Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 1

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel Satan smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Scarto

Scarto (hodnocení, recenze)

Neví někdo jestli výjde i samotný nepřerušovaný záznam koncertu?

FanKalEl

FanKalEl (hodnocení, recenze)

pozrel som si to bez tituliek a všetko som rozumel niektoré vety si ešte z kinových tituliek pamätám :D (nieje tam ani 10 viet)

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Zážitek z koncertu (hudební složky filmu) v 3D je úchvatný. Především díky starým peckám, které fungují stále - na rozdíl od nových věcí (pěkně vysvětleno v komentáři od mm13). Kdyby zůstalo u tohoto mohlo to být klidně za 5. Bohužel tomu tak zdaleka není. Noční putování hrdiny hrané části, je nesmysl, degradující jinak skvělou podívanou a poslyšenou vč. rádoby stylizovaného až do trapnosti vyvedené sekvence s požárem a technickým kolapsem na pódiu - tohle si vnímavý divák skutečně nezasloužil . Další věcí je zcela nevhodně zvolené publikum, kdy v popředí byly dnes tak populární VIP sektory s lidmi kteří se "přišli podívat na koncert" . Zde bych alespoň ve filmu očekával permanentní kotel ortodoxních fans, kteří tam přišli za své miláčky i chcípnout. Dám 4 i když tím mírně protěžuji, protože to byl skutečně Zážitek.

Uživatel Jacquouille smazal svůj příspěvek.

vluky

vluky (hodnocení, recenze)

mm13

Respektujem, ze mas na vec svoj nazor hoci ja vidim veci inak. Nie som idealista presvedceny, ze nebyt metalu je raj na zemi. Metalova hudba nepochybne vplyv ma ale netreba prehanat. Svet sa netoci okolo metalu, to je len pocit skalneho fanusika. (To na margo tvrdenia, ze by malo byt dnes obrovske percento populacie chore). Mozno aj chore je. Prikladov je dost. Da sa vsak polemizovat akou mierou na to vplyva metal. Ja to vidim ako drobne polienko do ohna.    Pocuvam aktivne hudbu od utleho veku a nevyhol som sa ani punku, metalu, rapu. Prezil som to bez problemov a negativne ma to nepoznamenalo. Boli to obdobia skumania. Aj metalu som venoval cas a pozornost.  Priznavam ze nie tolko, aby som Hetfielda pokladal za jedneho z najlepších textárov v rámci populárnej hudby. Cas som radsej venoval inym hudobnym smerom, tam uz roky nevnimam len povrch ale objavujem aj hlbku. A stale je co objavovat.

Uživatel Jacquouille smazal svůj příspěvek.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

vluky

Keby bola pravda čo píšeš, tak je dnes obrovské percento populácie "choré". Sám som na metale vyrastal a pri metalovej hudbe dospieval a viem čo mi táto scéna dala a negatívne poznačený sa ňou necítim byť ani náhodou. Naopak! A bezpočet mojich kamarátov tiež nie. Preto pevne verím tomu, že na zdravý vývoj jedinca vplýva hlavne jeho najbližšie okolie a nemám problém odporučiť 13-ročnej fanynke, aby tento film navštívila. Zvlášť nie v sprievode rodiča, ktorý je naviac rovnako fanúšikom tejto scény a dupľom bude vedieť svojho potomka v prípade potreby usmerniť.

Menuješ iba tie najextrémnejšie prejavy, viníš túto hudbu z bezobsažnosti. Ale bola to napríklad práve aj Metallica, kto svojimi ambíciami a snahou pomohol tomuto žánru, aby sa od počiatočných snáh šokovať za každú cenu (ale aj tie mali svoj dôvod a pôvod) posunul ďalej. Hetfield je jedným z najlepších textárov v rámci populárnej hudby a témy, s ktorými pracuje a ktoré reflektuje, sú veľmi pestré. Že je v tom občas aj trocha negativizmu, to predsa k umeniu patrí.

O Through The Never nemám valnú mienku, ale v tom sprievodnom príbehu mnohí vybadali paralelu k histórii kapely a tašku vnímajú ako symbol jej "pravého ducha". Osobne ma táto rovina nijako nedojala a považujem ju zo strany kapely za pózu, snahu utvrdiť svojich fanúšikov, že metalom stále žije (podľa mňa sa ním už len živia), nedokážem však túto interpretáciu ani nadšenie nikomu vyvracať. Každopádne to s tou bezobsažnosťou nebude až také horúce. To však divák tvojej kategórie (nič v zlom) nemôže zachytiť, vnímaš len čo je na povrchu.

na příspěvěk reagoval vluky

Uživatel Jacquouille smazal svůj příspěvek.

vluky

vluky (hodnocení, recenze)

mm13

V dospievani sa formuje osobnost cloveka a tvori pohlad na hodnoty a svet ako taky. Metalova hudba je pritvrdeny rock zbaveny blusovych prvkov. V pripade Metallica je tvrdost extrémna, styl agresivny (thrash metal). Trash-metalova filozofia je pritomna nie len v hudbe ale aj v temnych a hrubych textoch, vulgarnych a agresivnych gestach, kostymoch, scene, publiku i celkovom imidzi. Obsah je nahradzany energicnostou, rychlostou, surovostou. V lepsom pripade su využite „zvrátenosti", na poukázanie hlbšich súvislosti. Vo filme -Metallica: Through the Never aj sprievodna dejova linka verne kopiruje tieto zasady: absencia vyznamu, resp. posolstva pribehu, temnost, agresia, nenavist, hrubost, nasilie, anarchia. Dospievajuci, nevyzrety clovek, zvlast jedinec bez dostatocneho rozhladu, vzdelania lahko podlahne. Stava sa fanusikom nie len metalovej hudby ale aj podvedomym sympatizantom tychto hodnot, v horsom pripade vedomym..

na příspěvěk reagoval mm13

Uživatel vluky smazal svůj příspěvek.

vluky

vluky (hodnocení, recenze)

sarah611

V pripade mojej dceri by som jej to nezakazoval ale ani neodporucal. Filmu po stranke technickej niet co vytknut , ale po obsahovej niet co vyzdvihnut.  Chapem, ze metal (nie rock) sa spaja s typickym prejavom a filozofiou a nemyslim si, ze pomoze usmernit dospievajuceho cloveka tym spravnym smerom.

na příspěvěk reagoval mm13

Mire

Mire (hodnocení, recenze)

Psychicky chorý človek.. ja som videl u dokumentu Get Thrashed (thrasherom odporúčam pozrieť , ale takým ktorých rozhľad presahuje Metallicu a Big 4) odpad u človeka u ktorého keď som si prechádzal hodnotenia tak som nenašiel vôbec ale vôbec nič z rockovej a nie to ešte z metalovej hudby. Čiže hodnotil niečo čo nielen nevidel, ale dokonca o danej problematike nemal ani šajnu. Proste kokotkom nevysvetlíš že naháňanie hodnotení je pičovina. Asi mu pošlem výhražnú správu :-)

Jacquouille

Jacquouille (hodnocení, recenze)

Tak jsem se díval mezi hodnocení a na stránce 281-300 je pár odpadů hned za sebou,tak říkám podívám se co je to za lidi a uživatelé thugz,nap.alm,crazy.town,ber.zerk,deadkrist - profily založený 30.10.2013,minutu po sobě,takže co si o tom myslet ? někdo si prostě založil 5 profilů aby mohl dát Through the Never odpad ..celkem síla

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Už jsem myslel že se na film nedostanu ale za týden to budou dávat v našem kině i ve 3D, no není to sice Imax ale Gravitace taky byla dobrá.

Strateny

Strateny (hodnocení, recenze)

Vynikajúce, až ma miestami mrazilo, pocity sa nedajú opísať, myslím, že tento "film" budem vidieť ešte veľakrát. Kto má rád Metallicu, ten si to užije. Odporúčam ísť na to do kvalitne ozvučeného kina...ja som mal to šťastie, ešte aj 3D, na čom až tak nebazírujem.

kirk83

kirk83 (hodnocení, recenze)

Inak niekde som čítal že v tej taške bola duša Cliffa Burtona,neviem či to je pravda ale zhodli sa na tom viacerý a je to celkom pekná myšlienka:)

na příspěvěk reagoval GAZ789, O0okamioo0O

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

sarah611

13 ročná myslím v pohode, boli na predstavení podobné ročníky a ani ich rodičia sa po filme netvárili zúfalo, že svoje "deti" na niečo také vzali. Akurát jeden konzervatívne oblečený otec sa pri odchode od svojho syna naliehavo dožadoval interpretácie textov.  :-))
Ten sprievodný príbeh je trošku temnejšie ladený, pár násilnejších momentov, ako vidieť už v traileroch, ale nie je to nič, čo by dnes mohlo rozhodiť psychiku 13 ročnej.

na příspěvěk reagoval sarah611

sarah611

sarah611 (hodnocení, recenze)

Zdravim, ja by som potrebovala poradit, ci by ste film odporucili pre 13-rocne dievca, mam totiz kamaratku, ktora by nan chcela vziat svoju dceru, obe su vasnive rockerky :) ja som to zatial nevidela, cize neviem poradit... ci to nie je prilis nevhodne pre taku holku... dik

na příspěvěk reagoval mm13, vluky

steryn

steryn (hodnocení, recenze)

Prostřednictvím této diskuse ti vzkazuji mm13, že by si potřeboval 9mm za ten tvůj příspěvek. Tak prostoduchej koment se je jen tak nevidí.

Imaoko

Imaoko (hodnocení, recenze)

FrnaK

naprostý souhlas! U nás to hráli cca 3-4 dny....třetí den jsem to prošvihla, ale ten poslední mi to vyšlo...jaké pak bylo překvapení, že jsem to chytla takto na poslední chvíli....

FrnaK

FrnaK (hodnocení, recenze)

Super. Tak v Ostravě se film hrál myslím týden. A nyní už se asi projekce neplánuje. Nechápu a nerozumím proč. Rozhodně mne to ale slušně vytáčí. Kdejaká pííííííííííp se hraje měsíc, jako třeba trháky typu "donšjani" anebo "babovřesky". A když je možnost zajít si na něco trošku jiného, tak to raději co nejrychleji stáhneme z projekce. :-/

na příspěvěk reagoval Imaoko

Reklama

Reklama