Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Projekt pomýlený a zoufalý jak coby variace amerického seriálového hitu Glee, ale tak i v souvislosti s tou diváckou cílovkou, když Nova předem marně míří do řad teenagerů, aby nakonec zbaběle a pohodlně se schovávajíc v Růžové zahradě oslovila tak možná padesátníky, což jasně dokazuje i ta nostalgická sázka na Libušku Šafránkovou.. Pawlowská, Hornová a duo El Barto ?? To jako vážně ?? ()

Nach odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno už bylo řečeno jinde, jen daleko lépe a daleko lepšími herci. Hold ani tentokrát to Nově nevyšlo a rozhodně toto hodnocení neuděluji, protože jde o další tuzemský televizní seriál. Odpad uděluji proto, že jsem dal šanci asi deseti dílům a stále mi přijde, že nuda, nuda, hloupost, hloupost. A to, jak v příběhu, tak vykreslením i chováním postav. Až snad na jednu či dvě výjimky. 10% ()

Reklama

rogerkint odpad!

všechny recenze uživatele

Obyčejně po dvou náhodně zhlédnutých dílech nehodnotím, ale tohle je prostě übershit. Postavy jsou karikaturami jednoho povahového rysu (tělocvikář-nácek, chemikář-ňouma, zástupkyně-intrikánka), řešící ujeté situace pitomým způsobem (jak přelstíme dealera, který po nás chce výrobu drog? Přečteme si pohádku o chytré Horákyni, polovinu epizody se tajemně tváříme, že máme geniální nápad a vyfuckujeme napjaté diváky informací, že mu vyrobíme nenávykový energeťák. WTF?). Mimochodem, vážně se mám smát tomu, že se Benešová snaží vypadat opile a nazve Gregorovou zeleným sirečkem? Zatím asi nejhorší ze současných českých seriálů. Že telenovely typu Ordinace budou blbé, trapné a ubulené, to už tak nějak patří k žánru. Když to samé dostanu od seriálu, který by měl být vtipný a přitom reflektovat situaci ve školství a problémy jak dospívajících, tak učitelů, je něco (spíš teda všechno) špatně. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Ordinace a Ulice začínaly jako seriály pro celou rodinu... Poslední dobou je však trápí neduhy v podobě vražd, mafie či únosů - to by ani nevadilo, avšak pouze v případě, kdyby bylo podobných zápletek využíváno již od začátku... Oproti tomu se Gympl alespoň drží svých zajetých žánrů (komedie/romantický/muzikál/drama/komedie) a nic nejde do takových extrémů... Účelově komediální scény jsou místy i vtipné a stejně tak je tomu i oblasti "dramatu." Není to sice nějaké extra terno, nicméně herci odvádějí skvělou práci (především Benešová, Bydžovská, Heřmánek, Šafránková, Leichtová, Absolonová a i omladina se snaží), zápletky jsou stravitelné a celkově je to trochu vyšší level... Za mě 50%, nicméně plné hodnocení sem klidně napálím... Má to alespoň ukončený děj a žánrově se to blíží alespoň telenovele než nekonečně soap opeře (rozdíl mezi těmito seriály je, zkuste Wikipedii :) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ano, uvědomuju si, že se kvalitě západní seriálové tvorby nemůže Česká republika vyrovnat. Jenže já nic takového od Gymplu s (r)učením omezeným ani nečekala. Navíc si nehodlám na internetu vytvářet drsnou, intelektuálně-rebelskou image někoho, kdo kvůli tomu, že Gympl s.r.o. není úžasně inteligentní, že neposouvá hranice televizní tvorby někam dál, že nezmění náš pohled na svět a že nezobrazuje realisticky život studentů, musí minimálně okultně spálit logo televize Nova. A ani nevidím důvod hned kvůli tomu poslat tenhle seriál do černých čísel. Proč? Protože narozdíl od konkurenční Základky je to koukatelné a protože v kategorii českých seriálů posledních let se rozhodně jedná o nadprůměr. Taky proto, že je mi sympatický předem omezený počet dílů, díky kterému se z toho (snad) nestane další telenovela o sto dílech a dvaceti pokračováních. Proto, že to má celkem sympatické obsazení (Heřmánek, Šafránková). A ze zcela subjektivních důvodů i proto, že kvůli několikaletému pobytu v zahraničí občas vidím ráda pohybující se obrázky, ve kterých hlavní hrdinové používají můj rodný jazyk. Dodatek: Po dvou videných dílech druhé řady mám chuť srazit tomuhle seriálu hodnocení na odpad. Nevím, jestli došlo k přeobsazení scénáristů, ale tak masivní propad v kvalitě se jen tak nevidí. A zvlášť ne u seriálu, který byl od počátku pouze průměrným dílkem a který tak nemohl padat z velkých výšin. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V průměru se jeden díl seriálu natáčel 3 dny v ateliérech a 1 den v exteriérech. [Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • Mateřská tv Nova potvrdila, že nepočítala s tím, že seriál bude jeden z "nekonečných". 21. října 2013 oznámila tv Nova, že třetí série je poslední. Finálová epizoda byla odvysílána 11. prosince 2013. Zároveň bylo uveřejněno, že se televize nebrání případnému pokračování. Jedním z důvodu ukončení produkce byla klesající sledovanost. (kytka.patrik)
  • Když se Eliška (Libuše Šafránková) zlobí na Adama (Ondřej Gregor Brzobohatý), protože si myslí, že se ji snaží připravit o vedení sboru Zvonek, ptá se ho, jestli nechce rovnou její stůl a boty. Jde o odkaz na scénu z filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984), kdy rozčilený policejní inspektor Trachta křičí na svého kolegu inspektora Klečku, který mu z kanceláře sebral koberec, jestli se mu náhodou nelíbí i jeho stůl, klobouk, nebo boty. (ryccoly)

Reklama

Reklama