Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Kórei zavládol chaos a panika po tom, čo sa v potokoch, jazerách a vodných nádržiach začali objavovať znetvorení utopenci. Hrozba má meno strunovec, červ-parazit, ktorý v infikovanom organizme vyvolá nekontrolovateľnú túžbu po vode. Odkiaľ sa nákaza vzala? A podarí sa vedcom v časovej tiesni vynájsť účinný liek? (sochoking)

Recenze (51)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době plné pandemií je tenhle jihokorejskej katastrofák jak pěst mezi oči. Ale tak zase na jejich obranu musím říct, že v roce 2012 asi netušili, že začneme řešit něco jako covid. Já třeba v tý době to slovo ani neznal. Možná proto si Jihokorejci zde neberou servítky a valí to na diváka hlava nehlava. Zajímavé je, že těmi strunovci zpracovali nejenom zajímavý námět, ale i se dostali na úroveň klasických katastrofických filmů z USA, které bych řekl, jsou ty nejemotivnější katastrofické cajdáky s blockbusterovými prvky, které nikdo jiný natočit neumí. Až teď na Jižní Koreu, která se dost přiblížila. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Samotny zaver sa nesie v pravidlach zanroveho "over the top" riesenia, ale predtym prezentovanych 90% filmu ma velmi presvedcive napatie a dynamiku aj s chovanim postav, ktore v danej krizovej situacii nevyznievaju vobec nepresvedcivo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…NAKAŽENÍ SE VYZNAČUJÍ ZVÝŠENOU CHUTÍ K JÍDLU, ANIŽ BY PŘIBÍRALI NA VÁZE. NÁSLEDUJE POKLES APETITU, DOPROVÁZENÝ OBROVSKOU ŽÍZNÍ. PO 2 AŽ 3 DNECH NÁSLEDUJE SMRT“...... /// Když zničeho nic začnou kurevsky stoupat akcie farmaceutický firmy a zmatení Korejci začnou plnit řeky (i vany) těly plavoucími břichem dolů (my totiž u nás plavem všichni znak….), netrvá dlouho, aby pár chytrejch hlav přišlo na to, že se nejedná o dílo emzáků, ale …(čuráků). První půlka je standartní rozbíhání nákazy a v tý druhý už jde vo boj s časem na získání léku. Ne však u vědeckýho týmu, ale …. no prostě je to vo lidech. Až moc velká řada nešťastných náhod sice zvyšuje mojí nervozitu, ale taky mě sere. A několik citovejch vydíraček nedojímá. Obyčejnej ,,standardní“ příběh s množstvím nešťastnejch situací, směřující pomocí různejch zdržovaček k happy endu. Nečekejte Nákazu ani Slepotu. Jen takovou normální - byť originálně postavenou hru, s citovou vydíračkou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci porovnat, jestli je Gordius Nudatus zábavnější než Cymothoa exigua. 2.) Přemejšlím, jak snížit počet obyvatel a ještě vydělat. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Ani jsem netušil, že takový hnusný cizopasník STRUNOVEC existuje :-( a dokonce i u nás (viz fotky a videa v ČR - na netu). Musím uznat, že Jižní Korea v poslední době točí velice slušné katastrofické filmy (Gamgi (2013), Tsunami (2009), Věž smrti (2012), Mutant (2006) ...atd.). Máme se co učit! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní pokus z Asie! Zápletku vnímám jako svěží a Pandemie je více než zajímavá !! Uff je to Stresující, vzrušující,napínavý,dramatický,šokující ten film má vše, co by mít měl !! Možná má předvídatelné řešení, ale je to tak super, že to stojí za to ! Obzvláště při scénách "race against time" !! Zaráží mě jen poněkud nízké hodnocení ! U mně 80% bez debat! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda nákazové filmy a také mám moc ráda korejské filmy, ale tady mi ty náhody vždycky v poslední okamžik, kdy už má hlavní hrdina lék na dosah ruky a zase to nevyjde, přišly tak hollywoodské, že to prostě nebylo ono. A ty velké žížaly taky nebyly nic moc. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jae maká pre farmaceutický priemysel a vie, čo sa odohráva za závesom. V miestnej rieke sa vykúpe pár desiatok mŕtvol a splodí sa škandál. Vyšetrovací kolektív medzitým zistí , že z lekárskej komory odbehol vírus " Yeongasi" , ktorý je vlastne zmutovaný parazit z konskej hrivy. Príznaky sú zreteľné - hlad a smäd - no nablízku je rieka plná mŕtvol. Jae musí takto dohliadnuť na osud svojej rodiny, aby nedostala smäd.... Zručne uvarená ryža s nie tak celkom obohraným námetom ( ak vezmem do úvahy destináciu ) bez hluchých miest, sympatické obsadenie, rodinkárstvo, očakávaný záver - pohoda. Zaslúžená spokojnosť. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý katastrofický thriller. Má výborný príbeh o pracovníkovi v zdravotníckej firme, ktorý sa zo všetkých síl snaží uživiť svoju rodinu, pretože sa kvôli bratovmu zlému rozhodnutiu dostal na mizinu, ale čoskoro si uvedomí, že má oveľa vážnejšie problémy. V krajine práve prepukla mimoriadne vážna nákaza, kvôli ktorej nakazení rýchlo prichádzajú o živiny a pociťujú extrémny smäd, čo ich dokonca prinúti sa utopiť a keď si muž uvedomí, že nakazená je aj jeho rodina, musí urobiť všetko preto, aby ju zachránil a získal liek skôr, než bude neskoro. So spracovaním som dosť spokojný, ale aj tak sa nezbavím pocitu, že sa z toho dalo ešte získať aj trochu viac. Po úvodnej zoznamovacej časti, ktorá výborne oboznámi s problémami hlavného hrdiny sa to už naplno rozbehne, nákaza je podaná perfektne a tak táto druhá štvrtina filmu je rozhodne aj jeho vrcholom a tak ma trochu mrzí, že druhá polovica sa už vyberie iným smerom. Aj táto časť je vydarená, hľadanie lieku je napínavé, nájde sa tu plno zaujímavých situácií, len už to nemá tú pôsobivú atmosféru predchádzajúcej časti a aj celá tá línia, ktorá je zameraná na chamtivosť a byrokraciu vplyvných ľudí mi prišla trochu navyše. Takže aj takto je to rozhodne výborný zážitok bez hluchých miest, ale po pár úpravách to mohlo byť ešte lepšie. Čo sa týka tých akčnejšie ladených scén, tak tu prakticky ani nemám čo vytknúť, množstvá ľudí, ktorí nedokážu uhasiť svoj smäd a tak sa vrhajú do riek teda zapôsobia a tie zvyšné scény tiež svoj účel splnia. Herecké obsadenie je na tom dobre, Kim Myung-Min v hlavnej úlohe si ma získal prakticky okamžite, k tomu jeho sympatická rodina, takže sa mu v jeho úsilí nedá nefandiť a poteší aj viacero známych tvári vo vedľajších úlohách. Réžia a technická stránka sú vydarené, vizuálne je to skvelo zvládnuté, funguje aj atmosféra a napätie, tu nemám čo vytknúť. Som veľmi spokojný, zo všetkých katastrofických filmov na tému nákazy, ktoré som videl sa jedná o jeden z najlepších kúskov a po doladení druhej polovice by som možno dal aj plný počet. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jae-hyeoku neprežíva zrovna najideálnejšie obdobie. Vo farmaceutickej spoločnosti v ktorej vykonáva jednu z pracovných pozícií pozastavili výrobu liekov. Vďaka svojmu bratovi, ktorý ho naviedol na trh s akciami, stratil takmer všetok majetok. A aby toho nebolo málo, svetom sa začína šíriť smrtiaca epidémia. Počiatočnými príznakmi pocitu neuhaseného smädu začínajú trpieť aj členovia Jae-hyeokovej rodiny. Podarí sa mu navzdory neschopnosti farmaceutom, zachrániť svoju manželku a dve deti? Originálny, dramatický pandémia príbeh, ktorý ma napriek mnohým plusom, ako napr. výborným hereckým výkonom, vývojom deja či zistenia príčin "kto, prečo, začo", až na pár momentov, nijak mimoriadne emocionálne nezasiahol. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Čo sa toľko napchávate?..." Na tento film som natrafil v magazíne Cinema ako redakčný tip. Keďže je kórejský, dlho som neváhal. Veľmi dobrá zápletka okolo farmaceutickej spoločnosti a lieku, ktorý záhadne zmizol z pultov lekární robí z filmu niečo viac ako bežný thriller. Príbeh je dobre vystavaný i prepletený s vyšetrovacou linkou príbehu, v ktorom sa policajti snažia prísť na to, kto v tom má prsty. Po nedávnej dobre obsadenej, ale absolútne nevýraznej Nákaze S. Soderbergha prišli kórejci už tradične s lepším a diváckejším prístupom vo všetkých zložkách. Popravde dnes už ani neviem o čom Nákaza vlastne bola, pretože ma vlastne ničím nezaujala, ale tu na lezúcich červov z úst infikovaných tak skoro nezabudnete. Paraziti infikovaným spôsobujú neukojiteľnú túžbu po jedle a vode, ktorá sa často končí utopením v riekach. Záver s liekmi a spiknutím okolo neho je adrenalínový a už dlho som nevidel tak dobrý katastrofický thriller. 80%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vcelku zběsilá a mrazivá jízda v dříve jen strašidelném zámku, dnes tedy navíc nepříjemně připodobnitelná jistým skutečnostem. Vzhledem k rozuzlení  pak doporučuji konspirativním teoretikům, praktikům a milovníkům špaget, orgasmus zajištěn. Já si povzdechl jen něco o kurvách šikmookých a skutečně se cítil podveden jen dramatickými veletoči kolem hlavního hrdiny smolaře, jenž je a není, je a není a někdy je a není schopen pro záchranu své rodiny obětovat vše.  Čtyři doušky. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, taký neotrepaný. Vždy sa niečo deje, film nenudí. Napätie funguje a je tu pár výborných scén. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici to je klasicky pojatý film o šírení nejakej epidémie. Tentoraz parazitov, ktorý nejaký čas v črevách vyžierajú človeka a potom si povedia dosť a rozhodnú sa výjsť von, čo človeku radikálne skráti život. Predtým ešte ale zblbne a doslova sa uchlastá vodou k smrti. V druhej polovici sa ale do toho zakomponuje konšpirácia s chamtivou farmaceutickou spoločnosťou, ktorá za všetkým stojí. To je celkom originálny prvok, ale pojatý bol príliš béčkovo jak z nejakej slabšej Bondovky. No a celé diane sledujeme z pohľadu z pohľadu dvoch chlapíkov, ktorý sa snažia zachrániť svoje rodiny a mne sa neustále plietli. Chcelo to aj trochu lepšie napísaný scenár. Miestami tá snaha jedného z hrdinov získať liek, ktorý mu osud vždy na poslednú chvíľu zmarí, bola skôr vtipná. A aj finále v ktorom sa snažili, aby všetky línie naraz gradovali, bolo až príliš schématické a nepôsobilo prirodzene. Ale ako celok je to jeden z tých lepších katastrofických filmov. Hlavne scéna v ktorej sa desiatky ľudí snažia dostať k vode, aby uhasili nekonečný smäd, čo ich následne zabije, má neskutočne mrazivú atmosféru a je oveľa pôsobivejšia ako kdejaké CGI deštrukcie. Za jedno pozretie to rozhodne stojí. 7/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller, který na mě působil na Korejce svým zpracováním dost poameričtěný. Nutno ovšem dodat, že se jim to poameričtění povedlo. Je to napínavé, místy docela drsné a kupodivu i ne nijak přehnaně ukňourané. Chválím i dynamický hudební podkres, který působí dojmem, že se neustále něco děje. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Námetom veľmi zaujímavý snímok pojednávajúci o nákaze, pri ktorej majú ľudia hromadný smäd. Úvod je značne rozpačitý, prejavuje sa neduh kórejských filmov o neschopných postavách, čo skĺza takmer až do paródie. Našťastie po úvodnej pol hodine nastupuje po vypuknutí nákazy závratné tempo a film začne mať dynamiku, z ktorej až do záveru nepoľaví. Všetko dokresľuje úderná hudba, atmosféru dotvára plno znepokojujúcich záberov na rieku plnú mŕtvol a pod., slušne sa stupňuje napätie, rozvíja sa síce štandardný (bez nejakých zvratov), ale postačujúci príbeh. Pocit výborne vybudovanej beznádeje pokazí akurát maximálne predvídateľný záver. Celkovo sa však Kórejcom podarilo natočiť celkom znepokojujúci a v dnešnej dobe aj námetom značne originálny snímok. Zabaví, zaujme a nepôsobí hlúpo. Nebyť úvodnej otravnej pol hodiny možno tú štvrtú hviezdičku prihodím, takto však zaokrúhľujem na tri. CELKOVO: 3,5* ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Začátek tak 40 minut bylo hodně zajímavých, ale postupně to šlo směr Amerika, až z toho byla americká žumpa. Ještě, že začátek byl dobrý, jinak by to asi byl můj první odpad u korejců. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Na Kórejcov bohužiaľ dosť slabota. Po dopozeraní filmu som mal pocit, že som videl nejaký americký blockbuster, s predvídateľným scenárom, geniálnym supermanom v hlavnej úlohe(inak samozrejme vzorným otcom rodiny), ktorý urobí zopár kiksov aby to bolo napínavejšie, ale inak všetko bravúrne vyrieši. Citové scény sú príliš početné a po atmosférickej prvej polovici, kde zaujmú hlavne hordy tiel plávajúcich vo vode, už v druhej polovici filmu nastupuje klasická akčná nuda s výbuchmi a otravnými scénami (všetko na poslednú chvíľu) korunovaná happyendom. Strata času a to mám katastrofické filmy rád a kórejskú kinematografiu obzvlášť.... škoda ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druhy rezisersky pokus Jeong Woo Parka zaujat filmarske publikum - apodarilo sa to len tak pol napol. mam rad filmy o nakaze, u mna uz dlhodobo vedie Nakaza 2011 s Damonom tusim. To bobo namakane, tuto je ta nakaza akasi nedotiahnuta, obete zevraj maju strasny apetit , ale nepriberaju, takze za mna WTF. Potom sa spomina vo filme, ze obete maju neuhasitelny smad, ale preco prave po vode, to som jaxi nepochopil - lepsia by bola filmova otrava alkoholom, nez obycajna voda. Potom chlapik sa snazi zachranit vlastnu rodinu, a na vlastnu past patra po vakcine - nemam rad ked jednotlivec ide proti systemu, system sa sam nezmeni, a cloveka zomelie bez vacsich problemov. Ono bych privital, keby vacsia banda /10 - 20 ludi/ sla po vakcine a proti systemu, teda proti firme tuna konkretne. Takto je to rezisersky len na pol plynu, herci mi nehovoria nic a nedokazal som sa dostat do filmu : 55 % ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama