Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že oproti konkurenčnímu seriálu Základka je to o třídu lepší. Herecky se může pochlubit a pochválit (Brzobohatý, Heřmánek, Šafránková). Ovšem zbytek proplouvá jako obyčejná čulka a potěr působí hodně trapně. Bohužel vtip se nachází těžko a více se soustředí na lehký úsměv. Bohužel řádný sitcom si u nás nikdo nechce vzít na triko. Najednou Hospoda, Comeback i Okresní přebor začnou být perlami mezi množstvím levné plastové bižutérie. Pilot - nuda, Druhý díl - krapet lepší (cameo Jandové), ale nic co by mě udrželo u TV. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Projekt pomýlený a zoufalý jak coby variace amerického seriálového hitu Glee, ale tak i v souvislosti s tou diváckou cílovkou, když Nova předem marně míří do řad teenagerů, aby nakonec zbaběle a pohodlně se schovávajíc v Růžové zahradě oslovila tak možná padesátníky, což jasně dokazuje i ta nostalgická sázka na Libušku Šafránkovou.. Pawlowská, Hornová a duo El Barto ?? To jako vážně ?? ()

Reklama

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda doopravdy nekoukatelný výkal, který ještě parazituje na mém oblíbeném režisérovi (název, logo, Šteindler.. tím to ale hasne). Zápletky absolutně o ničem, nejdřív jsem měl tendenci nudné pasáže přeskakovat posuvníkem, ale pak jsem si uvědomil, že bych musel přeskočit celý děj jednoho dílu, a nevím, asi v dalším by to nebylo lepší, že ne. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Jacinda zjevně ráda hovna alias svíčkovou, Zecku http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380983_440007012717081_382586809_n.jpg A to i přesto, že dala Heleně odpad a komentovala to slovy, že neviděla ani jeden díl a hodnotí na základě minutových ukázek. A tady bude poučovat o hodnocení den před premiérou??! Hmmm, tak ty si vyper hubu v savu, káčo. Přesně, jak již bylo zmíněno, český divák je již tak pohodlný, tlustý kokot, že je mu milejší čumět na sračkosračky typu Helena či Gympl místo toho, aby zvedl prdel a jel do kina. Ne, radši bude ležet na gauči a bude předstírat, že se mu to líbí, až mu mozek z těch hoven zdegeneruje a ono se mu to začne líbit doopravdy, viđ, Jacindo. Jsme seriáloví lůzři č.1!!!!! ()

Nach odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno už bylo řečeno jinde, jen daleko lépe a daleko lepšími herci. Hold ani tentokrát to Nově nevyšlo a rozhodně toto hodnocení neuděluji, protože jde o další tuzemský televizní seriál. Odpad uděluji proto, že jsem dal šanci asi deseti dílům a stále mi přijde, že nuda, nuda, hloupost, hloupost. A to, jak v příběhu, tak vykreslením i chováním postav. Až snad na jednu či dvě výjimky. 10% ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Štáb měl k dispozicI 600 kusů kostýmů vyrobených pro potřeby natáčení, včetně speciálních kusů, kterými byly například kostým Freddieho Mercuryho nebo Sněhurky. Protože je seriál natáčen v prostředí tehdejšího gymnázia, museli být herci oblékaní velmi trendově. [Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • V 86. epizodě s názvem "Ctirad a Šárka" mluví Šárka (Kateřina Hrachovcová) na chodbě s Miladou (Zuzana Bydžovská) a má na sobě leopardí šaty, které jsou na ramínka. V další scéně mají šaty rukávy a v následující scéně jsou opět na ramínka. (Rose.Doesnow)
  • Ondřej Brzobohatý, představitel Adama Kábrta, je rovněž autorem hudby, kterou komponoval s kamarádem Dominikem Renčem. Scénickou hudbu skládali ke každému dílu stále novou, přičemž většinou vychází z motivu ústřední písně. [Zdroj: denik.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama