Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 2

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (299)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Občas osud proste chce, aby som si aj ja pozrel animák. Tento krát to bolo toto. Hra išla mimo mňa, takže som nebol ničím ovplivnený. A dobre som sa zabavil. Pekný vizuál, vtipné postavy, rozumná minutáž a skvelá narážka na Quicksilvera. Oddychovka pre celú rodinu, ktorá nevybočuje zo žánru, ale je podaná svižne a má dobrý základ na dvojku. 3 z 5 ( Testovacia projekcia 4DX, CinemaCity Aupark, BA ) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad nahnevaných vtákov mi príde bláznivý. Preto ma zarazilo, v akých vychodených šľapajách detského filmu Angry Birds kráčajú. Fakt zábavné to začalo byť až vtedy, keď sa z toho stalo prachsprosté ostreľovanie mesta prasiat. Tam sa tvorcovia konečne vybláznili... Inak, všimli ste si, že film je hlavne pre dnešnú dobu netypicky xenofóbny a antisemitský? Všetci, čo vyzerajú inak ako my, majú vlastné zvyky a živia sa iným jedlom ako my, sú určite svine... A najlepšie bude, keď im zbombardujeme domov... ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já sem té mánii okolo ptáků, co terorizují čuňata a čuňata, co terorizují ptáky, nikdy nepropadl a celé to všechno, hry, krátké filmy, deky, polštáře, hrníček na kafe, vibrátory a další věci, tedy vůbec nekupoval. Nicméně na tenhle film, sem se rád podíval a nelituji toho, humor zde mi přišel trošku dospělejší, soud, jezírko moudrosti, bitka s dřevěným pták a následně jeho oplakávání, bylo skvělý, a přehrál sem si je znova. S příjezdem prasat, to už začalo být i zajímavé a byl sem zvědavý co se z toho vůbec vyklube. No a pak jako by někdo vypnul, přístroj na výrobu legrace, a s příjezdem na prasečák, humor se vytratil, po akční stránce také nic moc, a konec dle očekávání. Já bych přešel i to že hlavní hrdina je všem ze začátku pro smích a skoro nikdo mu nevěří, už sem tohle viděl mockrát, ale prostě ta druhá polovina, je slabá. A je to škoda, první polovina byla hodně silná a uvažoval sem i pětce, takhle lepší tři. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

"Čau Ruďáku, jak se máš!" "Ále, stojí to za prd!" ---- "Ahoj Ruďáku, moc ráda tě vidím!" "Hehe, kéž bych mohl říct to samý." No dobře, tohle asi není král na poli animovaných filmů, ale minimálně je to zábavná jednohubka. Rozhodně je to jeden z nejlepších filmů, na základě herní předlohy, což není teda úplně něco, co bych nazval velkotonážním triumfem, ale úspěch zcela nepochybně. Film má jednoduchou premisu - žije nám tu pár ptáku, kteří jsou veselí a žijí v "rádoby" kultivované společnosti. Najednou připlují úchylná prasata, jež si okamžikem podmaní srdce všech ptáků, s výjimkou Ruďáka, hrdiny filmu. A Ruďák je také důvod, proč je první polovina filmu tak dobrá a druhá tak nudná. Jeho odvrženost od společnosti a důsledek toho - jeho chování, je perlou první půlky filmu. Spolu s interakcí s jeho ne tolik zajímavými kamarády (velice originálně pojmenovaný Žluťas a Bombas) se občas stvoří skutečné větné perly ("Mám problém družit se." "Jo, to já taky, i kdybys řekl, že bys šel, tak bych nešel, protože mám ten problém." Načež zavalí Bombas: "Ani já nemůžu. Mám totiž..jistou nabídku..obchodního..rázu..kterou..musím." "Bombasi, tohle ti moc nejde. Chvíli je to roztomilý, ale pak to začne být trapný." A Bombasův obrat? "Jeden můj známej..otevírá..zbrusu novej..luxusní..třídní sraz."). Vrcholy filmu jsou dva. První je slavnost s prasaty, na které ironické komentáře Ruďáka dosahují nebeských výšin..a druhým je celá cesta za "Orlem Vazounem", která je velice zábavná a její vyvrcholení je vskutku vtipné, jakkoliv trapně může působit. A sám orel Vazoun, to je kapitola sama o sobě. "Ať vás neoslní jas mých pohárů..Kolik jich mám? Nevím. Nepočítaně....13." -- "Pořád jsi korba Vazoune." Nevím jestli měl být parodii na ochránce "demokracie" USA, ale mě pobavil náramně. Po návštěvě jeho sídla však už člověk sleduje pouze nepřílíš zábavné dobývání "Prasečáku". Jak film tedy shrnout. Má to krásný soundtrack - staré hitovky se mísí s novými, velice příjemné. Příběh je blbost na entou samozřejmě, nic překvapivého, předvídatelný, ale oddechově příjemný. Velice dobrý je dabing, hlavně díky angažování Zavřela do role "vrchního prasete". Dohromady to Ruďák a jeho kamarádi, prasata a orel Vazoun dotáhnou na pevné tři hvězdy s příjemným úsměvem na tváři. A to si myslím, že je pro tento film splněným cílem. "Upřímně. Vypadám moudřejc?" "óh, jasně že jo Bombasi. Dřív ses mi zdál vyzobanej..teď už to můžu říct." "Tý jo, ta voda vážně funguje, úplně cítím, jak mi tělem začíná kolovat moudrost!" = 3* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nebýt téměř hluché první poloviny, kterou občas prodchnul povedený humor či multikulturní narážka, asi bych šel s hodnocením výše. Angry Birds totiž začnou pořádně odsýpat ve chvíli, kdy se tvůrci zařídí podle konceptu hry. Přesně od té chvíle máte pocit, že hra, se kterou si krátíte dlouhé chvíle při čekání na autobus, se dočkala solidní filmové podoby. Bohužel, ta unylá první polovina tento počin posílá do hlubin filmové průměrnosti. Na závěr jen dodám, že jsem obdivoval snahu tvůrců implementovat do filmu problémy dnešního světa, jako například hrozbu islámu či nelegálních imigrantů. Tohle bych u filmu pro děti vážně nečekal. PS: Snad nejvtipnější scénu si pro sebe ukradl Mighty Eagle a jeho jezírko! „Greetings from the world of the pig!“ ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Ruďákovo celé jméno je Rudohněv. (LindaKola)
  • Hra "Angry Birds" byla od svého vydání stažena více než miliardkrát. (BloodMax)
  • Orel Vazoun má na stěně své jeskyně pověšenou zlatou desku od skupiny Eagles, což znamená v překladu „Orli“, za jejich největší hit „Hotel California“. (Trajektt)

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama