Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ragnar získává od loďaře Flokiho vytouženou loď, se kterou by mohl uskutečnit vysněnou plavbu na západ. Jeho plány nechává pomocí svých zvědů sledovat jeho vládce Jarl, který se jakékoliv námořní výpravě mimo východní země bránil. Jarl se rovněž vypořádává s těmi, kteří ho zradili, a nechává je zabít. Ragnar přesvědčí skupinu dobrovolníků, aby se na výpravu vydali s ním. O účast usiluje také Ragnarova žena Lagertha, Ragnar ji však přikáže, aby zůstala doma a starala se o děti, s čímž ona nechce souhlasit. Po několika dnech se posádka lodi v čele s Ragnarem, Rollem a Flokim vydává západním směrem. Kurz plavby hlídá Ragnar za pomoci speciálního dřevěného kompasu, který jejich směr hlídá s využitím slunečních paprsků. Jeden z dobrovolníků ztrácí nervy, a proto, že zatím nenarazili na žádnou pevninu, Ragnara napadne, Ragnar ho však zabije. Po několika dnech Vikingové přijíždějí na anglické pobřeží a objeví mnišský klášter. Jelikož nevědí, s kým se setkávají, polovinu mnichů povraždí. Ragnar se setkává s Athelstanem, jediný mnichem, který mluví stejným jazykem, protože procestoval hodně zemí. Přeživší polovinu mnichů pak Ragnar nechává odvést na lodi pryč s cílem udělat z nich otroky. (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre normálne uvažujúcu časť populácie epizóda priniesla prekvapivo skoré a jednoduché vyplávanie Ragnara a jeho mužov, jarl Haraldson zjavne svoju rolu nezvládal a tak sa dá očakávať že návrat Ragnarovej skupiny nemôže priniesť nič iné ako ozbrojený konflikt jarlových a Ragnarových mužov v nasledujúcich častiach. Ako málo stačí českým občanom ku šťastiu. Stačí vidieť zdevastovaný kostol a svet je hneď krajší a o masakre neozbrojených starcov uctievajúcich náboženstvo ani nehovoriac. Pri čítaní niektorých komentárov a následným zamyslením sa nad stupňom inteligencie dotyčného človeka úprimne ľutujem, že som súčasťou tejto databázy. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál sa s ničím nepára a Ragnarovu plavbu na západ ponúkla prekvapivo bez zbytočného otáľania už druhá epizóde. A nešlo o nič iné ako o známu inváziu ostrova Lindisfarne. Samotné vylodenie a drancovanie bolo natočené presvedčivo, celkovo teda išlo o veľmi podarenú epizódu, doplnenú o intrigy v severskej domovine. Ragnar sa opäť ukázal ako správny sympaťák a nenápadne zahajil svoje životné priateľstvo s Athelstanom... ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl už skupina podniká výpravu na západ, konkrétně do Anglie i přes výslovný nesouhlas jejich velitele. První výprava skončila úspěšně vyrabování místního mnišského kláštera. Mezi Ragnarem a jeho "bratrem" začíná menší konflikt. Vikingové byli podle mě opravdoví zmrdi a počítám, že seriál si zachová tuto historickou stopu, takže se asi bude plenit a zabíjet celý seriál. No uvidíme o čem přesně tenhle seriál bude dál. Zatím máme za sebou první výpravu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitka hlavného páru je smiešna a zbytočná. Ragnara na Lagerthe vzrušuje jej temperament, nevie si však dobre poradiť s jej drámami. Jarl je hovädo, čo si zbytočne zabíja kumpánov. Plavba mala málo ponorkovej choroby, ale tá je prepracovaná v iných dielach.  Pri napadnutí kláštora plného bezbranných mníchov sa ukázala temnota väčšiny Ragnarových chlapov, no o to lepšie, ambivalentné postavy sú v seriáloch tie najlepšie. Priebeh epizódy bol viac očakávaný, ako tej prvej, tak nemôžem dať plné hodnotenie. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, dynamičtější než úvod, začínají se spřádat nitky jednotlivých linií. Postavy se začínají výrazněji profilovat a snad se to ještě více rozjede. Jarl si začíná vyřizovat účty a upevňovat pozici, Ragnar naproti tomu se svou družinou slaví jakýsi první úspěch, a oslaví ho spoustou víceméně bezdůvodného násilí. Holt když tam nenašli žádné příslušnice něžného pohlaví, museli se kluci vyřádit jinak. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Nájezd vikingů na klášter na ostrově Lindisfarne vychází ze skutečných událostí. Odehrál se v roce 793 n. l. a jakožto první historicky doložený započal slavnou éru vikinského drancování Evropy. (Barghest)
  • V epizodě je několikrát zmiňován severský bůh Thór. Pochází ze slavné severské mytologie, z písně "Edda". Některým může Thór též připomínat postavu z knihy "Hobit" od J.R.R. Tolkiena. Tolkien se totiž jmény často inspiroval v "Eddě". (ricky4)

Reklama

Reklama