Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze (830)

Papekus 

všechny recenze uživatele

Tak po sedmém díle jsem hodně nadšen (tj. konečně zabili toho smrada .. abych nespoileroval neřeknu kterého :))). Jinak, hlavní hrdina je dost charismatický, výprava se mi hodně líbí, příběh není úplně blbý (i když to cestování je na mě nějak moc zkratkovité). No ... sice můžu mít výtek kolik chci, ale ať už (u Odina) vyjde další díl :) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě Slovanů jsem manželce ukázal toto. Už je v třetině 3. série :). Můj názor: Prvních 5 sérií super, ale i pak se na to dá dívat. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Už od druhého dílu to parádně graduje. Ódin si zařádí a Freia i poučí. Například jsem zjistil, že pokud si ke známému odložíte do hrudníku sekeru, tak vám ji nejen nevrátí, ale klidně si upadne na záda, jako by se nechumelilo. ...... No musí říci, že druhá série začíná naprosto famózně. Ragnarovi se doma sešla Švédská trojka...už alespoň vím jak vznikla...Jen asi tehdy bylo více ženských, pač se chlapi vysekyrovali. Zlatá doba... ( teda, pokud bych nebyl vysekyrován ). ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Po první serii velká spokojenost. Celkem nezkresleně představuje to, co Vikingy charakterizuje asi nejvíc. Bojovnost, dobyvačnost, otrlost, sílu, víru ve svoji kulturu. Slušný casting (Travis Fimmel sice nijak extra nordický typ, spíš takový tahák na diváky, ale tady se alespoň vymanil z toho looku oblíbeného koně ze stáje Calvina Kleina) , krásné ztvárnění, kdy se i bez přehnaných exploitačních prvků podařilo představit násilí provázející nájezdy, války a některé zvyky zcela dostatečně. Za plus považuji i vynechání historicky zavádějících kravin jako jsou například helmy s rohy (ty ve skutečnosti vikingové nikdy nenosili). Kulturní rozdíly, pohanské zvyky, otevřený a úplně jiný přístup k sexu, smrti, obětem, než jak jej známe a jak jsme jím poznamenáni i sami z historie křesťanství, všechny tyhle osvěžující momenty, plus osobní dramata postav kolem hlavního hrdiny (zajímavé postavy např. Mnich nebo charakterově komplikovanější Rollo, Ragnarův bratr) mě bavily a opravdu se těším, jak bude vypadat další serie. Zejména, jak se tvůrci vypořádají s odpaněním Ameriky Vikingy, které je mylně připisováno Kolumbovi. Sice to byl jen výčnělek někde kolem labradora a novofundlanďáka, ale, kurva, byli tam dřív!:) ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

"Cattle die, kinsmen die. All men are mortal. Words of praise will never perish nor a noble name." Vikingové utišili můj neukojitelný hlad po krvi, severských mýtech, copatých mužích i drsných ženách. V paprscích všemohoucího Ódina, nechť jsme hodni píti medovinu Valhally, čest a slávu! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Na první letmý pohled vizuální klon Spartakův, více z blízka jsou ale Vikingové sympatický projekt stanice History Channel s uvěřitelnými postavami (Ragnar Lothbrok!!! Athelstan, Lagerta!!!, Rollo), který si vystačí bez zpomalovaček a digitálního pozadí. Jako bonus: výborná titulková sekvence. V tomto ohledu nezklamala ani druhá sezóna, spíš posunula očekávání pro další rok zase o úroveň výš. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že kvalitní historický seriál se dá natočit i bez účelově drastických a surových scén a že poeticky se dají ztvárnit i rituály lidských obětin nebo krvavá poprava s rozsekáním páteře sekyrou a následným roztažením všech žeber do tvaru křídel ("blood eagle" ve druhé sérii - tak dokonalá scéna, že jsem si ji musela pustit třikrát za sebou). Ze začátku jsem k tomu přistupovala hodně skepticky - čekala jsem, že se prostě budou celou dobu rubat hlava nehlava, ale tvůrci se naštěstí odebrali jiným směrem. Navíc to není tak ukecané jako Tudorovci. Zatím viděny 3 řady. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhodnocení čtyř sérií jsem se rozhodl okomentovat Vikingy i jako celek.Téma vikingských nájezdů je pro mě zajímavé už jen proto,že nich toho kromě základních informací moc nevím a seriál mě donutil zahrabat se do starých atlasů,abych byl v obraze.Tvůrci namíchali přesně to správné složení z intrik,bojů a náhledů do mimosezónních aktivit seveřanů,aby mě zaháčkovali a nepustili.Je zajímavé,že Viking,který pro mě v seriálu vyčnívá z davu dvoumetrových bojovníků nejvýše,je 168cm vysoká Lagertha,to je postava,která mě baví opravdu nejvíc.Do konce třetí řady jsem byl maximálně spokojený,ale čtvrtá série mě lehce zklamala díky neustálým vizím a halucinacím,které zbytečně tříštily děj.Nezbývá,než doufat,že to pátá řada opět vytáhne na 5*. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Moc nepřesvědčilo nebo spíše moc jsem nedostal není toho moc ale myslím si že to stačí abych věděl zda jo nebo ne. Chtěl jsem fandit skvělým postavám chtěl jsem si to užít víc ale bylo to pro mě normální a já jen prostě koukal, někdy se pousmál no nic je to zamnou jednou stačilo příběh není špatný a herci jsou aspoň skvělý. ()

Coleator

všechny recenze uživatele

Po prvním díle zatím 2 hvězdy... Na každém záběru je vidět, jak je rozpočet tvůrců značně omezený a počítačové efekty jsou dost nepovedené... A protože brzy začně třetí řada GoT, bude první díl asi na dlouhou dobu poslední, na který se podívám... Protože mě to fakt nějak nechytlo... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné. Na jedné straně jsou díly vyloženě povedené a na té druhé ty, na kterých je vidět neumětelství tvůrců Camelotu. Navíc zmlsanému GoT a dalšími produkty HBO mi občas nesedl ten televizní háv. Výhrady bych měl i k historickým nesmyslům, ale na druhou stranu si uvědomuji, že sám Ragnar Lodbrok je polomýtická postava, takže jsem byl ochoten věci, které přímo nebily do očí, přehlédnout. Naopak co mi sedlo bylo herecké obsazení ať už samotného Ragnara, jeho ženy Lagerthy a dalších, přičemž největší dojem na mě udělal Gustaf Skarsgard v roli Flokiho. Ovšem pořádným šlápnutím vedle bylo obsazení Gabriela Byrnea, byť je veskrze za svůj výkon opěvován. Jako fanoušek vikinské tématiky ttrochu nadhodnotím už kvůli tomu, že stejně zaměřených snímků je jako šafránu a budu doufat, že v druhé řadě se tvůrci poučí ze svých chyb a seriál půjde o stupínek nahoru. 70% (60%) Po druhé řadě zvedám na 90%. ()

Kimon

všechny recenze uživatele

Devět dílů první serie: ... 1. Rites of Passage (Rites of Passage) 2. Wrath of the Northmen (Wrath of the Northmen) 3. Dispossessed (Dispossessed) 4. Trial (Trial) 5. Raid (Raid) 6. Burial of the Dead (Burial of the Dead) 7. A King's Ransom (A King's Ransom) 8. Sacrifice (Sacrifice) 9. All Change (All Change) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Vikingové nechytnou od začátku. Po pár prvních dílech jsem byl z pohanské atmosféry a značně ambivalentních postav spíš rozpačitý, ne a ne se chytnout atmosféry, kterou tvůrci servírovali. Seriál ale moc hezky graduje a jeho velká síla tkví v silné hlavní postavě Ragnara, který má charisma jako kráva. Utáhne i pozvolnější díly a žádná z vedlejších postav se ani nepřiblíží k tomu, aby jej zastínila. To může být problém do budoucna, na šachovnici charakterů totiž podle mého není rozestaveno zrovna mnoho silných figur. První série to dohání severskou atmosférou a soudržným příběhem, ve kterém se povedlo zasít dostatečné množství silných motivů pro další dění, které slibuje velké věci. 1. série: 75 % Moje jediná výtka, kterou vůči druhé sérii Vikingů směřuji, je fakt, že se trochu motá v kruhu. Ty věčné cesty do Anglie a zpět, dějová trasa ve směru zrada-bitva-vyjednávání-mír-zrada je trochu monotónní a jednotlivé díly člověku trochu splývají. No ale stejně... je to nářez. Množství brutálních konfliktů se oproti první řadě ještě vystupňovalo, do popředí vystoupilo víc postav, takže na to Ragnar už není tolik sám a třeba poslední díl je skvělá brnkačka na nervy, která se po většinu času obejde i bez mečů a sekyr. Tahle krutá vikingská epopej mě baví čím dál víc, snad bude kvalita stoupat i dál. 2. série: 85 % ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s krásnou hudbou a pěknou přírodou pro mě z ne moc oblíbeného prostředí. Původně jsem si myslela, že mě to vůbec nebude bavit, ale opak je pravdou. Zatím jsem viděla jen 4 díly a chci vidět další. Takže dávám 80%. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vikingovia, ako seriál nesklamú. Hrdinovia sympatický, dej prevažne pútavý, mužská časť obsadenia určite stojí za pohľad ako aj štýl, ktorým je nám príbeh naservírovaný. Musím však hodnotiť podľa určitých kritérií a keďže som dala Game of thrones 5*, Vikingom musím, chcem-nechcem, jednu ubrať. Proste nie sú dejove ani výpravou na rovnakej úrovni. Rozhodne, ale stoja za zhliadnutie. Naviac Ragnar Lothbruk je nádherný muž! ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po prvých dvoch dieloch udeľujem spokojné štyri hviezdičky. Hlavná postava sympatická, prostredie ujde a záporák sa zdá byť riadna sviňa, takže som zvedavý ako to bude pokračovať. // Takže som dopozeral poslednú časť a musím povedať, že sa na to celkom dobre pozeralo. // Dopozeral som druhú sériu a vec sa má tak, že sa mi to veľmi páčilo. Dej bol obohatený o nejakú tú intrigu a nové postavy. Najlepšie časti jednoznačne 9 a 10. Najobľúbenejšie postavy: Lagerta, Priest a Rolo. // Momentálne sledujem štvrtú sériu a dvíham hodnotenie na plný počet. Stal som sa veľký fanúšik tohto seriálu. Najobľúbenejšou postavou sa stal Ragnar, Lagertha je stále perfektná, ale Rolo je už na smiech,,, 85% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

1. série - 4* » beru to tak, že přímočará první sezóna jen připravila půdu pro pořádnou jízdu v sérii druhé.. pokud ne, budu se zlobit, i tak ale tahle vcelku jednoduchá a povrchní historická záležitost už během první série chytne, vtáhne a pobaví.. přehnané ovace provázející seriál přesto nesdílím a srovnávání s GoT je naprosto mimo mísu.. slabounké 4* (8.7.2013) | 2. série - 4* » druhá sezóna začne v podstatě v úplně stejném duchu jako ta první a několik prvních dílů jsem se tedy spíš nudil a kroutil hlavou na opět často dost lacinými dějovými zvraty.. jenže zhruba někdy v polovině se konečně pořádně přitlačí na pilu, postavy se s tím přestanou srát a připravují na sebe jeden poděl za druhým a celá tahle vikingská sága začne zkrátka tak mohutně stupňovat tempo, že jsem nakonec i já podlehl.. takže se nakonec i těším na třetí sérii a ty moje 4 hvězdičky jsou nyní už o poznání jistější.. (30.5.2014) | 3. série » po dosti nezáživné úvodní epizodě třetí sezóny mám nulovou motivaci do dalšího sledování, tudíž s Vikingy pravděpodobně končím a ušetřený čas věnuji jiným seriálům.. (16.11.2015) ||| průměr = 4* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý chcel využiť naladenie ľudí z Hry o trůny. Prináša však, skôr než príbehový zážitok, akýsi dokumentárny mix. Predstavuje krásy prírody a vysvetľuje jednotlivé severské zvyky, a tradície. K postavám som si vôbec nevytvoril vzťah či sympatie. Akčné scény fajn, ale pri snahe o hromadné jatka bolo poznať ten neáčkový rozpočet. Aj keby ďalšie série priniesli nejaké atraktívnejšie intrigy, tak odprezentované neatraktívnymi postavami by mi nepriniesli žiadny pocitový posun. Po prvej sérii tento Discovery hraný dokument posielam do Valhally. ()

Beznoh 

všechny recenze uživatele

No nejlepší to není, protože tomu chybí překvapní a nějaká zapletitější akce, je to hrozně předvídatelý. Ale na druhou stranu velmi zajímavé prostředí, krásně vykreslená krutost seveřanů a jejich zvyky, takže to za shlédnutí stojí. 3-4 hvězdy, spíš ke čtyřem podlé mého názoru. Taky mi trošku vadí několik maličkostí v obsazení. Je například do zvláštní, jak norští válečníci, kteří jsou samý sval a obrovská postava, mají drobné a krásné ženy. Třeba to tak vážně bylo, ale spíš mi to příjde jako působení na "oko", aby to hezky vypadalo, ale k tom prostředí my ty jejich ženy nějak moc nesedí. Co se teda týče vzhledu... ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený seriál o obávaných severských bojovnících. Pomalu se mi nechce věřit, že za tímto seriálem stojí stanice, která se soustředí především na dokumentární tvorbu. Velký klad přikládám skvěle podaným postavám. Jednak jsou skvěle zahrané a pak možná ještě lépe napsané. Málokdy jsou seriálové postavy tak uvěřitelné jako tady. Žádná z postav není dokonalá, přesto (nebo právě proto) si jich většinu oblíbíte. Docela povedené jsou i akční scény. A člověk se o Vikinzích občas i něco nového dozví. Série 1 - 75 % Druhá série Vikingů výrazně zvedla laťku. Jednotlivé díly jsou najednou mnohem zajímavější. Také všechny důležité postavy dostávají další vrstvy, což je dělá mnohem více reálnější. Mnohem zajímavější je dějová linka v Anglii, kde Ragnar konečně potkává někoho sobě rovného v podobě krále Ecberta. A jsem rád, za ten skok v čase, minálně kvůli Bjornovi. Jako dítě jsem ho jako jedinou postavu skutečně nemohl vystát. Teď je mnohem sympatičtější. Série 2 - 90 % Třetí série sice nepřekonala druhou, ale přinejmenším se jí vyrovnala. Napětí a akce je v každém díle dostatek. Objevuje se i středověká politika a člověk se konečně musí začít bát i o hlavní postavy. Snad si dvojnásobně dlouhá 4. řada kvalitu udrží. Série 3 - 90 % ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama