Reklama

Reklama

Rozbitý svět

Trailer 1

Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Pak ale pan Oswald, hnusný chlápek, který žije přes ulici, zbije Ricka, milého, ale labilního kluka odvedle, a Skunk začne ztrácet svou nevinnost takovou rychlostí a takovým způsobem, že se jí to vymyká z rukou. Její domov, její okolí i její škola se stávají místy zrady, kde se šťastné jistoty dětství začnou ztrácet před pochybnostmi plnými strachu, a složitý, rozbitý svět naplňuje její budoucnost. Skunk hledá záchranu na tom posledním místě, které jí zbývá a kde ví, že ji může najít – v  nevysloveném přátelství s milým, zraněným Rickem – a upadne do zmatku, který jí nečekaně a vesele znovu nabídne možnost volby. Možnost volby zůstat na místě, které jí nikdy nepatřilo, anebo ho navždy opustit – žít, nebo zemřít. (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (189)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Znovu se na film nepodívám, ale zážitek mám silný. 1) Hlavní tvář Rozbitého světa nazývají mazlivě Skunk a tím je řečeno vše._____ 2) Postava otce tří dcer, cholerického primitiva Boba Oswalda, je neobyčejně působivou ukázkou schopnosti Angličanů zobrazit zlo. To vyplývá nejen z přirozeného primitivismu, ale i z osobního neštěstí a shody okolností. Oswaldy známe, jsou všude kolem nás. Mluvit se s nimi nedá, žít ještě méně. Než je přijde zachránit anděl (pokud vůbec přijde), učiní mnoho lidí nešťastnými. A nejhorší je, že po strhujícím závěru budete Oswaldovi ještě i vděčni. Skvěle vystiženo._____ 3) 26letý Robert Emms (retard Rick) nezklamal._____ 4) Výstižný koment: F.W.Colqhoun***. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Obyčejně neobyčejný snímek, který je svým vlastním způsobem naprosto realistický, přinejmenším tak působí. Je pravda, že poslední část mi přišla už lehce nadsazená a film by mi přišel lepší bez ní, ale taky je pravda, že se do snímku hodila z hlediska toho, jak jednotlivé zápletky gradují. Příběh, který má divák možnost sledovat, je složen z několika samostatných příběhů, které se navzájem doplňují a ovlivňují. Jednotlivé rodiny žijící nedaloko od sebe, každá má svůj příběh, historii, problémy a radosti. Herecké obsazení je skvělé, nedokázala bych si představit lepší Cillian Murphy, Tim Roth a Rory Kinnear předvádějí vážně obdivuhodné výkony, také musím zmínit, že se povedlo vybrat i dobré obsazení do dětských rolí. To co mě ale na tomhle snímku zaujalo asi ze všeho nejvíce je jeho pojetí. Nádherná kamera zaměřená na detaily v prostředí, což ve výsledném dojmu navozuje ještě větší autentičnost. Tímto tedy znovu vyzdvihuji práci Roba Hardyho. Scény jsou velmi šikovně sestříhané a doplněné zvukem- popřípadě (což se mi hodně líbilo) beze zvuku. A nesmím zapomenout na opravdu povedený soundtrack. Za mě to jsou silnější tři hvězdy. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod snímku bol pre mňa miernym utrpením, najmä kvôli rozháranosti jednotlivých situácií. Ako keby autor nevedel, čo chce tým príbehom povedať a kam sa dopracovať. Postupom času ma však dejová linka predsa len stiahla a bola radosť pozerať na jednotlivé osudy malej Skunk ako i jej susedov. Stred bol z tohto pohľadu vynikajúci. Záver mi však prišiel pomerne nejednoznačný, akoby nedotiahnutý a uviaznutý kdesi na polceste. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Pro Rufuse Norrise se jednalo o filmařský debut, po divadelní režii, a přišlo mi, že si nové vymoženosti velmi užíval. Spousta detailů, flash-backy, flash-forwardy, zajímavé přechody mezi scénami, kdy vidíme nový záběr, ale ještě doznívá zvuk z předešlého... Herci výborní asi bez výjimky - přesný Tim Roth, okouzlující Eloise Laurence. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Takový zvláštní divnofilm, který kombinuje žánry jak na běžícím páse, tragiku střídá komedií, nevíte, jestli se smát, nebo brečet, komedii střídá romantikou, romantiku dramatem. Je to film o jednom sousedství tří domů, kde se propletou osudy lidí tak zvláštním způsobem. Malá holka, která má svůj přímý, nezkažený a naivní pohled na svět, mentálně zaostalý mladík, který se během 14 dnů stane největším smolařem na světě, a okolo nic se roztočí epizody života. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Eloise Laurence (Skunk) naspievala všetky pesničky k filmu. (Eoin)
  • Britský spisovateľ Daniel Clay, ktorý napísal novelu "Broken", podľa ktorej bol natočený tento film, bral inšpiráciu z novely Harpera Leeho "To Kill a Mockingbird". (Eoin)
  • Eloise Laurence, představitel Skunk, přišla na konkurz skoro jako poslední. Přesto si ji režisér Rufus Norris vybral z 850 dívek, které na konkurzu byly. (Terva)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama