Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry (Bill Skarsgård) je samotár žijúci so svojou matkou v malom južanskom mestečku Battlecreek. Má vzácnu chorobu, kvôli ktorej sa musí vyhýbať slnku. Jeho životom je noc. Pracuje nočnú zmenu na čerpacej stanici, voľný čas trávi v miestnom pohostinstve a občas si zapláva v jazere pod mesiacom. Jedného dňa do mestečka dorazí tajomné dievča, ktoré okamžite Henryho zaujme. Toto mysteriózne dievča mu ukáže život, ktorý doteraz považoval za nemožný, aj za cenu straty svojej matky. (Real Tom Hardy)

(více)

Recenze (3)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film je takou vykrádačkou všetkých možných nápadov, ktoré sa kedy dali vidieť. Chalanisko outsider , ktorého jediným kámošom je starý černošský jazzman, s ktorým sa stretávajú ponociach u deda v garáži, opilecká matka, vidlákovo, problémy s buranmi a baba s temnou minulosťou bohvie odkiaľ. Hoci sa mi na to pozeralo veľmi dobre, prišlo mi to trochu naivné, akoby to napísal nejaký stredoškolák. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I HAVE BEEN ONE ACQUAINTED WITH THE NIGHT." ------------ Klasická americká indie dráma z malého mesta uprostred ničoho niekde v Mississippi, ktorá je úplne identická ako všetky ostatné, a to nemyslím vôbec v zlom. Tieto filmy si idú vlastnou cestou, majú jednotný štýl, nezameniteľný rukopis a tak im to svedčí. Battlecreek má v porovnaní s ostatnými svojimi kolegami lepšie obsadenie (Skarsgård – Malcomson – Lindo) a réžiu mala na starosti dokonca Clintova dcéra. Spomínam to preto, lebo je prakticky štandardom, že nezávislé nízkorozpočtovky majú v podstate neznámych hercov/tvorcov. Delroy ma bavil, Bill a Claire, prostredie, premisa a všetko okolo tiež, takéto filmy milujem zo srdca, nemám čo riešiť. Nech ich je len viac a viac. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další spíše temnější romance o klukovi, který má nepříjemnou, ale ne nakažlivou kožní chorobu, o tom, jak si ho matka chce držet u sebe, ale jak on konečně najde volnost díky dívce, která to ale také neměla v životě jednoduché. Ale kdo jo, že jo? Nakonec se se svými temnými stránkami musí trochu poprat, ale není to vyloženě boj na život a na smrt. ()

Zajímavosti (2)

  • Producent z Marvel Studios Golan Ramraz pomáhal s vývojom scenára a taktiež mal jedného času film aj produkovať. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama