Reklama

Reklama

VOD (1)

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Recenze (234)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tohle prapodivně vystavěné - a nebýt autobusů Student Agency, tak i nelítostně zapomenuté - béčko je něčím bez nadsázky výjimečné. Nepodařilo se mi totiž do dnešního dne objevit celovečerní film s brutálnější kanonádou střihů: s více než 3,25 tisíci záběrů na ca. 80 minut stopáže střihá Getaway průměrně každých 1,5 sekundy! (A to má v samém závěru jeden velmi dlouhý záběr, takže je ve skutečnosti ještě rychlejší.) Jakkoli by podobná poznámka mohla znít dost sarkasticky, fakticky vzato jde o důvod k obdivu, protože navzdory výše řečenému si zachovává sled rychle nastříhaných obrazů dostatečnou kontinuitu, aby se divák prostorově neztrácel. Dosahuje toho jednoduše tím, že opakuje několik relativně snadno osvojitelných střihových vzorů (padouch u počítače / hrdina v autě; hrdina v autě / hrdinka v autě; několik kamer vně auta), protože na skutečně globální pokrytí akce z různých úhlů měli tvůrci zjevně málo kamer. Střihovou kanonádu navíc mnohde vytvářejí dost uměle střihy po ose, když se z nájezdu a odjezdu kamery/transforkace tam a zpět odstraní několik desítek okýnek. Tak či onak, z hlediska porozumění některým stylovým postupům akčního či automobilového filmu stojí Závod z časem za analytickou pozornost. Škoda, že vypravěčsky je tak ubíjející... s nepříjemně exaltovanými herci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi Závod s časem nepřišel tak debilní, jak to tu někteří tvrdí. Možná to není nejchytřejší film na světě, ale zároveň má v sobě tolik adrenalinu, že by si z něj obyvatelstvo jednoho města mohlo tenkou břitvou ukrajovat a pořád by zbylo. Ethan Hawke sice nestíhá moc hrát, ale za to výborně řídí. Selena Gomez umí spíš srát, než hrát, ale také si na ní zvyknete. Všechny nelogičnosti a nesmysly ve filmu jsou pak naprosto zbytečné, protože tohle je naprosto ultimátní adrenalinem nasáklá honička bulgarskou Varnou, která mě těch 85 minut naprosto jednoduše zabavila a svůj účel si tak splnila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $10,501,938Tržby Celosvetovo $11,813,989▐ prestrelené na plnej čiare, béčko ktoré nemá čo ponúknuť okrem bezduchých naháňačiek na autách, zlé obsadenie a réžia bez nejakého hmatateľného štýlu, dosť zlé /15%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Musím vyjádřit velké uznání filmařům, kterým se podařilo natočit hoďku a půl dlouhou automobilovou honičku tak napínavě, že při ní nevystříkla ani kapka adrenalinu. Ale na druhou stranu nudy a všelijakých pitomin se do filmu podařilo natlačit přesně tolik, kolik vyžadovala filmařská velmoc zvaná Bulharsko. Kdyby si měl vybrat mezi druhou projekcí a devadesátiminitovým exkluzivním pobytem v péči Jigsawa, tak asi zvolím film, ale nebude to snadná volba. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil. Mám rád jak thrillery o charizmatických hlasech v telefonu hrajících s hrdinou hru na úkolující kočku a úkolovanou myš (SMRTONOSNÁ PAST 3, TELEFONNÍ BUDKA, HRA O PŘEŽITÍ, 12 KOL, GRAND PIANO...), tak filmy o profi řidičích (DRIVER, DRIVE, BABY DRIVER, WHEELMAN) a taky filmy o sbližování se dvou rozdílných cizinců během jediné dramatické noci (TERMINÁTOR, DRTIČ MOZKů...) a tahle jejich symbióza uzavřená do stísněného prostoru obrněného žihadla mohla být klidně neoriginální, ale přesto slušně zábavnou béčkovou jízdou. Leč to by nesměly být četné honičky nepřehledné, zaměnitelné a soustředěné jen na fetišizování policejních aut poletujících vzduchem a tříštících se o jiná auta sotva se na ně Hawke podívá. A vizuál hojně využívající záběrů z průmyslových kamer a webkamerek by nesměl otravovat laciným lookem, dialogy by nesměly být tak nezáživné a blbé a postava přemoudřelé puberťačky v podání Seleny vpravdě nesnesitelná. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gregg Maxwell Parker, Sean Finegan | Hudba: Justin Burnett | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Dark Castle Entertainment, Signature Entertainment, After Dark Films, Silver Reel | Rozpočet: 18 miliónov $ | Tržby: 11,806,432 $ || Film, ktorý si pozriem len v prípade, že idem žlutým busom, nefunguje wifi a nemôžem spať a v inventáru palubných médií som už všetko ostatné videl. Na jednu vec to však bolo dobré: Nikdy som netušil, že sa z Mustanga môže stať klišé. 30% | SD, PortaPro, EN DTS | ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Scénář a logika v tomhle filmu neexistuje (takže tu dostává hodně napřesdržku) ... ale upřímně, tohle by mě sralo u filmu, kde se v 80% kecá a zbytek je nějaká ta akce. Tady je to ale naprosto naopak ! Já si film zapl z toho důvodu, že jsem chtěl vidět spoustu honiček a tudíž i spousty demolice a světe div se, přesně tohle jsem dostal. Teď jen doufám, že se podobně na scénář vysrali i v připraovaném Need For Speed filmu a budou se soustředit hlavně na auta ! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Páni, mě to sedlo skvěle. Skvělý úvod, který navnadil. Jedna automobilová, vesměs policejní, honička za druhou. Výborné záběry kamery na všechny ty kaskadérské kousky, které naprosto perfektně snímají každou bouračku těch nejlevnějších policejních aut z východní Evropy. A že je jich fakt hodně. Po delší úvaze dávám 85% jelikož mě film velice mile překvapil. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jsou prázdný výplachy co pobaví a jsou výplachy, co akorát naserou, jako třeba tohle, od začátku mě strašně vadil ten trapák na telefonu a jeho strašný hlášky jako :"Tohle nestíháš" nebo "Přidej" nebo "To sis myslel, že už jsme skončili?" a podobný hovadiny. Dabing Voightovi taky dvakrát nepomohl teda, nejvíc mi přišlo, že je to jen nějakej dement, co nutí Hawka lítat po městě zbůhdarma jen pro vlastní potěchu a aby měl důvod tunit to fáro, páč tak to nejvíc vypadá. A kdo to totálně zabil je neuvěřitelně otřesná Selena Gomez, hned jak poprvý promluví se člověku srst naježí a je mu jasný, že tam bude smrdět až dokonce a neumře, no to bylo pro mě nejhorší zjištění, vlastně ani nechápu, jak jsem to mohla dokoukat až do konce. Ech... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem rád bych se aspoň na pár minut chtěl podívat do hlavy Ethana Hawke, abych konečně pochopil, podle čeho si sakra vybírá své nadcházející projekty. Nějak mi totiž nejde do hlavy, jak člověk, který hraje ve skoro bezchybném Před půlnocí, může ještě ten samý rok hrát v hororové břečce Očista a ještě více odpadovém Getaway. Dyť tady se jenom celou dobu jezdí po hnusným Bulharsku s ještě ošklivější (a v ději naprosto zbytečnou) Selenou Gomez do pr...!! Příběh nepřekvapivě dementní až na půdu, akce i přes její obrovské množství naprosto nevýrazná a ničím nápaditá a celé to navíc vypadá jako nějaký direct-to-dvd shit. Jen aby v nich chudák Ethan podobným výběrem rolí opravdu neskončil. 30% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale ať nežeru je to docela sranda. Zkrátka taková zábavná akční jednohubka při který je dobrý mozek nechat ležet ladem a skladem a o to víc si to potom užijete. Ethan Hawke je celkem v pohodě. No mladá hackerka je teda hééérečka... Jo copak hééérečka kurva je to! Občas ta záplava nelogičností trochu irituje, ale je to naštěstí svižně a zábavně natočeno, takže nuda nehrozí. Stopáž je tak nějak zhruba odpovídající a tak musím konstatovat, že pokud je člověk zrovna v náladě a chce si pustit něco na odreagování u čeho netřeba velkého přemýšlení, jeví se k tomuto účelu tento film jako ideální volba. Za mě 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke je jeden z mých nejneoblíbenějších herců, takže mi hezkou chvíli trvalo, než jsem jej začal ve filmu alespoň trochu brát. Getaway je taková akční jednohubka, kterou zhltnete, když v nabídce nenajdete nic lepšího, rychle ji strávíte a ještě rychleji vy***... vyloučíte, to bude vhodnější slovo. Neříkám, že jsem se vůbec nepobavil a že bych se nudil, avšak na více než dvě hvězdičky to není už proto, že podruhé bych si snímek nepustil. Jako výplň času cestou do Prahy autobusem to však nebylo nejstrašnější. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hodně slaboučký akční krimithriller. Zajímavé opravdu jen místy, solidní automobilové honičky, ale jinak velká bída. Dějově nepříliš úderné, dost často velmi hloupé, no a o "drsňačce" Seleně se radši nebudu ani vyjadřovat. 40% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak, docela jsem byl na tento film zvědavý. Podle obsahu klasická, jednoduchá zápletka. Asi ničím nepřekvapující atd, ale typ těchto filmů s podobným námětem mám velmi rád. No, avšak už jsem těch filmů viděl asi dost, nebo spíše toto nebylo tolik spracované aby mě to nějak více bavilo ; vtáhlo do děje. Nejvyšší chybou byla jasná nelogičnost a místy i stupidita. Vzhledem k tomu, že jsem nenáročný divák a podobné filmy jak už jsem zminoval mám rád, tak mi toto jako jednohubka na odreagování sedlo. Po skončení filmu jsem měl určité nadprůměrné pocity. Říkal jsem si, mírný nadprůměr, přes 60% určitě u mě, ale postupem času jsem přemýšlel a říkal jsem si, sakra ona to byla tak trochu hloupost. Takže přísný průměr a ty 3* jsem dal no. Charakterizovat stručně toto dílko nejde, myslím tím žánrově. Akční ? Thriller ? Asi tím jak je to volně a dětsky pojato, tak nevím. Úvod nezačal špatně. Tajemný únos ženy hlavního hrdiny. Začátek v autě, kdy hrdina vypadá nekompromisně - takže vše nasvědčuje tomu, že se hrdina nebude s nikým mazat. Jenže postupem času se ukáže, že hlavní hrdina není nějak drsný, hraje ale opravdového sympatáka, takže jsem mu fandil, ale čekal jsem, že se rozjede v lepším stylu. Takže když ted k přeskočím k hereckému obsazení, tak hrdina Ethan Hawke zahrál solidně, ale tvůrci mu prostě měli dát daleko drsnější roli. Partačka, která po většinu času s hlavním hrdinou seděla v autě mě moc nezaujala a ke konci už mě otravovala. Nemyslím tím jako ona, jako po hereckých výkonech (které sice nebyly nic extra, ale šlo to), ale zase o tom jaký jí dali tvůrci postavu. Ke konci už jednala strašně nelogicky a mnohdy neměla důvody danné věci řešit tak jak je řešila v tomto snímku. Zbytek herců netřeba řešit, pač ostatní, kterých nebylo moc neměli ani snad vedlejší roli. Maximálně unesená manželka měla se tu párkrát objevila - splnila standart. No, zápory tu jsou, hlavně poslední dvacetiminutovka má své nelogičnosti, ale asi jsem to moc řešil - tím samozřejmě nechci vyvrátit svůj názor. Abych začal klady tak musím pochválit naháněčky a bouračky, které měly neuvěřitelné množství nápadů. Samozřejmě jsou jiné filmy, samozřejmě ty áčkové lépe natočené bouračky, třeba i německý seriál kobra 11, ale to už je věc vedlejší. Mě se to líbilo, bylo zde strašně moc bouraček, takže sice mě to už trochu ke konci otravovalo, jedna nelogičnost střídala druhou - třeba jsem si říkal, sakra tolik zničených polishů, hrdina z toho vyvázne v pohodě, dokonce ke konci filmu mu policisté nebudou bránit, když popadne auto a začne pronásledovat padouchy. Nebo proč nenasadily vrtulník ? Divné no, ale co. Jako adrenalinová akce na vymytí mozko to pomohlo. Konec měl menší zvrat, který naštěstí dával smysl, ale mohl být lépe pojat. Nenudilo to, mělo to ohromný spád. To vše jsou klady. Takže jsem napsal asi zrádný komentář, který spíš poukazuje na hodně špatný film, ale to ne. Zas tak zlé to nebylo, jen jsem vypsal dost chyb a nedostatků, kdyby byly odstraněny, byl by to skvělý film. Ty bouračky a promakanost jak hrdina unikal a dostával úkoly od neznámého hlasu. Právě tento námět mi připomněl filmy Nebezpečná rychlost, což je o několik tříd výš, nebo dvoudílná série filmu 12 kol, kde byla podobná béčkovitost, zejména u druhého dílu, ale tam nelogické chyby nebyly, takže to bylo o dost leší. Hudba mi v tomto případě sedla, byla vydařená, ikdyž vyjrádala trochu základní hudební motiv Smrtonosných pastí - ale co, potěšilo to celkem. Ještě když se vrátím k bouračkám, tak kamera a vše ostatní bylo v poho. Občas střih trochu rychlejší, ale to už je klasika a navíc mě střihy nějak nevadí, tak co už. Výsledně průměrný film, který se dá těžko hodnotit. Pecka to teda není, to je jasné. Ale dát 2* nemůžu, to zas jsou horší filmy. Takže takhle. Prostě nedotažené, v tom je zakopaný pes. Jedna podívaná neurazila, ale stačila naposledy. Nemám co už dodávat. () (méně) (více)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke to zběsile pálí nočními ulicemi bulharské Sofie v odcizeném bouráku, společnost mu dělá Selena Gomez a divák ponechaný v příjemné nejistotě čeká, co z toho vzejde. Bývalému automobilovému závodníkovi Brentu Magnovi (Ethan Hawk) tajemný únosce unesl ženu, má pro něj pár speciálních úkolů, při jejichž plnění se nesmí nechat chytit policií, ani jí nic hlásit, jinak prohraje a jeho drahá polovička zemře.Ve speciálně upraveném, respektive obrněném autě s instalovanými online kamerami, musí v plné rychlosti projíždět frekventovanými ulicemi a striktně dodržovat instrukce neznámého muže, jemuž není příliš vidět do tváře, ale nikoho nepřekvapí, že jím je démonický John Voight. Řítit se nočními ulicemi má však svoje nemalá úskalí a brát sebou pasažérku s tváří Seleny Gomez, nemusí vždy být až tak na obtíž, zvláště když auto patří jí. Béčkař Courtney Solomon dal o sobě po delší tvůrčí odmlce zase vědět a dost možná se jedná o jeho nejlepší film z jeho nepříliš početné režijní filmografie. Budete přihlížet automobilovým honičkám, při kterých bude zdemolován raritní počet policejních vozů. Vcelku dobře odvedený thriller se našim kinům vyhnul a o jeho nasazení do kinosálů zřejmě rozhodovaly nízké výdělky filmu ovlivněné i atraktivností prostředí, do kterého je zasazen. Nevím, proč zrovna volba padla na Sofii. I přes velké úsilí, působí auto naháněčky občas až tak nějak průměrným dojmem, ale zato je jich větší množství. V některých stěžejních scénách zase absentuje napětí, které je doháněno dynamickým spádem událostí, ale také logika občas, i ve větší míře, ustupuje do pozadí. Akční scény jsou natočeny