Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o hubaté, ale pracovité Andule (V. Freimanová), která má spoustu sourozenců a dobré srdce, vznikla podle předlohy Františka Kožíka. Andula je prostořeká nejstarší dcera chudého chalupníka (V. Hašek). Musí se starat o sourozence a o domácnost a má se co otáčet. Doma ji žádné štěstí nečeká, a tak se rozhodne jít do světa. Vydá se s bratříčkem do lesa k čarodějovi (Z. Řehoř), aby se přiučila kouzlům. Jenže Andulka žádné čáry nepotřebuje, stačí jí šikovné ruce, dobré srdce a chytrá hlava. A podle toho si pro sebe vybere i toho pravého ženicha. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Freimanová pojala roli o chlup vřískavěji, než by bylo bývalo sympatické. Proto se tak trochu divím Brouskovi, že se nebál sňatku s ní, páč krása a mládí časem odplynou, ale uječenost přetrvá. To už mohl rovnou zůstat ve službě u selky Vyšenosové. Ale abych_pouze nepomlouval jako obvykle, Freimanová prokázala své nesporné kvality. Až se bude točit film o Billu Gatesovi, může si střihnout jednu z hlavních rolí. Vzhledem k tomu, jak najednou dokázala míchat těsto, spravovat střechu (no, spravovat... spíš na ni jen tak klepat kladívkem), houpat sourozence v kolíbce, zkrátka jak byla multitáskní, skvěle by jí slušela role Windows. Ale spíš tak XP, ne 95, protože až tolik zase nepadala. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, Andula nebyla potrhlá, jen hubatá, oprsklá a ke všemu měla plnou pusu přebytečných keců. A za druhé, ten, kdo si do roly Anduly, co moc krásy nepobrala, vybere Veroniku Freimanovou, má nejspíš něco s očima. Ta by totiž pobrala dost krásy i s pytlem na hlavě. Exteriéry by pohádce slušely a vydělaly hvězdu navíc. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Blbá a blbější po česku v roce 1982... Jako takovou krávu, jakou musela hrát chudák Freimanová, aby jeden pohledal, a klidně bych ji tomu tlustoprdovi nechal, ať si holka užije, až jí tu nevymáchanou hubu zavřou. A Ťulda taky nedostal zrovna moc inteligentní postavu ke hraní. A jako zápletku nahodit, že se má chlap vyjádřit... to by mnohé ženské dodnes seděly na ocet. Vtipné to rozhodně nebylo, spíše ujeté, a protože to není první podobná pohádka od tehdejšího ženského klanu ČsT, podezírám je, že občas psaly a točily pod vlivem nějakých omamných látek. (Třeba jsem dodnes nepochopil, jak tak starý pán mohl mít tak malé děti, pokud to všichni byli sourozenci Anduly.) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To jsem celá já !! Kdybych si koupila volka, do rána se mi otelí !!" ;) Velmi rozporuplná záležitost v oblasti papundeklových pohádek jasně ukazuje, jak moc a především křečovitě se Věra Jordánová často snažila o nějakou inovativnost, netradičnost a především rozvernost, která však většinou zejména dík těm otravným písničkám vyznívá naprosto odpudivě, jako program pro retardované pionýry.. Veronika Freimanová je vážně roztomilá, ostatně velmi osobité ženské kouzlo si uchovala dodnes, občas mě však tentokrát vyloženě štvala, byť s velkým přispěním tupého nedotaženého scénáře s nechutnými dialogy, který jí všechny ty pitomosti sám vkládal do úst, ačkoliv tu archaickou kudrnatou mluvu často můžu, Zdeněk Řehoř také nezklamal, jinak je to však o dost horší, casting odvedl opravdu tragickou práci.. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Na to jaký se ten Andulin pan otec jevil jako totální nekňuba, měl děcek hromadu. A jedno praštěnější jak druhé. Nicméně Andula nebyla potrhlá, ale cílevědomá, jen jí chyběl základní kapitál. A způsob jakým uhnala chudáka čeledína až k oltáři, by jí dnes záviděla nejedna zlatokopka. Úsměvná televizní pohádka zcela průměrných kvalit. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama