Reklama

Reklama

VOD (1)

Jednotka 7 má těžký úkol: vyhnat z města síť obchodu s drogami a skoncovat s její rozleptávající silou, která převzala moc nad ulicemi. Jednotce velí Angel, mladý důstojník, který aspiruje na pozici detektiva, a Rafael, násilnický, arogantní, ale výkonný policista. Operace jednotky však překračují hranice zákona, používají násilí, nátlak, lži a polopravdy. Pro ně je každý prostředek dobrý. Jak operace jednotky pokračují, ti dva se začínají rozcházet. Angel sleduje své ambice a pokračuje v excesech, zatímco Rafael se pomalu mění kvůli ženě, se kterou se setká. (Filmbox)

(více)

Recenze (39)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér Alberto Rodríguez dosáhl sice svého tvůrčího maxima až svým následujícím filmem La Isla mínima, ale už v Zásahové jednotce č. 7 naznačuje hodně ze svého uměleckého talentu. Skvělý casting a práce s herci, dokonale autentická mizanscéna, výborná kamera, nejednoznačné etické i syžetové vyznění, cílená práce s přesahy (v La Isla mínima je to temné dědictví frankistického totalitního režimu, tady zase obecnější přecházení mužů zákona na stranu zločinu) a zakomponování duality (skvěle zvolená Potěmkinova vesnice falešného pozlátka Sevilly coby města světové výstavy EXPO, za jejímiž kulisami se skrývá typická temná scenérie betonové džungle západního velkoměsta), skvěle ztvárněná i formálně (coby časové předěly použity archivní dobové záběry z výstavby pavilonů EXPO, které jakoby evokují formu mediálního zprostředkování světa - proti tomu klasicky dynamická forma akčně kriminálního filmu navozující filmovou realitu ... něco podobného používá Alberto Rodríguez i ve svém následujícím filmu, tam jsou formálními intermezzy ,,Reitmanovské letecké" záběry). Škoda jen, že scénář nejde více do hloubky a nepracuje cíleně s hlubším prokreslením psychologie postav... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to svižné a odsýpá to. Vadilo mi, ale že je to až příliš zkratkovité a chvílemi jsem nevěděl, co se zrovna děje. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi představa, že Grupo 7 a jeho hlavní postava Angel by mohl být ideově a charakterově jakýmsi prequelem k "No habra paz para los malvados." Angel --> Santos Trinidad.Tady ještě mladý policajt přicházející v boji s drogami o iluze a nejen o ně. Je to zkratkovité, nejde to do hloubky, ale zase to má dobře obsazené herce, švih a živelnou kameru. Zatím těžko říct, zda by mohlo jít o nastupující žánrový trend drogové problematiky ve španělské kinematografii (ale mnoho nominací na výroční filmové ceny pro oba snímky naznačuje, že ano). Každopádně tyhle dva filmy, kde policajti sami musí obcházet zákony, aby mohli úspěšně proti zlu bojovat mi svým cynismem a nejednoznačnými závěry padnou do noty. 70%. P.S. Uvidíme, co na to Luis Tosar a jeho připravované El Nino ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UŽ NIKDY TU NEBUDEŠ PRODÁVAT! JESTLI TĚ ZNOVA UVIDÍM, ZABIJU TĚ! ZŮSTAŇTE NA PŘEDMĚSTÍCH!“..... /// Miguel, Mateo, Rafael a Angel. Ne, to nejsou želvy ninja, ale chlapáci z protidrogovýho. Kdyby jste náhodou nevěděli, tak jen podotýkám, že maj netradiční (my lingvisté říkáme - neortodoxní) vyšetřovací metody, a … ble… ble…ble. Jejich úkol zněl jasně: vyčistit centrum Sevilly (to je město vole…) vod smažek (to jsou takový spoluobčané…). Než začne Expo (to je výstava… no pro jistotu…). Sledujeme zásahy, trochu toho soukromý, zásahy, ale i takový ty věci, jako že je dobrý mít doma alarm. Zajímavý, ale kapku monotónní. Jasně, závěr to lehce zrychlí, ale když vezmu podobný policejní dramata (Španělský, Francouzský, Italský, Brazilský), zamixuju….. vychází mně průměr. Takový neosobní a přestože je film prošpikovanej zásahama, tak i málo dramatický. Ale trágu bych z toho nedělal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) To mě tenkrát v Seville, v roce 1992, při Expu zajímalo, jak to ti kluci Španělský dokázali, že sem tam neviděl žádnou smažku. 2.) Zjistím, co se dá dneska natočit ve Španělsku za 3 a půl mega. Eur. 3.) Thx za titule ,,Rob Roy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nic Moc.. Španělé by se měli vrátit k Hororům a k Thrillerům a né se pokoušet točit Akční filmy, když nemají dostatek peněžních prostředků, a šlo to poznat! Jelikož akce zde bylo minimum,nebylo to ani napínavý ani zajímavý, herci chabí, ani nevím proč dávám vlastně 3* když je to proflákléj průměr. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, že mě ten film tak chytne. V začátcích jsem dokonce bojovala s pokušením ukončit to, protože jen zaškatulkování všech těch policajtských kluků do přihrádek a trochu se zorientovat v situaci byla docela fuška. Ovšem druhou polovinu už jsem byla přilepená u monitoru a byla napnutá, jak celý ten chaotický politicko-policajtský binčes dopadne. Byla to síla se vším všudy - korupce v policejním systému, všude prostupující špína a násilí a hnus v jakékoliv podobě, metody výslechů které mně občas, vlastně skoro pořád vyrážely dech, takže jsem se nedivila, že v určitém momentu to bylo pro jednoho z účastněných opravdu na prášky. Ale co se týká této země, tak mě to snad ani moc nepřekvapilo a ten konec byl geniální, kvůli němu je ta hvězda navíc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na tento snímok som siahol z jedného prostého dôvodu. Alberto Rodríguez stál za zrodom výborného thrilleru o sériovom vrahovi "La Isla mínima". Vzhliadnuť "Grupo 7" nebolo chybou, no popravde, keby som ho nevidel, nič by sa nestalo. O nič prevratné sa totiž nejedná. Akcie pomenej, téma tuctová, konanie policajtov klasicky drbnuté. Sledovať len v prípade obrovskej, ale že obrovskej NUDY ... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi znepokojujúci film! Tie preplesky a bomby na držku boli veľmi reálne a občas do akcie nabehlo i kladivo, takže slabšie povahy to nemusia rozdýchať. No a Rafael (Antonio de la Torre) mi prišiel ako taký Chulio Norrisas- španielsky Chuck Norris :-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to výborně natočené a oba ústřední protagonisté (chucknorrisovsky vypadající Antonio de la Torre i drsňák-hezoun Mario Casas) podávají velice přesvědčivé výkony. O řád méně přesvědčivý je scénář. Třeba ta melodramatická linka s mladou narkomankou, která se nastěhovala k Rafaelovi do bytu, je až neuvěřitelně klišovitá. Úplný protipól nečekanému rozuzlení honičky se sanitkou. Nebo po skoro hodině a půl filmu najednou střih a soudce vynáší nad naší čtveřicí osvobozující rozsudek. Asi jsem divný, ale mě by prostě před něčím takovým zajímalo, z čeho byli obžalováni. Vždyť i ty „kolegy“ z protikorupčního, co měli víc než rok za zadky, každou chvíli hravě převezli a znemožnili. Škoda, zaděláno tu bylo na víc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Všehovšudy slabší variace na "Troppa de Elite" a jiné drsné snímky o policistech s vlastním způsobem řešení případů a vlastními zákony. Film rozhodně není špatný a má pár scén, které chytnou ale výsledek je zbytečně nevýrazný a tvůrci málo tlačí na pilu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chápu, proč se točí revivaly odmdesátkových akčňáků (protože je švanda se na ně dívat), ale nechápu proč se točí i revivaly odmdesátkových kriminálek v dementním osmdesátkovém stylu (protože není vůbec žádná švanda se na ně dívat). Trapnost scénáře mi připomínala nějaký československý seriál o policajtech z pera soudruha Dietla, několikrát jsem se málem zalknul studem, že jsem nečeho takového svědkem. Scény ze soukromých životů našich hrdinů, pak střih na scény z práce s kupou přiblblých dialogů, sem tam nějaký ten detail do tváře a několik dlouhých významných pohledů... Zkrátka klišé na klišé, klasický středoproudový filmový hnůj, který tak bytostně nesnáším. A když zamračený vousatý policista vzal k sobě domů mladou feťačku na byt, bylo mi definitivně jasné, že tuhle volovinu už nic nezachrání. Ano, dokoukal jsem to, ale jen ze setrvačnosti, otráveně, znechuceně. Španělé tentokrát zklamali. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně nebylo nic pro mě. Dějově mi to vůbec nesedlo a herci mě taky moc neuchvátili. Celý film mi přišel takový temný a ponurý. 45%. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Nějak mi uniklo, proč celým filmem prostupuje výstava Expo '92..záběry z příprav z různých let, pak nejednou otevření výstavy a konec..žádná spojitost s obsahem. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Slovíčka jako akční nebo thriller k tomuhle filmu vůbec,ale vůbec nepatřej.Unyle,jak to většinou evropská nudomatografie umí(sláva vyjímkám) natočená dráma bez trochy napětí,která se dementně podobá příspěvku v televizních novinách.A to si strč do prdele Alberte.20%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velký fanda španělské kinematografie a vlastně jsem se o ní nikdy moc nezajímal, pokud nešlo zrovna o nějakou velkou koprodukci. Nicméně Grupo 7 mě mile překvapilo a ve srovnání s jinými evropskými thrillery tento vyčnívá. V pozitivním slova smyslu. Trochu mi Rodríguezovo vyprávění připomnělo Oliviera Marchanta a to je dobře, protože nikdo jiný dnes netočí v Evropě kvalitní thrillery. Zpět k filmu. Metody hlavních protagonistů jsou dost drsný, ale netroufnu si tvrdit, že tomu tak nemohlo být. Závěr mě sice trochu zklamal, protože jsem čekal buď velký finále v obklíčení a nebo pořádnou pomstychtivou noční akci a ne happy end, ale i tak je to hodně dobrý thriller. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Solidní téma, zajímavý prostředí a přitom ve výsledku nic moc. Za celou dobu jsem si k hlavním postavám nevybudoval žádnej výraznější vztah, více méně mně to bylo jedno, co se stane nebo nestane a jak to vlastně celý dopadne. Sice se tvůrcům povedlo ukázat překračování hranic ve vyšetřovacích postupech, ale nebylo na tom nic zvláštního, co by si zasloužilo vyšší hodnocení. Bohužel... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Podle mého velmi zdařilá gangsterka které hodně ubral ten filtr na kameře.To je nešvar kterého se filmaři chytají jak tonoucí stébla jen aby byla atmosféra.Dost to ubírá na kráse!Laicky řečeno.Jinak výběr exteriérů, kde se děj odehrává ,je velmi zdařilý.Dobrou práci odvedli herci (byli velmi přesvědčiví) a i maskéři.Někdy to na mě bylo až moc brutální. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak může (i zdánlivá) moc korumpovat. Hlavně ze začátku příliš zkratkovité, ale rozhodně jedno z lepších policejních dramat. Zejména zaujala odlišnost od amerických modelů. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera i střih zásahů protidrogových poldů. Jak film postupuje, stgředověký macho svět je stále větší rutinou. Jedno z nejkrásnějších španělských měst před výstavou EXPO ´92?, takhle jsem ho naštěstí neviděl. Tihle lidé by své životy přežívali stejně i v Turecku nebo Iránu. A na letopočtu nezáleží. ()

Reklama

Reklama