Reklama

Reklama

VOD (1)

Vikingové pod Ragnarovým vedením připlouvají k franským břehům a zahajují útok. Bitva se nevyvíjí podle plánů a především štítonošky vedené Lagerthou utrpí velkou porážku. Vikingové odcházejí z bitvy poraženi. Bjorn zachraňuje život Haraldovi s Halfdanem a Ragnar Flokimu. Ragnar navíc slibuje pomstu svému bratru Rollovi za to, že zradil a spojil se s Franky. Rollo je po vítězství Franky oslavován, ale sám je upozorňuje, že ještě není důvod k radosti, protože bitva neskončila. Tábor Vikingů je navíc vypleněn franskými vojáky a mnohoč lenů družiny je zraněno včetně Flokiho družky Helgy. V Kattegatu se mezitím Harbard opět sbližuje s Aslaug a svým charismatem očaruje mnoho žen, jejichž manželé jsou s Ragnarem na výpravě. S některými má dokonce i poměr. Floki trpí vidinami, ve kterých se sám vtěluje do Harbarda a má poměr s Aslaug. Ve Wessexu se král Ecbert vydává na setkán s králem Wigstanem, který aktuálně vládne Mersii. Wigstan sděluje Ecbertovi, že Kwenthrith nebude nikdy respektovanou královnou a že raději přenechá mersijský trůn Ecbertovi. Bjorn žádá po Ragnarovi další plán útoku na Paříž, Ragnar ale překvapivě velí k ústupu. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne najlepšia časť v histórii seriálu, konečne Rollo prekonal Ragnara dokonalého, konečne niekto v bitve proti Vikingom uvažoval, aj keď to bol Viking. Zapálenie ich lodí a vyhladenie ich tábora boli skvelé, škoda iba že masaker prežili Ragnarčatá a číňanka, ak by zmasakrovali aj ich konečne by mal seriál skutočnú šťavu a nebol by iba jednostrannou ódou na Ragnara, ale aj toto je od tvorcov obrovský krok vpred. Flokiho vízie a schopnosti liečiť síce vadia, ale tentokrát mali hlbší význam a Floki si už svojim vnútorným peklom prešiel. Naďalej tešia pernamentné hodnotenia Tryskomyši na úrovni 2*, veď načo seriál pozerať, chce byť užívateľom s najvyšším počtom hodnotení tak prečo to nedosiahnuť aj za takúto cenu... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„I hate my uncle. I want to kill him.“ „Good.“ Konečne poriadna epizóda s bitkou. Útok je, ako z dĺžky série vyplýva, neúspešný, o to viac je ale krvavý. Vikingovia musia zmeniť taktiku, lebo Rollo sa na všetko pripravil. Floki má prelud, ako má sex s Auslag, pritom to ona robí v rovnakom čase s Harbardom, ktorý prišiel oplodniť všetky ženy Kattegatu. Ecbert stretáva tajomného W (nie, nie je to Cigarette Smoking Man), ktorý vie veľa o Mercie, keďže je členom kráľovského rodu. Pri počúvaní krutostí jeho rodiny je napočudovanie, že nemá vikinských príbuzných. Zatiaľ najlepšia epizóda tejto série. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bojová scéna bola skvelá a pripomenula časy, keď bol seriál ako taký vo svojej najlepšej forme. Zbytok žiaľ trochu zaostával, jednak nepochopiteľný fakt, že Ragnarovi synovia zázračne vyviazli, ďalej opätovný návrat severského Casanovu do Kattegatu, ktorého úlohu v seriáli doteraz moc nechápem a k tomu všetkému zvláštna halucinácia s Flokim, 8/10. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti minulému dielu zlepšenie. Bitka cool a drsná, Rollo s nimi pekne vydrbal. Floki prišiel o svoju Helgu, ale bola to nič moc postava. Ragnar je totálne v hajzlu z drog, dokonca debatí s mŕtvou hlavou. V Kattegate náš pútnik práši jednu za druhou a vo Wessexe má vypičenec Ecbert šancu vládnuť dvom kráľovstvám, Tak uvidíme čo z toho bude. Ale po minulom diely fakt fajn part. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se moc nepovedl. Ragnar bohužel celý seriál táhne dolů. Jediný co je s ním super a nemá chybu je jeho absťák. Harbardova část mě vůbec nebaví, všichni už víme co chce, vopíchat nějaký ženský, to už jsme ale viděly takže nic nového nepřináší. Scéna kdy Ragnar sleduje topícího Flokiho, a k tomu ta hudba, to nemělo chybu. https://youtu.be/mBf11vUPPkE ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama