Reklama

Reklama

Vínečko, ne voda

(pořad)

Obsahy(1)

Veselé písně o víně a lásce s cimbálovou muzikou Jindřicha Hovorky a cimbálovou kapelou Danaj a jejich sólisty.  Nebyl by silvestr silvestrem, kdybychom si alespoň na chvilku nemohli zazpívat s cimbálovou muzikou ve vinném sklípku. Na tradiční setkání při vínečku s lidovými písněmi a veselými historkami vás tentokrát pozveme do Zámeckého sklepa ve Strážnici. A naše pozvání přijali také hudebníci z brněnského BROLNu Jindřicha Hovorky a spolu s nimi i strážnická cimbálová muzika Danaj pod vedením Magdalény Múčkové. Zpívat budou Jarmila Šuláková, Luboš Holý a Marienka Mačošková. Veselé historky nejen o víně budou vyprávět herci Městského divadla Brno Zdeněk Junák, Erik Pardus, Viktor Skála a naslouchat budou herečky Jana Musilová, Ivana Vaňková a Radka Coufalová-Vidláková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak ona ta moravská lidová k tomu Silvestru tak nějak patří už od dob Vladimíra Menšíka. Náhled do dvou vinných sklepů, respektive jednoho a jedné (asi) vinárny, nabízí především tradiční cimbálovou muziku a písně. A řada jich je notoricky známá, takže si zanotovat může každý. Těch slibovaných historek tedy moc nebylo, to spíše vtipy, ačkoli o jejich úrovni si musí udělat obrázek každý sám. Nutno ještě dodat, že v televizním záznamu tam sedí Radka Coufalová a Jana Musilová pouze na okrasu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi lehké na hodnocení. Většinu času se zpívají moravské lidové a sem tam do toho pronese Pardus, Junák či jiný šohaj klasický silvestrovský vtípek. Nic víc, nic míň. Kdo má rád lidovky, bude spokojen, kdo je moc nemusí, ruce pryč. Účinkovali: BROLN Jindřicha Hovorky, Danaj ze Strážnice s Malou taneční skupinou, Jarmila Šuláková, Luboš Holý, Marienka Mačošková, Zdeněk Junák, Erik Pardus, Viktor Skála, Jana Musilová, Ivana Vaňková a Radka Coufalová-Vidláková. Tradiční silvestrovský pořad na popůlnoc nebo na uložení do archívu. ()

Reklama

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Občas tam někdo zazpívá falešně, ale pro tu atmosféru jižní Moravy se to dá odpustit. :) Není to nic extra, ale pro edukaci či osvěžení moravské lidové zpěvní poezie dobrý... :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama