Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Další papundeklový shit a padesátá variace na Ulici od Novy, kde je scénář na úrovni lepšího porna a kvalita zfilmovaní podobná béčkovému erotickému filmu. Nova je vlastně taková raritka mezi komerčními televizemi, protože aby nějaká podobná stanice měla tak příšernou vlastní tvorbu a diváky pravidelně zásobovala tím nejlevnějším zbožím z celého světa a zároveň měla nejlepší sledovanost v zemi, to snad lze reálně provést jen v postkomunistické zemi plné důchodců a idiotů se stádovitým vkusem. Neuvěřitelné, že všechny pořady od Novy jsou odpad jak prase a přesto na ně čumí řádově miliony lidí. Český divák ale zřejmě nestojí o lepší kvalitu vysílání, ale o stojatý shnilý kanál, ve kterém se smradlavé hovno vydává za svíčkovou, a ve kterém pokaždé dostane to, co požaduje, tedy ochotnickou sračku, ke které není třeba mozku a vkusu. 0% ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

1. Celý svět slyšel tu zprávu z Novy, celý svět zchvátily mdloby, celý svět vyskočil od lahváčů a zapnul monitory. 2. Dobrý seriále Gymple, tak jsme se konečně dočkali, celý svět počůral se smíchy, Češi tomu z gauče tleskali. 3. Já to tak zazpívat nedovedu, trémou třese se mi dneska hlas, má to prý dílů třista dvacet sedum a lid je blbý podle vás... ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co pořád všichni máte s tím odpadem? Si objednejte fekální vůz :-) Například mojí ženě se to líbí! Dokonce kvůli tomu po deseti letech přestávky zase začala sledovat něco v bedně pravidelně... A "díky" tomu jsem o pár dílů tohoto svěžího dílka nechtěně zakopnul i já. Například i o to rozviklané lešení - abych ukázal, že mám taky nakoukáno :-) Myslíte si, že si s tou manželkou, jak se jí to líbí, dělám kozy, co ? Bohužel ne :-( Takže aspoň jednoho nadšeného diváka to má - dávám jednu hvězdu... ()

BitlDjus odpad!

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že může být ještě něco více odpornějšího než video, které koluje po internetu s názvem "když kokot mrdá kokota". Přesvědčil jsem se, že playback písničky v podání Ondřeje Brzobohatého, Martičky Jandové a spolužáků Julči s Matesem feat. bítboxující cikán na lavici, se nedají s tímto trezorovým výkalem srovnávat. Nejenže jsem po tolika žhavé romantiky, která koluje mezi spolusráči na gymplu dostal třídenní krvavý průjem, ale schytal jsem opravdu bolavou pěstičku, když si mé oko povšimlo, že si tento klenot hoví na 272. nejoblíbenějším místě mezi seriály na CSFD. Dojetím jsem se poblil. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nechci (opět) vypadat jako „hater“, ale mám potíže s rozhodováním, zda udělit či neudělit nejnižší známku. Ta největší klišé na světě, hrozně rádoby „cool“ (s tím mám největší problém), příšerní neherci, nevyužití herci včetně docela nepřesvědčivého Brzobohatého a tak bych mohl pokračovat. Kombinace toho všeho měla za následek, že jsem měl chuť rozsekat televizi, případně spáchat sebevraždu - kdyby, sakra, ty tvůrci měli alespoň špetku nadhledu, ale oni to i přes ty (ne)komediální vložky myslí všechno zcela vážně. K zblití navíc je, že většina nenáročného českého diváctva žeroucí tragickou tvorbu tuzemských stanic bude seriál obhajovat způsobem: „Je to ze života, ne jak ty americký kraviny“. Nakonec ale přece jen uznávám, že taková „Ordiance v růžové zahradě“ a jí podobné výkaly smrdí o poznání hůř, takže tentokrát, drahá Novo, celá jedna hvězdička! Hodnotím sice hned po „pilotu“, ale mám dojem, že lepší už to nebude. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V 1 . epizodě 3. série dochází k výbuchu kina, které se v dalších dílech již neobjevuje. Ve skutečnosti byly dekorace v ateliérech předělány z kina na jídelnu, o které se do té doby pouze mluvilo. (kytka.patrik)
  • V 86. epizodě s názvem "Ctirad a Šárka" mluví Šárka (Kateřina Hrachovcová) na chodbě s Miladou (Zuzana Bydžovská) a má na sobě leopardí šaty, které jsou na ramínka. V další scéně mají šaty rukávy a v následující scéně jsou opět na ramínka. (Rose.Doesnow)
  • Libuše Šafránková (Eliška) přijala roli v seriálu pod podmínkou, že ji přijme i Karel Heřmánek (Starej). Toho to natolik potěšilo, že ji přijal. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama