Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život slušného člověka: Albert a Alain (Michel Simon v dvojroli) jsou dvojčata. Albert je průmyslový magnát, bohatý, slušný člověk s nešťastným rodinným životem. Alain není bohatý, ale je svobodný. Albert je unaven ze svého rodinného života, nenávidí svoji ženu i nudné večeře s rodinou. Jeho nespokojenost se projevuje podrážděností. Alain je naopak stále veselý, neboť není zatížen žádnými pracovními a rodinnými závazky. Žije v obyčejné místnosti a jí v levných restauracích. Když se dostal do finančních potíží, rozhodl se zajít za svým bratrem a poprosit ho o nějaké peníze. Albert mu udělá sáhodlouhou přednášku na téma nepřípustnosti takového životního stylu, jaký Alain vede, ale sám v hloubi duše bratrovi závidí. Jednoho dne najde Albert Alaina v zbědovaném stavu, záhy Alain umírá. V Albertově hlavě se okamžitě rodí plán. Urychleně sepíše závěť, ve které vše odkazuje Alainovi a začíná předstírat, že je zesnulý bratr. (Snorlax)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Michel Simon v dvojroli přísného a nudný život vedoucího boháče a veselého chudobného bratra je dobrý, Louis Funes jen v malé roličce. Film tuctový. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jůůů, tak pana Funése jsem viděl s hezkou pěšinkou ve vlasech poprvé. Škoda, že nebyl vidět více. Zato na pana Michela Simona bylo pokoukáníčko, ten to hrál. Neříkám, že lépe, než když hrál řidiče autobusu Auguste Barda. To ne, ale tam měl asi možnost se lépe vyjadřovat. Jenže tam to zazdil scénář, který zde byl dost obstojný, leč ponurý. Přesto mu desítku dám. Na zvýšení depky je snímek přímo výborný. Bohužel, moc mne to nebavilo, já mám radši komedie a očekával jsem něco více. Takže panu Simonovi, kterého mám vcelku rád, dávám dvacítku. Jinak nic. Navíc mi vadilo kecání vypravěče do děje, to přímo nesnáším. Proto hodnotím tak nízko.           30 % ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fakt len dalsia nizkorozpoctova ludova francuzska komedia, kde bol ChvalaRamzesovi samotny De Funes v uzadi, a v popredi bol vyborny Michel Simon. Ovsem, i taky Michel Simon tu hral hovno :20 % ()

Zajímavosti (1)

  • Filmový debut herečky Claude Gensac. (M.B)

Reklama

Reklama