Som zvedavý drahí priatelia, čo na to poviete vy... P.S. Hlavný atlét Aerialist mal neuveriteľný účes... :-) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Come and dream with me“ pronáší k divákům ve Scorseseho Hugovi B. Kingsley coby G. Méliés a přesně tato „kouzelná formulka“ pasuje i na toto snové fantaskní představení Cirque du Soleil. Přičemž pokud se vám toho podaří dosáhnout, máte (z poloviny) vyhráno. Je veřejným tajemstvím, že hranice mezi kýčem a uměním je tenká, ale když se i mně samotnému podařilo mé cynické JÁ (alespoň po dobu jednadevadesáti min) nechat za dveřmi a ponořit do světa fantazie a iluzí, neměli byste s tím mít větší problém i vy. Nic na tom nemění ani fakt (právě naopak), že samotný příběh je prostinký jako sám život, tj; o lidské touze, hledání, lásce... P.S. kvalitní nápadité 3D tomu dává další (netušený) rozměr. To doslova. Aby také ne, když za kamerou stál vizionář J. Cameron. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Zhruba do třicáté minuty uhrančivé a hypnotické, po celý zbytek už spíš nudné a zdlouhavé. Doporučuji spíš záznamy živých vystoupení, mají větší náboj a energii. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. K tomuhle divadýlku jsem se dostal pouze díky 3D, jinak bych o něj ani velkým obloukem nezavadil. Celkově se mi to téměř vůbec nelíbilo. Příběh, ať už měl symbolizovat cokoli, jsem samozřejmě absolutně nepochopil a ani jsem se o to nesnažil, protože, jak už jsem se o řádek výše zmínil, absolutně mě to nebavilo. Sem tam zazní nějaká pecka od brouků a sem tam udělá někdo velmi působivé saltíčko. Nic víc a nic méně. K tomu si přidejte 3D, které kromě veškerých titulků nějaký výraznější 3D moment nemá. Postavičky, když moc, vylézají z obrazovky asi do vzdálenosti čtvrt metru, a to tak maximálně párkrát za film. Už jsem viděl dříve jeden z předešlých cirkusů a ten se mi líbil mnohem více, ačkoli měl rozměry sotva dva. Tohle byla slabota a já mohu hodnotit maximálně hvězdou. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ta jednoduchá love story, která se táhne celým filmem je vlastně zhola zbytečná, jen nás provází výběrem nejlepších čísel z několika představení Cirque du Soleil. A to jsou samozřejmě příklady mistrovské akrobacie, choreografie i dalších vyspělých technologií. A když se nakonec Erica Linz jako Mia konečně setká se svým vzdušným akrobatem, je z toho parádní vzdušný duet na závěr. Něco mezi akrobacií a baletem. Škoda, že to u nás nešlo do kin... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vyprávění příběhu bylo o 100% lepší, než Alegría (zjednodušeně - akrobacie dostala přednost před příběhem - díky bohu za to). Asi nejvíc se mi kromě závěrečného čísla líbila "vzdušná loď" a akrobacie v točících se kolech. Naopak mi tam nesedlo číslo v obří číši. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slavné vystoupení slunečního cirkusu, tentokrát podpořené "filmovým" příběhem v režii jednoho z mistrů Pixaru. Opět nechybí neuvěřitelné akrobatické kousky ani působivá vizuální stránka, ale filmové pojetí mi zde příliš nesedí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Cirque du Soleil vidím poprvé i když na Letné v Praze jsem před pár lety stál u vstupu a nečekaně mě to ohromilo. Kulisy, výprava, choreografie, hudba... ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to moje první setkání s Cirque du Soleil a nemám s čím porovnávat, tak moje celkové dojmy z Worlds Away byly vesměs pozitivní. Všechno bylo tak nějak kouzelné a nové a barevné a veselé a smutně nostalgické a v mnoha případech až dechberoucí. Celou dobu mě ale strašně mrzelo, že se toho v určitých chvílích v záběru dělo neskutečně mnoho. Do té míry, že jsem nebyla schopná pořádně sledovat vlastně nic a měla jsem pocit, že mi toho spousta uniká a že bych se na to musela podívat tak desetkrát, abych byla spokojená a "v obraze". Tudíž si myslím, že méně by tu často bylo více a nerozumím tomu záměrnému přehlcení diváka. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hodnocení jednotlivých uživatelů lze jednoduše rozdělit na dva tábory. Tábor č.1 jsou ti, kteří se s Cirque du Soleil setkali poprvé a to prostřednictvím právě tohoto vystoupení. Ti z toho budou nadšení a budou dávat 4-5* - a ani se jim nedivím. Skvělá artistická čísla, obohacená krásnými záběry a skvěle vykresleným prostředím, kterému pomohl James Cameron. Avšak Tábor č.2 (mezi který se řadím i já) bude velice zklamán. Jedná se o ty uživatele, kteří už mají zhlédnuta předešlá živá vystoupení, kde jsou artistická čísla delší, tají se při nich dech, více si je užijete. Vše je doplněno perfektně sedící živou hudbou, přidána jsou neskutečně vtipná klaunská čísla a především slyšíte odezvu od publika (potlesk) - to mi tady asi chybělo nejvíc + fakt, že polovinu vystoupení ve Worlds Away jsem již viděl v předešlých snímcích, takže pro mne zde vázla i originalita a překvapení. Sečteno podtrženo: Cením si snahu vytvořit jiný formát, něco zajímavého, odlišného, ale pro mne zklamání. Čekal jsem, že mi to vyrazí dech, budu odzbrojen, ale byl jsem spíše zklamán tím zvláštním paskvilem a v podstatě shrnutím předešlých vystoupení zabaleném v novém grafickém kabátku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Těžko můžu něco vytknout scéně, ta je nápaditá, skvěle využívá kostýmy, mechanismy i akrobacii, ale problém je tentokrát v hudbě. První poloviny, asi trochu delší polovina filmu, disponuje hudbou etnickou, až chorální, a pak najednou bum! The Beatles. Tohle bylo nečekané a trochu nemístné. Vůbec se to k tomu nehodilo. Miluji písně Beatles, ale tady jsou použity trochu zbytečně. Předpokládám, že se jedná o odkaz na show "Beatles LOVE", kterou má Cirque také ve svém repertoáru, ale tady to s první polovinou prostě působí rušivě. Doufám však, že s "Beatles LOVE" se Cirque opět podívá i k nám, když už jsme tu měli Michaela Jacksona. Největší vinu na neúspěchu filmu však nadále dle mého nese režisér, který prostě nezvládl svou práci a nechal se opájet akrobatickými kousky, aniž by do nich přidal i něco svého, něco navíc. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* s náladou na něco příjemného, estetického a u čeho můžu vypnout mozek jsem si vybral v televizi záznam z představení Slunečního cirkusu. Toto slavné seskupení si udržuje po celou dobu vysokou úroveň, kde skloubí výborné akrobatické umělce do lehkého příběhu a zaobalí emotivní hudbou. V rámci svého žánru neznám na choreografii lepší a ani tohle mě nezklamalo - 3D mě nezajímalo a to si třeba užiju, až si někdy našetřím na jejich živé vystoupení ;-) [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 3 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné akrobatické kousky, až se tají dech ve 3D s výborným dts zvukem. Úchvatná podíváná, kterou musím vidět na živo a to už jsem na cirkusová vystoupení dávno zanevřel. První Cirque du Soleil se kterým jsem se seznámil, ale jak píše Flipper prý nejslabší, takže se můžu těšit na další. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpříjemnějších exkurzí do světa Cirque du Soleil, jakou může divák v kině nebo u televize absolvovat. Není to sice pravověrné vystoupení, ale jako ochutnávka bohatě stačí. A tříkolka bez řidiče jako by vypadla z Osvícení...:) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moje první setkání se slunečním cirkem a obrovská spokojenost s pusou dokořán v mnoha místech.Výborné kostýmy a dechberoucí akrobacie doplněná skvěle vybranou hudbou.Tenhle kousek by si zasoužil velké plátno,nebo v tom lepším případě vidět na živo...80% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Ještě opulentnější akrobacie než obvykle, poetika ani komika na mě ale působí minimálně a i po hudební stránce jsem u CdS zvyklý na přesvědčivější zážitek a propojení s děním na scéně. Oheň voda vzduch ()

Reklama

Reklama