Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou čtyři, každá má sice jiné problémy, ale jsou si oporou. Jukiko pracuje ve velké reklamní firmě a má přítele Sótu. Pro Seiko je nejdůležitější práce, a tak pozici „ženy v domácnosti" zastává její manžel. Takako je rozvedená matka samoživitelka, která chce pro svého syna jen to nejlepší. Jóko je svobodná žena, která právě dostala na starost nováčka, který je o dost mladší než ona. (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film o ženách, pro ženy. Zpočátku jsem si nebyla tak úplně jistá, kam bude film směřovat, jelikož na začátku je znatelný docela velký důraz na všechny ty japonské předsudky, dodržování nepsaných společenských pravidel, stále přetrvávající "patriarchát" atd. (což je všechno poměrně dost silně zakořeněné v japonském povědomí - rozhodně jsou tam tyhle tradičnější hodnoty a pravidla stále ještě o něco zřetelnější než třeba u nás v Evropě, kde už se to dost rozvolnilo). Takže jsem se trochu obávala, že to bude sice "žensky emancipovaný" film, ale v japonském smyslu pouze "odsaď pocaď". Docela rychle se ale moje obavy rozplynuly, protože nakonec je to opravdu spíš příjemný "girl power" film, který naštěstí dává důraz na svobodu vlastního bytí a na to, že i ženy si (stejně jako muži) zaslouží uznání za své různorodé snahy. Jak ale napsala Zíza, tyhle věci film nestaví na odiv nijak okatě, spíš to samo vyplyne a není to prvoplánové. Zkrátká příjemný film o životě čtyř žen a s čím se každá z nich potýká. Konec má lehce pohádkové vyznění, ale myslím, že to filmu sedlo jako ulité. ~(4,0)~ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla japonský film pro ženy, který by se nesnažil okatě poučovat, jak mají ženy žít a co by měly cítit (a pokud to tenhle film dělal, tak velmi jemně a nenápadně, že jsem si toho téměř nevšimla). Film se snaží vnést trocha světla do života ženám v různém společenském postavení a pojímá to velmi příjemný způsobem. Velikým kladem jsou opravdu silné ženské charaktery, na kterých to stojí (a co si budeme povídat, Karina je z nich možná nejkrásnější, ale i tak pro mě nejlepší byla Asó Kumiko). Herecké obsazení bylo vybráno velmi moudře, protože do rolí perfektně sedlo. Přiznám se, že jsem na film chtěla kouknout jen kvůli Mukaiovi, kterého tu nakonec bylo velmi skromně, ale to vůbec nevadilo. Film je to sice trochu delší, ale má co ukázat a říct, takže to nevadí. Pro ženy pozitivně laděný film, pro muže spíš nuda. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama