Reklama

Reklama

VOD (1)

Jednotka 7 má těžký úkol: vyhnat z města síť obchodu s drogami a skoncovat s její rozleptávající silou, která převzala moc nad ulicemi. Jednotce velí Angel, mladý důstojník, který aspiruje na pozici detektiva, a Rafael, násilnický, arogantní, ale výkonný policista. Operace jednotky však překračují hranice zákona, používají násilí, nátlak, lži a polopravdy. Pro ně je každý prostředek dobrý. Jak operace jednotky pokračují, ti dva se začínají rozcházet. Angel sleduje své ambice a pokračuje v excesech, zatímco Rafael se pomalu mění kvůli ženě, se kterou se setká. (Filmbox)

(více)

Recenze (39)

Garch 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera i střih zásahů protidrogových poldů. Jak film postupuje, stgředověký macho svět je stále větší rutinou. Jedno z nejkrásnějších španělských měst před výstavou EXPO ´92?, takhle jsem ho naštěstí neviděl. Tihle lidé by své životy přežívali stejně i v Turecku nebo Iránu. A na letopočtu nezáleží. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Scénář z části mapuje zásahy pánů policajtů, při kterejch občas někoho zmlátěj nebo zatknou. Což je docela fajn, jen jsem postrádal nějakou (pořádnou) zápletku nebo aspoň zajímavější příběh. Mimo zásahy se buď nezajímavě kecalo nebo řešilo trápeníčko Rafaela, což na mě působilo jako oslí můstek ke spojení "časosběru" akcí Grupo 7. Filmařina, herci i akce ve směs dobrý, jenže jsem se často nudil a dle hodnocení (btw. jedinej důvod k projekci) jsem očekával mnohem větší zábavu, dvě silnější hvězdy. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, že mě ten film tak chytne. V začátcích jsem dokonce bojovala s pokušením ukončit to, protože jen zaškatulkování všech těch policajtských kluků do přihrádek a trochu se zorientovat v situaci byla docela fuška. Ovšem druhou polovinu už jsem byla přilepená u monitoru a byla napnutá, jak celý ten chaotický politicko-policajtský binčes dopadne. Byla to síla se vším všudy - korupce v policejním systému, všude prostupující špína a násilí a hnus v jakékoliv podobě, metody výslechů které mně občas, vlastně skoro pořád vyrážely dech, takže jsem se nedivila, že v určitém momentu to bylo pro jednoho z účastněných opravdu na prášky. Ale co se týká této země, tak mě to snad ani moc nepřekvapilo a ten konec byl geniální, kvůli němu je ta hvězda navíc. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Solidní téma, zajímavý prostředí a přitom ve výsledku nic moc. Za celou dobu jsem si k hlavním postavám nevybudoval žádnej výraznější vztah, více méně mně to bylo jedno, co se stane nebo nestane a jak to vlastně celý dopadne. Sice se tvůrcům povedlo ukázat překračování hranic ve vyšetřovacích postupech, ale nebylo na tom nic zvláštního, co by si zasloužilo vyšší hodnocení. Bohužel... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to výborně natočené a oba ústřední protagonisté (chucknorrisovsky vypadající Antonio de la Torre i drsňák-hezoun Mario Casas) podávají velice přesvědčivé výkony. O řád méně přesvědčivý je scénář. Třeba ta melodramatická linka s mladou narkomankou, která se nastěhovala k Rafaelovi do bytu, je až neuvěřitelně klišovitá. Úplný protipól nečekanému rozuzlení honičky se sanitkou. Nebo po skoro hodině a půl filmu najednou střih a soudce vynáší nad naší čtveřicí osvobozující rozsudek. Asi jsem divný, ale mě by prostě před něčím takovým zajímalo, z čeho byli obžalováni. Vždyť i ty „kolegy“ z protikorupčního, co měli víc než rok za zadky, každou chvíli hravě převezli a znemožnili. Škoda, zaděláno tu bylo na víc. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený v autentickom prostredí andalúzskeho mesta Sevilla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama