Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 3
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Recenze (1 126)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ako ohodnotiť film, ktorý je vizuálne krásny, technicky premakaný a Zimmerom slušne vyboostený, ale obsahovo tak n-e-s-k-u-t-o-č-n-e nudný? Veď aj detské animáky majú nápaditejšie a sviežejšie scenáre, podávajú ruku rodičovskému doprovodu. Vzhľadom k tomu, koľkým komiksovým blockbusterom v poradí Amazing Spider-Man 2 je, ho už pre obsahovú fádnosť nejde akceptovať. Polovicu filmu vypĺňa romantická linka, pri ktorej jednotvárnosti a klišoidnosti ostáva rozum stáť, polovicu handrkovanie so záporákmi, ktoré by vyznelo otrepane a nezáživne už v dvojke Raimiho trilógie. Žiadny posun nikam, žiadne požmurkávanie na diváka, nič. Bez šťavy, náznaku kreativity. 20 krát prevarená voda. Na ďalší diel už ma nikto nedostane, so Spideym som skončil. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A jsme tam, kde jsme byli. První Emejzing spájdrmen vlil do srdcí všech mentálně nenarušených dospělých naději, že lze točit i otřepané homixy vcelku s grácií a bez zbytečně trapných až debilních homokudrlinek pro assbookovou degeneraci. Marně. Druhý díl je již opět tím starým hnusným Disgasting spájdrgejem jako od Rejmiho. Původně příjemného Gárfilda puberta znetvořila do nesympatického jelimana, jeho dívka je hnusná šišlavá kráva a nechápu, jak se taková zrůda mohla dostat před kameru a místo toho nadále nevytírá ve studiu hajzly. Někteří zdejší zavilí masturbanti ji sice velkohubě prohlašují za sexy, ale ti by nepohrdli čímkoliv želatinové konzistence s alespoň přibližnou tělesnou teplotou. Čímkoliv, klidně i čerstvě exhumovaným. A děj? Děj se co děj, totálně zkopírovaný Semův patetický rektobol. No, dotrpěl jsem to až do konce a teď mám hrozný strach, že se ráno probudím a budu mít na nose obří jebák nebo strašnou chuť na Žorže Klúnyho. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Film bez charismatu. Marc Webb na to fakt nemá, bohužel. Ani sladká Emma Stone nezachrání sterilní romantickou linii, postavy jsou jinak strašlivě nevýrazné a záporáci bez osobního kouzla. Jistě, je to velkolepé, hlasité, trikově našláplé a s parádní Zimmerovou hudbou, ale to všechno je promarněné v naprosto bezkrevném blockbusteru, který vlastně ani na moment opravdu nezaujme. Teen restart prostě nezafungoval. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Boží akce nacpaná velkolepými komiksovými momenty, nádherně přehledná a stravitelná i ve 3D. Jediný obrovský klad, kvůli kterému tenhle film budu hájit. Mimo to už jenom klasická trojka prkenný Garfield (omg!), velkolepě ohraná klišé a stará známá dilemata, ve větším měřítku a omšelejší než minule. Fakt nemám pocit, že by už pátý Spider-Man za posledních 13 let mohl otevřít dveře někam šířeji, už teď mu to nevěří ani sousedovic pětiletý Tonda. Zkrátka a dobře - všechno už bylo vyřčeno, životní patálie teenagera zanalyzovány na všech možných levelech, stále stejně motivovaní záporaci nudí; uspěte pavouka a nechte ho prosím konečně být (...takže nashle u trojky). 50% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Solidní v detailech, sebejisté v akci, s parádním 3D (to je stále extrémní vzácnost) a jedním zatraceně silným a dospělým momentem. Na druhé straně se film drolí díky nezajímavým záporákům a nejasné cílovce. Někdy je úmyslně komiksově naivní (jako když se malé dítě postaví pro záporákovi), jindy jen vyloženě béčkově hloupý (během pádu letadla se uploaduje soubor na internet... a to někdy v roce 2000!), k tomu teenagerovská romance jak z Dawsonova světa a až příliš tlačené hlášky, které především v první třetině dělají ze Spider-Mana namyšleného fracka. V rámci celku nicméně převládají pozitivní dojmy. Konečně se odvyprávěl nový příběh, tempo příliš nestagnuje a když už se má něco dít, je rozhodně na co se koukat. Kdyby nebyl Electro politováníhodný chudáček ale důstojný soupeř, bylo by to na 80%. A potitulková scéna je vyloženě tragická. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozná chujovina. Ako-tak zábavné akčné scény (pretože sú veľké, drahé a hlučné) dopĺňa stupídny príbeh s neznesiteľnou vzťahovou líniou. Celé to nedáva žiadny zmysel, nájde sa aj viacero výpadkov elementárnej logiky, hlavný hrdina je nesympatický hňup, nikde ani náznak Raimiho hravosti a nápaditosti... a vôbec, kedy sa tento reštartový odvar dohrabe aspoň na úroveň zatracovaného Spider-Mana 3?! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už u prvního dílu jsem si říkal, že Amazing Spiderman je neuvěřitelná zbytečnost. Na druhou stranu je tenhle Spiderman daleko bližší komiksu jako takovému a o to více je snad i zajímavější. Pravda, že na oba filmy jsem šel s nelibostí, ale na konci jsem byl vždy naplno uspokojen. Horší je u dvojky snad jen to, že je tu více momentů, u kterých zažijete dejavu oproti prvnímu. Hlavně tedy cokoliv s mladým Osbornem. Každopádně fakt, že tvůrci vsadili všechno na herce mě donutil k filmu usednout a přes dvě hodiny se kochat. Andrew Garfield je totiž fajn a Emma Stone s Felicity Jones jsou pro změnu super. Takže ať chcete nebo ne, zlobit se na tenhle restart prostě nemůžete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $202,853,933Tržby Celosvetovo $708,982,323Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,611,264Tržby za predaj DVD v USA $21,178,248║ V prvom rade treba dať poklonu tvorcom ohľadne využitia 3D efektu, opäť potvrdili že v tomto smere môže film vyniknúť k lepšiemu dojmu a práve táto nová séria Spider-man dokázala ako jedna z mála filmových 3D verzii skutočne dodať ten pravý dojem poriadného priestorového efektu, takže v tomto ohľadne veľké plus pre film. Príbeh je klasický schématický, bez nejakých prekvapivých zvratov, dosť sa tu vsádza na romantickú notu a mladým hercom to aj ide a sekne ale čo je moc to je moc a časom to začne zbytočne brzdiť dej a práve hlavný zloduši tým pádom majú menší priestor, priestor ktorý mohli lepšie vystužiť rozsiahlejšou komunikáciou s Petrom Parkerom/ Spider-manom, lebo tie spoločné úseky z mladým Harrym Osbornom a Maxom/Elektrom boli veľmi intenzívne, vtiahli do deja, zaujali, bolo cítiť napätie, dokonca aj tie humorné frky tam sedeli, veru škoda že sa tvorcovia viac nearanžovali v tomto smere. Bonbónik boli opäť Spider-manové efektné premety, skoky, záchranné akcie, súperenie, komické vsuvky zo zachránenými, fakt delikatesa, dokonca aj pubertálny podtón a správanie postavy Spidermana sa dá zniesť, je to proste iná séria než od Raimiho ktorú mám len o niečo málo radšej než túto, ktorá má samozrejme čosi do seba, na záver Hans Zimmer je aktuálne najlepší skladateľ, opäť zložil úžasný heroický motív, je to hudobný klenot. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jednička si ujížděla na hormonech, dvojka už přijímá fakt, že musí postavu něčemu zásadnějšímu vystavit (smrt, zodpovědnost, samota) a nějak ji rozvíjet a problematizovat. Bohužel se dostavuje syndrom mlácení prázdné slámy s výrazem sedláka, kterému pomřel skot. Ta klišé a milostné zvraty jsou natolik pitomé, že i nonšalantní Webb ztrácí grácii a celé to připomíná slabé moralistní momenty Raimiho trilogie. Zároveň pokračuje určitá nesoudržnost mezi pubertálně odpoutanými eskapádami v oblacích a celkem drsnými momenty (úvodní scéna bezmála nolanovsky kontaktní a dunivá) / snahou komplexněji motivovat padouchy. Není to nic, v čem by Spidey vynikal, takže přesně, jak už zde zaznělo - akce výtečná, nápaditá, spojnice mezi tím krapet jalové. Pořád nic, co by mě uráželo, ale už nic, co bych sledoval se zvýšenou pozorností a náklonností. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem už navždy poznamenán půvabným kouzlem esteticky odporného pomatence Megvájra, který společně se svoji nazzipatkou spider-manovi dodal tu správnou úroveň pojašenosti. Ale tady ten Gárfíld? Pche! Precizně vymodelovaný plájbój, co vypadá za všech okolností stejně perfektně; když prší, když fouká, když sněží, když sere. Zločince chytá s ukazováčkem v nose, malíčkem v uchu, prostředníčkem v prdeli a u toho stíhá sázet hlášky, za které by se nemusel stydět ani Chuck Norris. Trapný příběh prošpikován ještě trapnější milostnou linií film také věru nezachrání. Marc měl určitě zůstat u těch přesládlých romanťáren a nesrat do filmu tunu digitálních fíčurinek. Vizuální háv to má nepochybně na obstojné úrovni, ale obdobné efekty se na nás dnes valí doslova ze všech stran a já se bojím, když si jdu do špajzky pro šišku lovečáku, že na mě vyskočí hobití transformer s invazí mumifikovaných avengerů. Dokud nevopíchám Tobeyho, můj duševní blok mi zřejmě nikdy nedovolí napálit této sérii více jak dvě hvězdy. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

O něco horší než jednička. Webba totiž stále nezajímá, že točí comicsový blockbuster, a vesele si to štráduje do náctiletého romantického dramatu. To je ale přes veškerou snahu ústřední dvojky poněkud liché a šokuje akorát tím, že stejně jako Stmívání jasně říká: "Stalkování je vlastně děsně romantická věc!" Peter při něm navíc řeší prakticky to samé jako v Raimiho dvojce, to ale vůbec není hlavní kámen úrazu. Ten spočívá v tom, že do Webbovy rozervané romance vbíhá houf dalších dějových linií, které skončí buď dost zkratkovitě nebo (stejně jako minule) vyšumí do ztracena. A potom sem někdo vpašoval pár akčních scén z next-gen videohry, které se snaží o uťápnutou hravost Spideyho animovaných seriálů. Výsledkem je zbytečně dlouhé a docela přelidněné drama, ve kterém se vtipkuje ještě méně než minule, takže příliš letní zábavy nečekejte. Spidey chce zkrátka být temnější a vážnější, bohužel u toho ale znovu zapomíná na to, že by měl akci a humoru (když už tam kvůli popcornovým parametrům musí být) věnovat stejnou péči jako zasmušilému rozjímání. Přičtěte si k tomu mizerné záporáky, lacině nafouknuté finále a fakt, že je tu zdaleka největším borcem Richard Parker... a dostanete ucházející blockbusterovou jednohubku, která rozhodně patří mezi to horší ze současné žánrové nabídky. Že by to vyšlo až napotřetí? ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

AMAZING SPIDER-MAN 2 si povýšenecké odsouzení, založené na srovnání s předchozími i očekávanými superhrdinskými dobrodružstvími, nezaslouží. Přece jenom je určen pro o něco mladší publikum a svým odklonem od poetiky temných komiksových adaptací dostatečně vyčnívá z daného produkčního cyklu. Neznamená to ale, že právě proto by měl být brán na lehkou váhu, protože je překvapivě vypravěčsky i významově nápaditý, aniž by pozbýval soudržnosti. Více v recenzi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTOKRÁT BYSTE MĚ MĚLI RADĚJI ZABÍT. PROTOŽE JESTLI TO NIKDY NEUDĚLÁTE, TAK ZNIČÍM VEŠKERÉ SVĚTLO. KAŽDÝ VE MĚSTĚ POCÍTÍ JAKÉ TO JE ŽÍT V MÉM SVĚTĚ! VE SVĚTĚ BEZ MOCI. VE SVĚTĚ BEZ SLITOVÁNÍ. VE SVĚTĚ BEZ SPIDER-MANA. A VŠICHNI BUDOU MOCT VIDĚT, KDO DOOPRAVDY JSEM. PROTOŽE JÁ JSEM ELECTRO.....“ /// Tak jako předtím, Webb zdánlivě recykluje. Ovšem snaha o nový kousky na mě nefunguje. Peterovi zdrhá stará do Anglie (logicky, páč ho miluje), a pak je tady ta modrá příšera… to je prostě marný! Remake – neremake týdle pavoučí série mě nebere. Nebavěj mě ty lidi a už vůbec nevzbuzujou nějaký emoce. Technicky hezoučký, a obecenstvo nespjatý se starým Parkerem by mohlo prožít nejeden orgáč. A tak neutrálně pravím: ,,ať si točí, stejně je druhej!“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Raimi a jeho pavouk mi můžou políbit (třeba) prdel. 2.) Mý dětství bylo obětovaný něčemu většímu. 3.) Thx za titule ,,.Bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 4,324 // Otvárací Víkend v USA: $91,608,337 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paráda ! Od druhého dílu Spidermana jsem příliš nečekal a bavil jsem se více než u dílu prvního. Od začátku do konce svižná a zábavná jízda se zajímavým a poutavým příběhem, herním vizuálem a perfektními záporáky, mezi kterými jasně vítězí Electro, který vyvolává husí kůži při každém jeho zjevení na scéně. Uspokojilo mě to dostatečně. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Emoce překonávají rozum, vztek na všechno kolem přebíjí některé lidštější pocity a někde v nitru kutá ona neodbytná touha po bližším poznání sebe sama a vlastního původu. Psal jsem to u předchozího dílu, napíšu to i teď – a snad naposledy. Raimiho verze byla moc fajn, ale je to právě Webbův osobní přístup a scénáristická velikost, která z Úžasného Pavouka dělá nezapomenutelnou sérii. I ve chvíli, kdy pro všechny kolem bude Electrická rapsodie jen zaměnitelným letním akčňákem, já si vzpomenu na mnohem víc. Na Emmu Stone, která ubrala z vlastního sassy přístupu a konečně je pravou a nefalšovanou Gwen Stacy. Na nervózně gradovanou Harryho linku, která i na menším prostoru způsobuje těžký mráz v zádech. A v první řadě na zase o něco dospělejšího Andrewa, který levou zadní zvládá jak skákajícího červenomodrého hláškaře, tak rozervaného rozcuchance, který hledá pomoc u svých blízkých. V kombinaci s prvním dílem dokonale opojný zážitek, kterému v cestě k jedinečné trilogii zabránila jen nenažranost šéfů Sony. Ohromná škoda, kvůli které veškeré připravování půdy pro další dobrodružství vyznívá zoufale naprázdno. Což je vzhledem k síle příběhu o vzestupu mladého samotáře k cestě hrdiny tak moc k naštvání, že moje navztekané argumenty vzaly za své až o nějaký ten měsíc později, kdy se místo x-tého restartu Pavouk vrátil zpátky k Marvelu. Jak si vedl mezi zaběhnutými Avengery, zůstává už ale jiným příběhem. