Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"To je jen Platón, moje krysa. V noci bývá nervózní." Komedie s Louisem deFunés mají společnou jednu ohromnou věc: stokrát omleté a odevšad vykradené zápletky jako tato (namátkou - Saki: Pozadí, Roald Dahl: Kůže nebo český film Muž, který stoupl v ceně) s ním dostávají úplně nový rozměr. Tetovaný je nádherně rozmarná komedie o přátelství a idiosynkratických extravagancích, které nás spojují. Nejsem vášnivý sběratel výtvarného umění ani inkvizitor lidí z památkového úřadu, ale je mi to jaksi blízké. I to je asi důvod, proč Tetovaného stavím na vyšší příčku než dejme tomu populárnější Senzační prázdniny. 80% ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Čo všetko sa môže prihodiť, keď ziskuchtivý obchodník s umeleckými dielami túži za každú cenu získať vzácny obraz vytetovaný priamo na tele stárnuceho aristokrata. Fantastická zábava v podaní velikánov francúzskeho filmu Louisa de Funesa a Jeana Gabina. Film ma skutočne príjemne prekvapil, jednoducho bavil som sa viac, ako som čakal. A páčil sa mi aj milý záver filmu, nafúkaný obchodník sa postupne mení v riadneho pôžitkára. Znovu spomeniem vynikajúci cs.dabing, ktorému velí František Filipovský. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Po asi pěti filmech, které jsem nedávno viděla, ve kterých Gabin hraje ještě v plné kráse a síle je zvláštní ho zase po dlouhé době vidět jako „dědka“ – to by ho skoro člověk nepoznal! :-) Taky se tady háže milionama…já teda umění nerozumím vůbec, ale nechtěl by mi třeba někdo za mou kérku opravit barák! :-D Já už teda nevím, kterej umělec ji dělal, ale snad by nějakou cenu mohla mít? Teda aspoň tu výrobní…ale za tu si toho asi moc neopravím! Je pravda, že bych teda asi taky musela trénovat a hubnout, aby byla v původním stavu, no a pak si zase nacpat pupek a pořádně se ožrat! Tak to hubnutí asi teda vynechám. :-D Taky se mi líbala žena telefonního maniaka Funése…ta ženská se směje jako celej kolektiv! Asi jako já. :-D A naprostou genialitu spatřuju v obraně svého majetku! Samopaly, granáty, hladomorna…si budu muset taky něco takovýho pořídit! Ale odmítám přistoupit na buzení trubkou. To nikdy! Já vím, už s tímto komentem končím: „Děte s těma kecama doprdele!“ Já už jdu, když to říká i pan Filipovský… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dej je pritiahnutý za vlasy. Dokonca až tak, že nedáva zmysel a počiatočný nápad nie je tlačený tým správnym smerom. Kupcovia solia peniaze úplne bez rozmyslu a ak by Felicien trochu rozmýšľal, pochopil by nezrealizovateľnosť takéhoto obchodu. Funes sa zasa pitvorí, tentokrát dokonca aj Gabin a príliš vtipné mi to nepripadalo. Má to ale nejaký ten šarm dôb minulých. Medzi zlatú klasiku francúzskej komédie (kde sú tie časy) si Tetovaného určite nezaradím. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Funésových filmů i přesto, že hrál se štábem, se kterým dříve nebyl prakticky v kontaktu a ta nervozita je tam ze začátku trochu znát. Později se ale duo Funés - Gabin tak sžije, že je to jeden vtip za druhým. Mimo to scénář byl spíchnutý ze dne na den a tak se na něm během natáčení i pracovalo a Jean Gabin jim do toho dost kecal, ale hlavní je, že se to povedlo a tyto dvě francouzské legendy se spolu potkali a natočili tuto skvělou komedii. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)

Reklama

Reklama