Reklama

Reklama

Rozbitý svět

Trailer 2

Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Pak ale pan Oswald, hnusný chlápek, který žije přes ulici, zbije Ricka, milého, ale labilního kluka odvedle, a Skunk začne ztrácet svou nevinnost takovou rychlostí a takovým způsobem, že se jí to vymyká z rukou. Její domov, její okolí i její škola se stávají místy zrady, kde se šťastné jistoty dětství začnou ztrácet před pochybnostmi plnými strachu, a složitý, rozbitý svět naplňuje její budoucnost. Skunk hledá záchranu na tom posledním místě, které jí zbývá a kde ví, že ji může najít – v  nevysloveném přátelství s milým, zraněným Rickem – a upadne do zmatku, který jí nečekaně a vesele znovu nabídne možnost volby. Možnost volby zůstat na místě, které jí nikdy nepatřilo, anebo ho navždy opustit – žít, nebo zemřít. (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (189)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tato ulice byla vždycky docela příjemné místo pro život - všechny rodiny se navzájem znaly, a respektovaly. Ale to se jako mávnutím kouzelného proutku změní, když je mentálně zaostalý syn jedné z rodiny označen dospívající dívkou z druhé rodiny jako ten, kdo ji znásilnil. Její otec chlapce brutálně zbije - a i když je toto obvinění později prokázáno za nepravdivé, vztahy v ulici to navždy pokazí. To vše sleduje jedenáctiletá Skunk, potýkající se svými (rodinnými) problémy, jako je diabetes a nefunkční rodina... Na filmu mi nejvíc vadila jeho roztříštěnost - respektive až příliš mnoho příběhových linií, které s sebou souvisely jen velmi málo či vůbec. A tak zde máme jedenáctiletou holku (btw - prima herecký výkon Eloise Laurence) s diabetem, šikana od starších spolužaček, kdy její chůva randí s jejím učitelem (leč spí s jejím otcem), ona sama prožívá první lásku a do toho všeho vztahy v sousedství (namyšlené kravky vs. mentálně zaostalý klučina). Prostě toho všeho bylo moc, a tudíž žádná z linií neměla tu potřebnou příběhovou hloubku - a mrzelo mne to o to víc, že film měl vskutku fajnové herecké obsazení (Tim Roth, Cillian Murphy). Z mého pohledu trochu promarněná šance.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

If there's something strange in you neighborhood. Who you gonna call? Call Rufus! Dlouho jsem neměl jasno, jestli mě filmový debutant Norris svými flashbacky, flashforwardy a prolínáním obrazů a zvuků zaujmul, anebo otrávil. Rozhodly poslední minuty, protože pokud máte v sobě alespoň kousek životních zkušeností Archieho, nemohly vás nechat chladným. Jestli má být dětství plnohodnotné, nenechte ho spěchat za dospělostí.. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nebudu spekulovat nad tím, na kolik Rozbitý svět vybočuje z představ o podobě sociálního dramatu a kolika prvky ho překračuje. Spíš napíšu, že tohle drama z městské periferie mě emočně zasáhlo do černého. Těm postavám jsem jejich konflikty, motivace a krize věřil a herci mě bez výjimky přesvědčili o svých vysokých kvalitách. Eloise Laurence je talent, který by bylo velká škoda nevyužít, doufám, že ji ještě v pár snímcích uvidím i v dospělém věku. S označením melodramatu bych nesouhlasil, tohle nejsou lacině ždímané emoce, Rufus Norris mě svou nápaditou režií, kdy chytře využívá flashbacky a dávkuje informace, přesvědčil o tom, že stojí za to sledovat jeho další tvorbu. Celkový dojem: 90 %. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Takový zvláštní divnofilm, který kombinuje žánry jak na běžícím páse, tragiku střídá komedií, nevíte, jestli se smát, nebo brečet, komedii střídá romantikou, romantiku dramatem. Je to film o jednom sousedství tří domů, kde se propletou osudy lidí tak zvláštním způsobem. Malá holka, která má svůj přímý, nezkažený a naivní pohled na svět, mentálně zaostalý mladík, který se během 14 dnů stane největším smolařem na světě, a okolo nic se roztočí epizody života. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlho a bezdôvodne som odkladal pozretie si tohto filmu. Aj keď nevyvolal vo mne jednoznačné nadšenie, považujem ho za vydarený a zaujímavý film. K jeho prednostiam patrí udalosťami preplnený dej a výborné herecké výkony. Za slabiny považujem občasnú menšiu zrozumiteľnosť a rozbiehanie sa dejových línií, ktoré sa tak stávajú neuzavretými. Ale to všetko je viacmenej v pohode, lebo aj slabšie štyri hviezdičky sú platnými. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (3)

  • Eloise Laurence, představitel Skunk, přišla na konkurz skoro jako poslední. Přesto si ji režisér Rufus Norris vybral z 850 dívek, které na konkurzu byly. (Terva)
  • Britský spisovateľ Daniel Clay, ktorý napísal novelu "Broken", podľa ktorej bol natočený tento film, bral inšpiráciu z novely Harpera Leeho "To Kill a Mockingbird". (Eoin)
  • Herečka Eloise Laurence (Skunk) naspievala všetky pesničky k filmu. (Eoin)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama