Reklama

Reklama

VOD (1)

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (234)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře hodnotících "elit" bych si nechal zarámovat a poslat do vesmíru, ať jiné světy vědí, jak umíme být hloupí. Nicméně teď ten můj. Film, ve kterém je hlavní hrdina Ford Mustang Shelby SuperSnake. Nádherné auto. Ale k té, prý laciné, kameře. Ta byla velice chytrá a fantasticky sestříhaná. S málem peněz jsme tak dostali uvěřitelně celistvý zážitek. Vnitřní web kamery tomu dodávali šmrnc. Honičky byly dost dobře natočené a jediné, co filmu chybělo, byla coolovost postav, jinak by se mohlo jít Rychle a Zběsile bodnout. Nakonec to jediné, co mě naštvalo, byl konec. To jsem vůbec nečekal. Ale jinak? Wow...žádná nuda. ()

srnko 

všechny recenze uživatele

Myslím, že autori chceli, aby bol film, čo najpodobnejší hre, čo bola veľká chyba a väčšina filmu stála len na akčných scénach. I tie však boli častokrát prehnané a nepochopiteľné. Bezdôvodné ničenie mesta sa do filmu predsa len nehodí. Snaha o to aby bol záporák čo najdlhšie v anonymite u mňa vôbec nefungovala, keďže už od začiatku som podľa hlasu herca vedel, kto ním je, a teda ani nedošlo k žiadnemu prekvapeniu (je mi jasné že aj keby som nepoznal hlas tak k nemu nedôjde). Film teda vôbec neohúri, ale aspoň sa dobre pozeralo na krásny Ford. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Akcia taká rýchla a plán natoľko mazaný, že z toho logika kĺže do stoky. Ako ja to vidím, v Bulharsku potrebovali rozbiť zopár áut, aby sa zvýšil domáci odbyt. Som si istý, že nie je málo takých, ktorí by za možnosť takejto testosterónovej fetišistickej nadradenosti ani nepotrebovali, aby im uniesol ženu organizačne vskutku nadpriemerný psychouš, ovládajúci všetky pravidlá Náhody, ktorý obľubuje Mission Impossible a jedného nehlbokého pretekára, čo zase radšej počúva príkazy, hlavne ak súvisia s riadením opancierovaného Mustangu bez potreby paliva. Na rozmýšľanie mu ostatne Pán Tajomný Hlas, ktorý zvláda z druhého konca zemegule organizovať 15 operácií čo by rozžeravili superpočítač, ale nedokáže si zapnúť mikrofón, ktorý mu do auta sám nainštaloval, obstará nechutne vychytralú dozrievajúcu šťabajznu s pištoľou. Tá nadáva ako dlaždič, ale súčasne je jej morálka natoľko vysoká, že čím vačšie nebezpečenstvo, tým oddanejšie zotrváva s našim vodičom a ten je z toho tak namakko, že už nezvládne zraziť ani pár grázlovských motorkárov, hoci mu nerobí problém uprostred sviatočnej premávky roztrieskať na padrť vačšinu vozového parku miestnej polície, a k tomu tak mimo, že zabúda na vybavenie svojej káry a uhýba pred guľkami, čo mu nemožu ublížiť. Holt keď ide o ženy... a na konci sú komplet všetci spokojní, aký to krásny vianočný film! A ja si túto podarovanú novú konzolovku s názvom "Tak si trochu na Vianoce zašoférovať", level 6: Sofia, asi tak skoro znovu nezahrám, ale raz som si tú rýchloprehliadku bulharskej metropoly celkom užil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi Závod s časem nepřišel tak debilní, jak to tu někteří tvrdí. Možná to není nejchytřejší film na světě, ale zároveň má v sobě tolik adrenalinu, že by si z něj obyvatelstvo jednoho města mohlo tenkou břitvou ukrajovat a pořád by zbylo. Ethan Hawke sice nestíhá moc hrát, ale za to výborně řídí. Selena Gomez umí spíš srát, než hrát, ale také si na ní zvyknete. Všechny nelogičnosti a nesmysly ve filmu jsou pak naprosto zbytečné, protože tohle je naprosto ultimátní adrenalinem nasáklá honička bulgarskou Varnou, která mě těch 85 minut naprosto jednoduše zabavila a svůj účel si tak splnila. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas dostanu chuť na pořádný akční výplach a únosové filmy málokdy zklamou. "Selena Gomez," říkal jsem si, "když už nic, tak aspoň bude na co koukat." Co si budeme povídat, Selena je opravdu lepší herečka jak zpěvačka, ale pochvalou bych to vyloženě nenazýval. Celej film vesměs jenom ječí, heká, fuckuje a občas přihodí nějaký "superchytrý komentář" - asi aby ukázala, jak je průměrnej americkej teenager inteligentní (resp. vzdělaný). Nebo bulharskej teenager? Nah, těžko říct. Všichni tam prostě mluvěj plynně anglicky a je jedno, že se film odehrává kdesi v Evropě. Ethan Hawke by taky radši mohl zůstat u toho, co mu jde nejlépe a to jest upřímné hraní v romantických dramatech. Getaway je blboučkej film s hromadami logických chyb, nedotaženým scénářem a místy otravně nekvalitní rádoby dokumentární kamerou. Na druhou stranu je však celej film jedná velká automobilová honička (Semir Gerkhan pochvalně přikyvuje) a nutno podotknout, že docela dobře nasnímaná. Dívá se na to dobře, ale pochybuju, že si zítra vzpomenu, že jsem nějaký Getaway vůbec viděl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Původně bylo oznámeno, že se jedná o remaku filmu Útěk (1972), ve skutečnosti se však jedná o originální příběh. (Neffy)
  • Při jedné z posledních akčních scén na vlakovém nádraží přijde Mustang o svoje jedno zpětné zrcátko. Následuje dialog mezi hlavní dvojicí a zrcátko je na svém místě. Ke konci při scéně v hangáru však opět zrcátko Mustangu shází. (Ouwen)

Reklama

Reklama