Reklama

Reklama

Smrt v labyrintu

  • Velká Británie The Two Faces of January (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1962 v Athénách. Tam přicestoval mladý americký pár. Charismatický Chester (Viggo Mortensen) a jeho krásná manželka Colette (Kirsten Dunst). Setkávají se s průvodcem Rydalem (Oscar Isaac), který často podvádí bohaté turisty. Později je párem pozván na večeři. Večer ale skončí nešťastnou smrtí řeckého policisty. Rydal jim za příslib peněz pomůže zbavit se těla a dostane je do Turecka. Trojici sužuje posedlost, žárlivost a paranoia, čemuž napomáhá i fakt, že mladý průvodce začne ke Colette chovat jisté city. (mentos.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (79)

venison 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý thriller, který má bohužel oldschoolové zpracování, takže se dost vleče a podstatně chybí akce a napětí.. Jinak hodně dobré psychologické drama, které má zajímavý vývoj postav.. Nejzajímavější je asi to, že nikdo není z mého pohledu záporák ani klaďas.. Mladá panička, která ráda koketuje a má ráda luxus, ale život na cestě jí už unavuje.. Přestárlý novomanžel, který se zaplete do podvodů, takže je jednou nohou na útěku a když se mu kolem krku začne stahovat smyčka, tak jedná prchlivě a podrážděně.. Mladý podvodníček, který by rád získal krásnou dámu a ještě z celé situace profitoval, ale tak nějak se zaplete.. Zajímavé, ale celkem nuda.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podvodníček, podvodník a jeho žena. U trojúhelníku spojeného mamonem i nákloností jsem si užíval slibně rozdané thrillerové karty, řecké scenérie i postupné pustnutí Mortensena, který vinen svých všech vin dál jen kupil zločin na zločin. Zavlažován whisky a produkujíc ve velkém cigaretový popel však došel ke konci, kdy se po běhání v istanbulských uličkách objevil popel i na místě, kde míval klobouk a celá ta anabáze hříchu se dostala na úroveň pomíjivosti.. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Film o setkání podvodníků s podvodníkem, který začíná uprostřed ničeho a na stejném místě končí. Jako by byl vytržený z nějakého širšího kontextu, o kterém se toho ale moc nedozvíme. S ohledem na herecké obsazení docela zklamání. Kirsten Dunst to tradičně sluší, ale to je asi všechno. Hossein Amini mě jako režisér svým debutem nepřesvědčil a zklamal mě tentokrát i jako scénárista. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Necelá hodina filmu moc nenasvědčuje tomu, že by šlo o thriller, a příběh (i když určitě ne nudný) divákovi přijde víceméně nalajnovaný. Ovšem pak přijde zvrat, dostaví se napětí, zbývající půlhodinka už je více než chytlavá a také odpovídá slibovanému žánru. Škoda ovšem toho Chesterova „monologu“ k samotnému závěru, který ten zlepšený dojem z filmu kazí, je dle mého absolutně zbytečný a bez něho by měl film podstatně zlověstnější vyznění. A český název snímku je sice maximálně výstižný (a to dokonce 2x v průběhu projekce), ovšem zároveň nepěkně spoileruje. Za mě to budou lepší 3*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně melancholické drama ze staré dobré Hellady za starých dobrých (i když relativně nedávných) časů, kdy ještě na Akropoli nehlučely sbíječky a myriády turistů, a kdy se v ruinách krétského Knóssu mohl člověk schovat před deštěm, aniž by musel přelézat ploty nebo platit vstupné. A jako bonbónek na závěr ještě pár obrazů ze starého Cařihradu... Možná je to tím, že podobné filmy často nesleduju, ale líbilo se mi to. A nejen ty hezké athénské, kreténské a turecké exteriéry, i staromódní dramatický příběh mi přišel záživný a zaujmul mě, žádný příznak nudy jsem na sobě nezpozoroval, mám pomalé filmy rád. Scénář myslím nadstandardně dobrý, výprava skvělá, hudba taktéž, herci výborní - mladý ctižádostivý hajzlík Isaac i starý bezskrupulózní hajzl Mortensen jsou uvěřitelní a vynikající, uvěřitelná je i husička Kirsten Dunst, jejíž postava věrohodně potvrzuje jisté nelichotivé fámy o blondýnách. Ale povrchní stárnoucí podvodník si k sobě přece nenajde nějakou oduševnělou a charakterní intelektuálku, že. Jen jedno malé "ale": Neříkám, že mě to vyloženě zklamalo, nicméně čekal jsem, že Mortensen potměšile řekne na závěr něco trochu jiného... ()

Galerie (91)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo v srpnu 2012 a točilo se v Aténách, na Krétě, v Istanbulu a v londýnských Ealing Studios. (eMeMko)
  • Měsíc leden (January) je pojmenován podle Januse, antického boha přeměn, začátků, bran, dveří, vchodů, průchodů a konců, a je proto obvykle zobrazován se dvěma tvářemi. Jedna hledí do minulosti, druhá pak do budoucnosti. Z toho tedy originální název filmu The Two Faces of January. (eMeMko)

Reklama

Reklama