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to teda o dost horší... Od prvního dílu ubylo docela dost stupidity (jasně, furt je to pakárna, ale s vyšším stupněm snesitelnosti), místo toho se dostavilo víc nevyrovnané tempo, které často šlape na brzdu a mění dynamickou podívanou na unavené sledování spícího lenochoda. Ale digihrátky jsou pořád solidní, kamera stále provádí sexy přelety a maluje traileruhodné scenérie a mnohem víc se teď projevuje soundtrack, který třeba v prvních scénách s Elektrem dělá moc dobré věci! Takže já si celkem rochnil a vlastně tuhle Garfieldovskou éru považuju za solidní nadprůměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako jednotka: 3,5*. Nie je to zlé, ale Foxx je ako zloduch biedny, Giamatti je tu skôr len ako kuriózna výzdoba a dobré meno zla zastupuje aspoň zvrhlý klan starých dobrých Osborneovcov. Bohužiaľ ako minule, i tu je divák trestaný brutálnym strihom (z deja bola vystrihnutá napr. zásadná scéna s otcom) a tým, že samo štúdio nevedelo, čo presne chce (takže ako v jednotke, aj v dvojke je plno načatých a nedokončených vecí). Potešil ma drsný koniec; som rád, že naň tvorcovia nabrali odvahu, hoc pre fanúšikov komiksov je to už X desaťročí šlabikár. A je určite správne, že napokon pozná identitu Spider-Mana len pár ľudí a Stan Lee je medzi nimi, to ozaj schvaľujem. Osobne si myslím, že je škoda, že sa séria po dvojke skončila; Marc Webb univerzum poslal úplne iným (lepším) smerom, než preceňovaný (ale priekopnícky, to sa mu musí nechať) Sam Raimi. A Garfield je určite lepší Spider-Man, než Maguire (naopak Sally Field bola veľmi zlý kastingový ťah). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejnej prusvih, jako prvni dil. Webb rozehrava asi tak pet pribehovejch linii, pricemz vsechny jsou ale nacrtnuty jen tak povrchne, az jsou smesny, resi se furt dokola to samy a to nejen v ramci tohohle filmu, ale i v ramci vetsiny hranejch Spider-manu, vlastne i tech animovanejch. Ale Spider-man nikdy nebyl o nejakym oscarovym pribehu, takze to bych jeste skous, ale ze ma film dve a pul hodiny a vetsinu casu zabere nezazivny kecani, to uz neprekousnu. Neustale to vypada, ze se schyluje k necemu velkymu a kdyz po prisernym cekani prijde akce, ktera je sice trikove i vizualne fajn, je sfouknuta behem peti minut a potencial zaporaku je absolutne nevyuzitej. Co se tyce hercu, Garfield je sice o uroven lepsi, nez v prvnim dilu, sem tam hodi i nejakou hlasku, ale zadnej zazrak. Stone uz me tentokrat jen lezla na nervy. Takze celkove extra stupidni pribeh, prumerny herci, fajn triky a super akce, ktery je zoufale malo, to proste vic nez slabsi 3* neda. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Namyšlenost prvního filmu je pryč, nejhezčí pár tehdejšího Hollywoodu zpátky a Webb poprvé servíruje akci, která je hodna toho Amazing v názvu filmu. Záporáci jsou sice pořád strašně mimo, stejně jako studio, které si hrozně chtělo postavit základy pro Sinister Six a tomu filmu tím de facto podepisuje ortel smrti, leccos ale tentokrát zachraňují Zimmer s Pharrellem a zatraceně osudové finále ve věži, ze kterého mi běhá mráz po zádech doteď. Navíc to vylepšuje dojem z otřesné jedničky, což bylo to poslední, co jsem tehdy v kině čekal. Za mě výrazné zlepšení a trochu zklamání, že Garfield nedostal alespoň ještě jednu šanci. Naštěstí to pro všechny vyšlo tím nejlepším možným způsobem. (: ()

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama