Reklama

Reklama

West of Memphis

  • Velká Británie West of Memphis
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mrazivý dokument, pokračující v tradici Errola Morrise, jehož film The Thin Blue Line z roku 1988 taktéž rozkrýval skutečnou historii trestného činu, se soustřeďuje na události z roku 1993, kdy byla ve West Memphisu v Arkansasu zabita trojice osmiletých chlapců. Za vraždy mylně označené jako satanistické byli na doživotí odsouzeni tři teenageři. Série dokumentárních filmů HBO s názvem Paradise Lost však začala postupně rozkrývat nové a nové důkazy vedoucí ke stále jasnější nevině tří chlapců a rozpoutala rozsáhlé soukromé vyšetřování, které zaštítili mimo jiné i herec Johnny Depp či zpěvák Eddie Vedder. Snímek, produkovaný podporovateli hnutí Peterem Jacksonem a jeho ženou Fran Walsh, přináší nejen ucelený pohled na celou kauzu, nejnovější důkazy či vyřešení, ale hlavně na obecné fungování americké justice. (Brousitch)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (22)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Případ West Memphis Three šel úplně mimo mě a srazil jsem se s ním vlastně až díky filmu Devil´s Knot, který mě donutil zjistit si něco víc. West of Memphis podává komplexní pohled na celý případ od jeho začátku, až po samotný konec, který vyústil propuštěním neprávem obviněné trojice. Vedle manipulace s důkazy a diletantství a nezájem soudce dokument ukazuje i paradoxy americké justice, kdy se obvinění musí přiznat ke zločinu, aby byli propuštěni, což prakticky vede k nemožnosti usvědčit opravdového vraha a obvinění pozbývají nárok na odškodné. Hrůza, co se může všehno stát. 90% ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Já bych podobné filmy házel také do žánru horror. Co za duševní pochody ve mě budí takto laděné snímky, to se nedá jinam zařadit. Několikrát mě přepadla bezmoc, pocit že za dveřmi funí nějaký psycho obojživelník a chystá se mi ukousnout pindíka. Při přemisťování z obýváku do ložnice jsem měl potřebu se neustále ohlížet. Zkrátka, tyto počiny na reálném základu na mě fungují mnohem intenzivněji než aktuální duchařská a jí podobná tvorba spadající pod žánr horror. Předcházející Paradise lost jsem neviděl, zatím tedy stavím West of Memphis na piedestal, nenásilně mě ale nahlodal k pořízení třídílné cesty nechutně unáhlené spravedlnosti. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pokud máte nakoukanou celou trilogii Paradise Lost, tak se tu vlastně nic moc nového nedozvíte. Ale určitě se jedná o zajímavé shrnutí celého případu, navíc je tu větší pozornost věnována i zapojení celebrit (hlavně tedy zapojení Petera Jacksona a jeho manželky, což byli velcí donátoři celé kampaně na osvobození West Memphis 3 a taky hlavní producenti celého dokumentu), které stály za chlapci, kteří strávili cca čtvrtinu svého života za mřížemi za zločin, který nespáchali. Ono, pokud víte, jak celý proces skončil, tak určitě tušíte, že se jedná o silný zážitek a opět se dokazuje, že spravedlnost v tomto světě fakt neexistuje. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem slavné dokumenty Paradise Lost neviděl (slibuji, že doplním) a naivně si myslel, že si dám jen takové dvouhodinové shrnutí a bude to k tématu stačit. Chyba, ač mé první skutečné seznámení s případem, cítím se neuspokojen a nevyděl jsem nic výjimečného, než pouhé prolétnutí fakty. Jenom vědomí, že venku existuje něco lepšího, většího a mnohem unikátnějšího co se filmového dokumentu týče (Paradise Lost série se odehrává během 15 let a časový odstup určitě nabízí zajímavou perspektivu) mě prostě drásá uvnitř a sráží West of Memphis do průměru. Takže pokud jste v časovém presu, možná dejte tomuto brífku šanci, jinak hned k tomu pravému, což je "velká" trilogie od HBO. Garantuji vám, že k velikánům, kteří se již podobnými tématy zaobírali jako je Errol Morris, či Werner Herzog (částečně) nesahá práce Amy Berg ani po kolena. 65 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konečně se pro mě už dnes nejschůdnější formou dozvídám příběh West Memphis Three; příběh brutálního zdémonizování a moderního honu na čarodějnice, tří ztracených nevinných životů vinou pár kreténů v systému, nasledného zdlouhavého boje a veřejné iniciativy po spravedlnosti, včetně angažovanosti celebrit (Eddie Vedder, Peter Jackson, Henry Rollins...). Je to velmi zajímavé hned v několika rovinách. Jestli chcete silný a podnětný dokument, který by měl vyvolat různorodé emoce, tak tady je. ()

Reklama

Reklama