poctivě, bez markantních digi korekcí, a je sympatické po delší době ve filmu vidět starou dobrou režisérskou práci, nemarkýrovanou akci, normální výbuch a "echtovně" vybouraná auta. Divák, který je už protřelý, z filmu dostane neodvratné nutkání na nějaký zásadní závěrečný twist, nebo šoking pointu, ale nic takového film v zásobě připraveného neměl. Místo toho přišlo napínavé finále a opět desítky aut skončených na vrakovišti. Moc šancí, aby tenhle film byl objevený, mu nedávám, přičemž moc objevný také zrovna není. Výhodou je spolehlivě hrající Ethan Hawk, ne dysfunkčně k němu působící Selena Gomez, dějový spád, dynamika v akčních scénách a umírněná stopáž, ve které se jede na plný plyn. Mé hodnocení: 70% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Spíš než s časem se Ethan Hawke snaží závodit s debilním scénářem, ale závod prohrává a ošklivá vizuální stránka tomu také moc nepomáhá. Co tento film ale teprve stahuje dolů, je nevýslovně otravná a nesympatická Selena Gomez, jejíž herecké vlohy jsou nicotné - pro mě byla téměř nesnesitelná. Ani krátké štěky filmových veteránů Paula Freemana a Jona Voighta to bohužel nezachrání, naopak si říkáte, že asi zabloudili do nesprávného filmu. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Spíše zbytečný akčňák, kde si přijdou na své pouze fanoušci Seleny nebo fanoušci automobilových honiček. Já patřím do té první skupiny, jinak bych popravdě na tenhle film ani nekoukala. Selena nebyla jako herečka špatná (myslím že se stále pomalu zlepšuje), ale její postava byla hodně nedůvěryhodná - upřímně, jak by holka jejího věku mohla být tak schopná hackerka a ještě i znalkyně aut? - a chvílemi byla i trošku otravná, takže její roli je těžké si nějak zamilovat. Ethan Hawk byl takový nemastný neslaný. A celý film nedával moc smysl a byl dokonce i dost nudný. Na to, že tam šlo o dost, nebyl v podstatě vůbec napínavý. Zaujala mě snad jen jedna scéna téměř na konci filmu, kde byl dlouhý záběr z honičky aut bez jediného sestřihu. Takže podtrženo a sečteno - Selena a jedna lepší scéna bohužel na skvělý filmový zážitek rozhodně nestačily. ~(2,2)~ ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

tento film má iba 80 minút naplnených naháňačkami na autách v rôznych zaujímavých lokalitách (denná sofia, nočná sofia, opustený sklad, park...), kopec výbuchov, "búračiek", prestreliek, kaskadérskych kúskov - navyše sympaťáka a hviezdu v hlavnej role, mladučkú krásku ako jeho sekundanta, geniálneho záporáka a prekvapivú pointu... ach, aké úžasné by to bolo, keby všetko, čo som napísal, nebolo myslené ironicky... akcia je nudná, zmätená, zle zrežírovaná, ani ten lacný efekt tu nefunguje, lebo je to otrava... hlavná postava je suchá, plytká, prázdna, nezaujímavá a hawke nemá charizmu a karmu na to, aby takéhoto hrdinu utiahol (na porovnanie ponúkam hlavných hrdinov fimov CRANK a Drive), "kráska" je otravná nezaujímavá a iritujúca pipka, záporák je slabý až chabý, prekvapivá pointa vycucaná z prstu a o ničom, nič tu nefunguje, je to nemožne spreneverených 18 miliónov amerických dolárov, áno?! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se půlka rozpočtu vytříská na naprosto zbytečnou, logicky neopodstatněnou explozi, místo toho, aby se koupila pořádná kamera, je to pak hold na hovno. O to víc, když se látky ujme režijní nula a obsadí do vedlejší role Selenu Gomez. Bez nápadu, technicky podprůměrný a scenáristicky vyvanutý dílo, který by natočilo za dvě tři odpoledne i dítě. ()

Reklama

Reklama