Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco Ragnar a jeho vojáci se ve franské říši připravují opět zaútočit na Paříž, v Kattegatu se Aslaug těžko vzpamatovává z Harbardova odchodu. Harabrd odešel poté, co Aslaug začala žárlit na jeho pletky s jinými ženami. Její mysl je natolik zastíněná, že se nestará o dceru svého nevlastního syna Bjorna, která zemře. Do Říma přijíždí Aethelwulf se svým nevlastním synem Alfrédem, aby Alfréda představil papežem. Papež jmenuje Alfréda protektorem a svěřuje mu meč, kterým má chránit křesťanské území před nájezdy pohanů. Ve Wessexu je Ecbert korunován na krále Mersie, což rozladí northumbrijského krále Aellu, který se nyní cítí vůči Ecbertovi méněcenný. Sám Ecbert mu sdělí, že pravidla jejich původní odhody se změnila. V Paříži požaduje císař Karel po Rolandovi, aby donutil svou sestru Therese, aby se stala císařskou milenkou. Erlendur vydírá Torvi, aby zabila Bjorna, jinak že zabije jejich syna, Torvi ovšem obrátí luk proti Erlendurovi a zabije ho. Ragnar trpí abstinečními příznaky své drogové závislosti. Bjorn se přichází zeptat na další plán útoku na Paříž, ovšem Ragnar mu odpovídá, že samotná Paříž už ho nezajímá, pouze se chce pomstít svému bratru Rollovi (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bratia znásilnia ženy a zabijú väčšinu statku. V rámci nižšieho ratingu krvvosti je divák týchto vecí uchránený a v podstate by ich zobrazenie ani nemalo vplyv na dej. Pútnici konečne dorazia do Ríma. Kráľ Francúzska povýši Rolanda a žiada o povolenie spať s jeho sestrou. Dozvieme sa tak úplnú pravdu o jeho sexualite, čo môže byť úplne zbytočná informácia. Skončila sa jedna nedomyslená dejová línia, ktorá začala úplne zbytočne a robila akurát rozruch, tiež jedna, ktorej prípadný úspech mohol niečo znamenať. Ragnarovi sa míňajú zásoby, no má odhodlanie. Bjorn ho rešpektuje aj napriek absťáku. Epizóde opäť chýbala výrazná akcia, no ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je jasné, že tvorcovia navštevujú bary pre homosexuálov a tam sa radi nechajú obšťastniť zamestnancami v kostýme Ragnara a Bjorna. Pretože takýto priehľadný dej, v ktorom opäť feťákovi Ragnarovi všetko vychádza, trápny scénar v Kattegate a to, že si zmiznutie polovice lesa v okolí Paríža nevšimne živá duša už prekonáva aj tie najhoršie predstavy, scénar okopírovaný z Hry o Tróny o matke kojacej veľké dieťa, Floki ako Bran Stark a ďalšie podobné detaily posúvajú kvalitu seriálu smerom nadol. Na druhej strane vydarené scény ohľadom intríg na kráľivských dvoroch v Paríži či Wessexe stoja zato a celkovo je dej zvládnutý podstatne lepšie v deji ktorý sa netýka Lothbrokovcov. Brutalita nórskych spojencov by ich totiž predurčila k tomu, aby Ragnara bez problémov zosadili z trónu počas jeho feťáckych raušov. Erlandurov pokus o zabitie Bjorna možno zaradiť za jednu z najtrápnejších scén seriálu doteraz, na druhej strane znásilnenie a zmasakrovanie bezbrannej kresťanskej rodiny Vikingami je aspoň akým takým odrazom skutočných dejín v tomto seriály. ()

Reklama

Still_I 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy se začínají chovat nelogicky. (Např. těžko uvěřitelná linka s Torvi.) Mám pocit, že tam asi všichni mají problém s komunikací. Osobní "zápletky", které vás ale ničím nepřekvapí, se dají vyřešit snadno. Nemusí "děsně gradovat" a vyřešit se za minutu dvanáct. Stejně předem víte, jak to dopadne. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masaker farmárskej rodiny a smrť Horikovho syna sú fakt cool, ale inak je to to isté. Rollo v Paríži akurát nemôže prášiť a kráľ je očividne inak orientovaný (ale akože kde bol nejaký náznak). Vypičenec Egbert je korunovaný na kráľa Mercie a vyžratec Eila je z toho "bohovsky" nadšený, a ich rozhovor je tiež fajn. V Kattegate umiera Bjornova dcéra a tá krava Aslaug sa stala ožrankou ktorú sundáva malé kripľavé decko. A ragnara nekomentujem, ten je v hajzli. A záver vnadí na poriadnu bitku tak uvidíme. Hej a Athelstanov syn sa stáva ochrancom pápeža, to bolo tiež fajn. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se vyřešil jeden zapeklitý milostný trojuhelník, ale jinak se nehýbeme prakticky nikam. Tedy pokud se nepočítají královské eskapády v Paříži, nebo tahání lodí v lese, což se děje vlastně v součtu několik posledních dílů. Překvapí podprahově mrazivá scéna ůmrtí malého dítěte, ale jinak to jde bohužel do háje, stejně tak jako Ragnar samotný, ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama