Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Lima 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard jako hračka ředitelova syna v tragikomickém příběhu se sociálně-kritickým podkladem. Ne. to zní blbě. Tak jinak - nejlepší Richardův film. Jo, to už je lepší. Zábavná úvaha nad tím, jestli si lze za peníze koupit všechno, i lidskou důstojnost. A opravdu lze? Tak to zkoukněte a zjistíte to. Stojí to za to. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o dojemný příběh dítěte, které je rozmazlováno svým bohatým tatínkem, který na něj nemá čas. Dojde to až tak daleko, že si pořídí jako hračku živého člověka - jednoho novináře, který se připlete do obchodu, kde si malý klučina právě vybírá dárek. Oproti jiným komediím s Pierrem Richardem je zde cítit napětí z nastalé situace. Za čistou komedii to označit nemohu ani náhodou. Ve skutečnosti je tu úsměvných momentů dosti poskrovnu. Dle mého osobního názoru se spíše jedná o sociální drama, které věrohodně popisuje rodinné vazby zbohatlíků. Rozhodně doporučuji. Člověk se skutečně hluboce zamyslí nejen sám nad sebou. 90% ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Komedie sice s poněkud „rozplizlým“ začátkem, zato však s myšlenkou a dojemným koncem. Dokonalá ukázka toho, že peníze neznamenají v životě všechno, jak mnozí chytrolíni tvrdí. Rozhodně nemohou dítěti nahradit rodinné citové vazby. Komedie, která pobaví svým vtipem a zároveň nám podává na podnose pravdivou zprávu o našem světě. Nejdůležitější je zůstat člověkem. 75% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +výborná hlavní melodie, Pierre Richard -určitě méně humorné, než by člověk čekal, děj bez nějakých zajímavějších scén/// Po dlouhé době jsem zase kápl na Pierra Richarda a tentokrát jsem se nebavil tolik jako u jiných jeho snímků. Tentokrát některé scény byly zdlouhavější, gagy a srandičky nepůsobili tak úderně a zábavně a ten klučina v hlavní roli mě celkem silně štval. Nakonec se z toho však vyklubal celkem milej a příjemnej snímek. Jak říkám spíše než humorný mi přišel více jako rodinné drama s Richardem v hlavní roli./// Celkem 67%/// ()

wito 

všechny recenze uživatele

sociálno kritický námet, ktorý nevyznieva až tak komediálne ako niektoré neskoršie veberove filmy. jeden blbec na večeru tak pre mňa pôsobí omnoho zaujímavejšie, keďže kombinuje skutočne vtipnú absurditu, na ktorej sa nesprestávate smiať. tento snímok, hoci má výborný zámer, v tomto trochu zaostáva. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama